Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Projektowanie ogrodów » Podmiejski ogródek

Podmiejski ogródek

Kawa 08:58, 15 kwi 2019

Asia no jakoś nie przekonałaś mnie do GoT
telewizji bardzo mało oglądam czasem cos wieczorem
jedynym serialem który w całości obejrzałam była Brzydula ale wersja amerykańska i to już dawno temu

zdjecia telefonem mistrzowskie

TAR 09:21, 15 kwi 2019

makadamia napisał(a)

Dziewczyny, jakbym miała kogoś za oftopiki gonić, to przede wszystkim samą siebie

no, przeczytałam wczoraj pierwsza czesc ogien i krew. i to jest cos zupelnie innego niz GoT. Jakby kronika pisana przez wielu maesterow. troche duzo belkotu ale tez spisana cala historia Targaryenow, jest kilka watkow ktore wyjasnienie maja w GoT. np. skad tak naprawde wzieły sie smocze jaja Daenerys. jak zwykle mnostwo postaci nazwisk, ktore sie pojawiaja i zaraz gina, historie rodow, miszmasze zwiazkow, sojuszy, wojen itp. i mimo dziwnosci wciagneła mnie ta kronika. Dzis zaczynam cz. 2. Dokupilam jeszcze rycerza 7 królestw. zobacze czy warto. to w nastepny weekend.
mikina34 10:13, 15 kwi 2019

Asia, zajrzyj proszę do mnie i podpowiedz jak mam zarysować te rabatę, bo nijak mi nie wychodzi . Pomierzyłam co, ile i gdzie rośnie.
makadamia 10:24, 15 kwi 2019

TAR napisał(a)

no, przeczytałam wczoraj pierwsza czesc ogien i krew. i to jest cos zupelnie innego niz GoT. Jakby kronika pisana przez wielu maesterow. troche duzo belkotu ale tez spisana cala historia Targaryenow, jest kilka watkow ktore wyjasnienie maja w GoT. np. skad tak naprawde wzieły sie smocze jaja Daenerys. jak zwykle mnostwo postaci nazwisk, ktore sie pojawiaja i zaraz gina, historie rodow, miszmasze zwiazkow, sojuszy, wojen itp. i mimo dziwnosci wciagneła mnie ta kronika. Dzis zaczynam cz. 2. Dokupilam jeszcze rycerza 7 królestw. zobacze czy warto. to w nastepny weekend.

Eee, czyli jak Silmarillon. Aż tak wkręcona w temat nie jestem

KAWA napisał (a)
Asia no jakoś nie przekonałaś mnie do GoT

a tak się starałam...
KAWA napisał (a)

zdjecia telefonem mistrzowskie

aż żal że nie moje
makadamia 10:27, 15 kwi 2019

Monia81 napisał(a)
No tu pendolino niezłe przeleciało, ale nadgoniłam na zakończenie Martina też czekam i doczekać się nie mogę, ale serialu od pewnego momentu nie oglądam, bo jakoś mi za bardzo od powieści odeszło... Asia jaką masz odmianę tych Van ejków? focie super... pozdrawiam

Z tych van eijków kupiłam kilka odmian dwa lata temu, ale zamówienie zgubiłam, nazw nie zapamiętałam, a i tak wszystkie się wymieszały.
Dlatego nie lubię cebulowych

mikina34 napisał(a)
Asia, zajrzyj proszę do mnie i podpowiedz jak mam zarysować te rabatę, bo nijak mi nie wychodzi . Pomierzyłam co, ile i gdzie rośnie.

odpiszę tutaj i zajrzę do Ciebie
makadamia 10:29, 15 kwi 2019

Kasia_CS napisał(a)

Ojeeeej, ja teraz pochłanian Mroza, prawie wszystko jego przeczytałam - jestem w bibliotece 3 w kolejce na najnowszą Chyłkę (umorzenie) Relację Chyłka-Zordon uwielbiam. Filmowa wersja nie przemawia do mnie za bardzo.. Chmielarza tez polecam

Czytałam recenzję serialu (nie oglądałam) i podobno ta książkowa Chyłka jest dużo fajniejsza od serialowej

AnnaCh napisał(a)
Ty też? Miałam dziś ryć, ale może faktycznie zaległości domowe ogranę? Tylko do tego tak mi nie śpieszno jak do rycia
Asiu, plan Twój z kołami u mnie jest ciągle aktualny, tylko wykonawców brak. Dwoma rękoma w sobotę niewiele mogę, ale może coś powoli przez parę lat się uda.

Zaglądam do Ciebie co raz i patrzę, czy coś się rusza ale przecież wiadomo jak to jest z takimi rewolucjami, więc się nie dopytuję i nie popędzam
makadamia 12:22, 15 kwi 2019

Jak wiecie, mnie z tulipanami trochę nie po drodze, ale jakieś zdjęcia się znajdą:

czwartek

zimna i śniegowa sobota

zimna i słoneczna niedziela
Kasia_CS 13:02, 15 kwi 2019

Jak na nie po drodze z cebulowymi, to faaaajne

Co do serialu, to niestety do książki mu daleko - wydaje mi się, że w ogóle ciężko pokazać w takim skrócie poruszone wątki, żeby jeszcze widz coś z tego zrozumiał jak należy.
mikina34 13:21, 15 kwi 2019

Czy to są Van Eijki? Pięknie się prezentują jak na to, że Wam nie po drodze
Ja to chyba wszystko za gęsto sadzę, bo u mnie niby też są ale jakoś w tym ścisku nie dają takiego efektu
makadamia 13:49, 15 kwi 2019

Oj Wy niedowiarki.
Już bym Wam pokazała szerszy kadr na dowód, że nie kłamię, ale na swoje szczęście nie zrobiłam.

Nie wiem czemu, ale nie umiem sadzić tulipanów. Jakoś nierówno mi wychodzi - tu za gęsto, tam w ogóle.
Narcyzy jeszcze się nie przymierzają do kwitnienia, ale już widzę że dużo lepiej będą się prezentować