Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Projektowanie ogrodów » Podmiejski ogródek

Podmiejski ogródek

makadamia 08:01, 06 wrz 2017

lipss napisał(a)
Witam, dziękuje za odwiedziny i rady w moim świeżutkim wątku MAm pytanie odnośnie przygotowania gleby: Czy powinnam przekopać całe miejsce rabaty i połączyć z kompostem obornikiem itd czy tylko w otworach na poszczególne krzaczki?

Napisałam też w moim wątku bo nie wiem gdzie powinnam odpisywać czy tutaj czy u siebie na wątku.

Dziękuje za rady i pozdrawiam

Cześć Paulinko,

Zapraszam do odwiedzin jak najczęściej - i u mnie, i u innych. Im więcej Cię widać na forum, tym więcej będziesz miała gości.

Pytania najlepiej zadawać u siebie w wątku, bo później łatwiej Ci będzie wrócić do potrzebnych informacji, ale wiadomo: czasami masz pytanie do konkretnej osoby, to wtedy idziesz do jej wątku, bo tam najszybciej ją znajdziesz.

Przekopać trzeba całą rabatę. Rośliny po paru latach "wyrosną" z dołków (bo przecież rosną im nie tylko części zielone ale i korzenie) i natrafią na ubogą, nieprzygotowaną glebę - i wtedy zaczynają się kłopoty.
makadamia 08:08, 06 wrz 2017

iwonkap napisał(a)
Makadamia przysłała mnie tu Toszka w kwestii kompostowni i kompostu Mozesz coś mi pomoc w tej sprawie gdzie co i jak

Widziałam.

Nie wiem czy Ci pomogę: wyguglowałam "warszawa kompostownia" i wyskoczyła mi kompostownia gdzieś daleko za Radzyminem. Współpracują z dużymi firmami i mniej niż 4 tony (pół ciężarówki, o ile dobrze pamiętam) w ogóle nie chcieli mi przywieźć. Zresztą inaczej się nie opłaca, bo i tak transport był droższy od towaru:/.
Nie wiem, czy jeżdżą na drugą stronę Warszawy.
iwonkap 08:49, 06 wrz 2017

makadamia napisał(a)

Widziałam.

Nie wiem czy Ci pomogę: wyguglowałam "warszawa kompostownia" i wyskoczyła mi kompostownia gdzieś daleko za Radzyminem. Współpracują z dużymi firmami i mniej niż 4 tony (pół ciężarówki, o ile dobrze pamiętam) w ogóle nie chcieli mi przywieźć. Zresztą inaczej się nie opłaca, bo i tak transport był droższy od towaru:/.
Nie wiem, czy jeżdżą na drugą stronę Warszawy.

Dziękuje, pewnie na moja strone to transport mnie zabije Szukam zatem dalej i dziękuję. Szkoda ze to dobro tak niedostępne
AniMa 08:57, 06 wrz 2017

makadamia napisał(a)

Nie wygłupiaj się

Poproszę rysunek - potrzebuję dokładnych wymiarów

Rysunek stworze na nowo. Dzisiaj pobiegłam z miarą Chciałam wgrać dzisiejszej zdjęcia z innych ujęć ale wyskakuje mi cały czas ze strona do wgrywania niedostępna...tez tak macie? Ja juz któryś raz i nie wiem od czego to zależy...

Ps. Z tym zalewaniem komórki to nie było wyglupianie się...byłam taka chora: katar, kaszel, zatkane kanaliki łzowe...masakra. Dzisiaj mogę juz oddychać nosem
makadamia 09:22, 06 wrz 2017

AniMa napisał(a)

Rysunek stworze na nowo. Dzisiaj pobiegłam z miarą Chciałam wgrać dzisiejszej zdjęcia z innych ujęć ale wyskakuje mi cały czas ze strona do wgrywania niedostępna...tez tak macie? Ja juz któryś raz i nie wiem od czego to zależy...

Ps. Z tym zalewaniem komórki to nie było wyglupianie się...byłam taka chora: katar, kaszel, zatkane kanaliki łzowe...masakra. Dzisiaj mogę juz oddychać nosem

Wygłupianie się było odnośnie tego odwdzięczania się.

Sama mam chore zatoki, więc z chorób katarowo-nosowych nie mam ochoty żartować
mrokasia 09:25, 06 wrz 2017

AniMa napisał(a)

Chciałam wgrać dzisiejszej zdjęcia z innych ujęć ale wyskakuje mi cały czas ze strona do wgrywania niedostępna...tez tak macie? Ja juz któryś raz i nie wiem od czego to zależy...

Ja tak mam jak chcę wgrać zdjęcie z komórki. Z kompa raczej się nie zdarza.
Pszczelarnia 10:42, 06 wrz 2017

To wszystko jasne. Ściskam. Szukam przywrotnika, bo zawładnął mą wyobraźnią.
Kawa 11:18, 06 wrz 2017

oj
śliczny ten przywrotnik taka zwarta kępka

Asiu macham
AniMa 15:11, 06 wrz 2017

mrokasia napisał(a)

Ja tak mam jak chcę wgrać zdjęcie z komórki. Z kompa raczej się nie zdarza.

Dziękuję za informacje. Właśnie mi się tak dzieje na komórce i tablecie... Nie mogę zdjęć wgrywać...no...
anna_t 21:05, 06 wrz 2017

Asia macham, zagladam cały czas i na kolejnych watkach oglądam Twoje świetne plany!