Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Projektowanie ogrodów » Podmiejski ogródek

Podmiejski ogródek

makadamia 12:49, 26 wrz 2016

tulucy napisał(a)
Cześć
Przyszłam podejrzeć, kto to ma większe gadane ode mnie, zobaczyłam kominek i powiem Ci, że zazdroszczę masz coś co maksymalnie wyróżnia Twój ogród, jest tylko i wyłącznie u Ciebie i nikt tego nie ma ... Taki znak rozpoznawczy jakbym go miała, to bym go wyeksponowała jak tylko można najbardziej. Bardzo mi się poobał pomysł z szarym murem, jasne tło podkreśli kominek...
W sklepach budowlanych są specjalne farby do betonu na zewnątrz. Mój m się dowiadywał, bo ma jakiś swój cel. Mogłabyc kominek oczyścić, odnowić i ehhhh cudo zrobić. A palić się w nim da? Bo już nie znalazłam...

Dopóki świerki nad nim rosną, to się nie da.
Zresztą, chyba w ogóle się nie da, bo po Waszych pieniach przyjrzałam mu się dokładniej i chyba za bardzo popękany jest, żeby dało się w nim palić
zoja 12:49, 26 wrz 2016

makadamia napisał(a)

Ha! A to jest akurat śmieszna historia
Przeglądałam ostatnio podręczniki mojego pierwszaka, między innymi do informatyki. A tam zajęcia właśnie z painta i informacja, że jak się chce równe kółko (czy kwadrat), to żeby rysować przy wciśniętym shifcie!.
I tak się dokształciłam z podręcznika pierwszoklasisty!

Ciekawe czego jeszcze się od niego nauczę

są tam jeszcze jakieś triki?
makadamia 12:55, 26 wrz 2016

anbu napisał(a)
No technika poszła do przodu!
Ja niewierny Tomasz taki, nie wierze w postęp ha ha

Gdzie nasza Szalona Projektantka się zawieruszyła? Może obornik tym razem zamówiła i upycha

To już byście mogły mnie tylko na cmentarzu odwiedzać. A męża w więzieniu

A zawieruszyłam się znowu u Ani Pergolowej (jakbym jeszcze za mało zamieszania tam narobiła:/)

Toszko - całe szczęście z tym Twoim telefonem. Ja miałam gorszą przygodę: wiele lat temu, jak Iphony dopiero wchodziły na rynek dostałam chyba od taty jeden. Bardzo fajny. A dwa miesiące później pojechałam nad jezioro i pochyliłam się po kamyczek w wodzie. I się wysunął z kieszeni...
I suszenie już nie pomogło. Oj, byłam zła
makadamia 12:57, 26 wrz 2016

Anda napisał(a)
Witaj Asiu, przybieglam do Ciebie od Ani z pergola. Jestem pod wielkim wrazeniem twojej wytrwalosci w dazeniu do doskonalego zaplanowania rozanki Ani. Zaznaczam Twoj watek, bo pewnie sie tu duzo ciekawego dzieje i mnostwo informacji wszelakich

Cześć Ewa - zaglądaj jak najczęściej, chociaż po prawdzie, to mój wątek odłogiem leży i ciekawostek w nim żadnych ni ma (chyba że o kulkach gadamy)
makadamia 12:58, 26 wrz 2016

zoja napisał(a)

są tam jeszcze jakieś triki?

Będę go jeszcze dokładniej studiować. jak znajdę - przekażę
anka_ 13:56, 26 wrz 2016

makadamia napisał(a)
Zresztą, chyba w ogóle się nie da, bo po Waszych pieniach przyjrzałam mu się dokładniej i chyba za bardzo popękany jest, żeby dało się w nim palić
Temat pęknięć można rozwiązać zaprawą szamotową, żaden problem.... Ale trochę odnoszę wrażenie, że o szukanie pretekstu do eksmisji jego chodzi....
Anka Kiedyś będzie tu ogród "Będziesz mieć w życiu ciężkie chwile, ale to one własnie zawsze są tym, co pozwala otworzyć oczy na znaczące rzeczy w twym życiu, których wcześniej nie mogłeś dostrzec" Robin Williams
Makusia 14:29, 26 wrz 2016

no jasne, jasne....a w ogóle oprócz pęknięć, to jeszcze robaczki tam się wykluły, i pleśnią cegła zaszła...i obsypuje się, i trzeba by ją odczyścić, a przecież wtedy jeszcze bardziej się posypie...i w ogóle...najlepiej wyrzucić...
Asiu!
makadamia 14:44, 26 wrz 2016

ROTFL
Cofam zaproszenie na spęd! Jeszcze mi się oflagujecie przy tym kominku i pikiety będziecie robić!

A serio, to naprawdę możecie się uspokoić - nie da się wyburzyć kominka nie burząc całego muru
AniMa 09:37, 27 wrz 2016

makadamia napisał(a)
ROTFL
Cofam zaproszenie na spęd! Jeszcze mi się oflagujecie przy tym kominku i pikiety będziecie robić!

A serio, to naprawdę możecie się uspokoić - nie da się wyburzyć kominka nie burząc całego muru

Przemyśl to, jak brygada ci wpadnie na ogród to przy dobrym grzańcu, i kominek poprawią i płot na nowo postawią
makadamia 10:19, 27 wrz 2016

Tiaa, już mi mąż z kolegą przy piffku tapetę kładli. Tak położyli, że za rok musiałam ściągać.
(i całe szczęście, bo to był kiepski wybór i koncepcja mi się zmieniła; jakbym mężowi powiedziała "ściągamy, bo przestała mi się podobać", to by mnie pogonił, a tak to słówkiem nie mógł pisnąć)

Ale jak Wy mi murek w linię falistą postawicie, to go rozbierać nie będę miała ochoty