Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Projektowanie ogrodów » Podmiejski ogródek

Podmiejski ogródek

Gruszka_na_w... 09:27, 13 lip 2017

Piękny zestaw Silverów masz w przedszkolu. Bardzo polubiłam te trawkę.
A kawki nie miało robić pacholę Toszki?
Hania-To tu- to tam-łopatkę mam! "Przyjemność ma się do szczęścia mniej więcej tak, jak drzewo do ogrodu; nie ma ogrodu bez drzew, ale drzewa, nawet w wielkiej ilości, nie stanowią jeszcze ogrodu." ~ Władysław Tatarkiewicz
Toszka 10:06, 13 lip 2017

Haniu
Młode zawstydziło się Asi, ale wcześniej zaparzyło kawę, naszykowało blender, lód, mleko wsadziło do zamrażarki i wydało wytyczne
(potem pożarło sernik)

Mrokasiu, zgłaszaj propozycję terminową, to się umówimy... zwłaszcza, że robię rewolucję na rabacie i silvery szukają miejscówki
Pszczelarnia 10:47, 13 lip 2017

makadamia napisał(a)

Nie ma obawy - zielnik najwcześniej w przyszłym roku.

Teraz zastanawiam się, jak podejść eMa, żeby zechciał jedną wisienkę wykarczować

Zielnik?

Podejść z siekierą albo piłą.

Wizyty u Pani Przedszkolanki zazdroszczę. Obrazuję sobie frappe i te sieweczki tu i tam. I nadchodzący deszcz.

mrokasia 10:59, 13 lip 2017

Toszka napisał(a)
Haniu
Młode zawstydziło się Asi, ale wcześniej zaparzyło kawę, naszykowało blender, lód, mleko wsadziło do zamrażarki i wydało wytyczne
(potem pożarło sernik)

Mrokasiu, zgłaszaj propozycję terminową, to się umówimy... zwłaszcza, że robię rewolucję na rabacie i silvery szukają miejscówki

Toszko - bardzo dziękuję za ośmielenie , napiszę na priv a silvery miałyby u mnie bardzo dobrze .
Lulilaj 11:02, 13 lip 2017

mrokasia napisał(a)

Toszko - bardzo dziękuję za ośmielenie , napiszę na priv a silvery miałyby u mnie bardzo dobrze .

No to teraz i ja zazdraszczam (ale pozytywnie, żeby nie było )
Fajnie, że macie się tak blisko
makadamia 11:15, 13 lip 2017

Lulilaj napisał(a)

No to teraz i ja zazdraszczam (ale pozytywnie, żeby nie było )
Fajnie, że macie się tak blisko

Makusia napisał(a)
Warszawianki z lewej i z prawej strony Wisły, to mają dobrze- taką Pani Przedszkolanka to skarb

Pewnie że skarb.
Ale wcale nie blisko - mieszkamy dokładnie po dwóch stronach Warszawy, co oznacza prawie godzinę jazdy samochodem w jedną stronę (i to w sprzyjających warunkach). Dlatego dotarłam do Toszki dopiero w lipcu, zamiast w maju
makadamia 11:19, 13 lip 2017

Pszczelarnia napisał(a)

Zielnik?

Podejść z siekierą albo piłą.

Wizyty u Pani Przedszkolanki zazdroszczę. Obrazuję sobie frappe i te sieweczki tu i tam. I nadchodzący deszcz.

Ano zielnik. Jakaś skrzyneczka na szczypiorek, pietruszkę, lubczyk i groszek zielony. W żadne rzodkiewki czy sałaty nie będę się bawić.
Ponawiam pytanie: czy mogę po prostu nasypać ziemi na beton?

Siekiera czy piła nie wystarczy, bo na miejscu drzewka chcę wsadzić ostrokrzew - czyli korzenie trzeba wykarczować. A tu eMa plecy bolą i na rehabilitację chodzi...

Do tej frappe i sadzonek zwizualizuj sobie jeszcze dwa duże, bardzo przyjacielskie psy
makadamia 11:21, 13 lip 2017

Toszka napisał(a)
Haniu
(potem pożarło sernik)

Dobrze że się nie zmarnował, bo zauważyłam, że Ty skubałaś go jak ptaszek, a ja jak... ptaszysko? Brakuje mi porównania
makadamia 11:22, 13 lip 2017

Gruszka_na_wierzbie napisał(a)
Piękny zestaw Silverów masz w przedszkolu. Bardzo polubiłam te trawkę.
A kawki nie miało robić pacholę Toszki?

Zobaczymy, czy u mnie będzie im równie dobrze jak Ice Dancerom
mrokasia 11:30, 13 lip 2017

makadamia napisał(a)

Ponawiam pytanie: czy mogę po prostu nasypać ziemi na beton?

Ja się nie znam, ale wydaje mi się że można - powstanie taka donica. Tylko nie wiem jak z odprowadzaniem ewentualnym wody. Może by nawiercić kilka dziur w tym betonie, tak by woda mogła odpływać?