Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Projektowanie ogrodów » Podmiejski ogródek

Podmiejski ogródek

natka098 10:05, 11 lip 2017

Wiesz jak to jest z takimi szczegółami denerwują przez pierwszy tydzień. Później oko się przyzwyczaja i już nie dają po oczach
Lulilaj 10:41, 11 lip 2017

makadamia napisał(a)
Jeszcze inna perspektywa:

Myślicie że warto malować te belki na szaro? Skoro i tak huśtawki i drabinka są "drewnianego" koloru?

Na ziemi jeszcze porządek trzeba zrobić.

No i oczywiście zakrawa na ironię losu, że ledwie podsadziłam te tawuły, któe mi tak ładnie kwitną, od razu je sobie hamakiem zasłoniłam

Asieńko ale się u Ciebie podziało

Na prawdę super. Marzy mi się taki hamak do leżenia na razie wystarczyć mi muszą krzesła wiszące (jak już uda mi się do nich dopchać )

Z malowaniem nie pomogę. My też mamy drewniane konstrukcje i jakoś tak naturalnie (bez zastanowienia) eM malował je bejcą. Ale szczerze powiem, że łapię się na tym, że myślę o jakimś fajnym kolorze...
sylwik69 16:32, 11 lip 2017

Asia wystarczy konstrukcję zaolejować i będzie naturalnie pięknie.Olejowanie ma tą zaletę że nie trzeba poprzednich łuszczących się powłok usuwać,szlifować itp. tylko po kilku latach znów olejować. Nie jestem pewna,ale ponoć można kupić już oleje w odcieniach koloru białego,szarego...
Rytla 16:50, 11 lip 2017

Zielnik da radę, zamiast skuwać beton, maluj konstrukcję!
makadamia 08:03, 12 lip 2017

mrokasia napisał(a)
Taaak, my chyba po prostu mamy lepszy wzrok niż nasi panowie .

Taak, zauważyłam taką prawidłowość, że nie zauważają niczego, co mogłoby od nich wymagać pracy
makadamia 08:05, 12 lip 2017

Rytla napisał(a)
Zielnik da radę, zamiast skuwać beton, maluj konstrukcję!

Nie ma obawy - zielnik najwcześniej w przyszłym roku.

Teraz zastanawiam się, jak podejść eMa, żeby zechciał jedną wisienkę wykarczować
makadamia 08:08, 12 lip 2017

sylwik69 napisał(a)
Asia wystarczy konstrukcję zaolejować i będzie naturalnie pięknie.Olejowanie ma tą zaletę że nie trzeba poprzednich łuszczących się powłok usuwać,szlifować itp. tylko po kilku latach znów olejować. Nie jestem pewna,ale ponoć można kupić już oleje w odcieniach koloru białego,szarego...

Sylwiu, wiem, że są takie oleje, ale szary olej podkreśli tylko złotawe obejmy i stalowe śruby. Obawiam się, że nie poprawiłby sytuacji
makadamia 08:10, 12 lip 2017

Lulilaj napisał(a)

Asieńko ale się u Ciebie podziało

Na prawdę super. Marzy mi się taki hamak do leżenia na razie wystarczyć mi muszą krzesła wiszące (jak już uda mi się do nich dopchać )

Z malowaniem nie pomogę. My też mamy drewniane konstrukcje i jakoś tak naturalnie (bez zastanowienia) eM malował je bejcą. Ale szczerze powiem, że łapię się na tym, że myślę o jakimś fajnym kolorze...

Nie maluj! Do Twoich konstrukcji taki rustykalny kolor pasuje
makadamia 08:10, 12 lip 2017

natka098 napisał(a)
Wiesz jak to jest z takimi szczegółami denerwują przez pierwszy tydzień. Później oko się przyzwyczaja i już nie dają po oczach

To prawda
Zana 08:14, 12 lip 2017

Asia, super wyszło. Z przyjemnością powisiałabym na tej szubienicy w objęciach hamaka.