Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Projektowanie ogrodów » Podmiejski ogródek

Podmiejski ogródek

Miroslaw3232 16:28, 15 kwi 2019

Moim zdaniem ten wątek jest bardzo ciekawy i z tego wątku naprawdę dowiedziałem się bardzo dużo ciekawych informacji.
la_estrellita 17:28, 15 kwi 2019

makadamia napisał(a)

Oj Wy niedowiarki.
Już bym Wam pokazała szerszy kadr na dowód, że nie kłamię, ale na swoje szczęście nie zrobiłam.

Daleko nie masz, możesz to naprawić .
Poppy 20:27, 15 kwi 2019

Asia, u Ciebie tulipany powinny rosnac jak na drozdzach, one lubia sucho i piaszczyscie, powinny powtarzac co roku!
I zdradz, gdzie sie nauczylas robic fajne zdjecia, roznica jest niesamowita Moza ja tez sie kiedys naucze, na razie to jak ciemna magia wyglada!

Cos postanowilas w sprawie muru? Nie nadrobie, za szybko u Ciebie posty plyna
Kasia_CS 20:28, 15 kwi 2019

makadamia napisał(a)
Zapomniałam się zapytać: te paski na liściach tulipanów to jakiś wirus?

Jak widać, nie przeszkadza im kwitnąć ale może powinnam czym prędzej pozbyć się tych egzemplarzy?

Kojarzę, że są odmiany, które mają pasiaste listki Teraz sprwdziłam, że np. Sweet lady takie mają. Ja np mam z kolei u siebie kilka tulipanów z jasnym brzegiem liści i to chyba u mnie parroty jakieś albo takie strzępiaste.
Poppy 20:41, 15 kwi 2019

ja mam takie tulipany z paskowanymi liscmi, kwitna na czerwono,
tulipa red riding hood Tzn kwitly, w poprzednich latach, bo w tym zostaly mi teraz tylko liscie, ale moze w przyszlych latach sie poprawia i cos z nich jeszcze bedzie.
Helen 21:10, 15 kwi 2019

Też mam tulipany z paskowanymi liśćmi i inne z białymi obwódkami, o których pisze Kasia. Są bardzo ładne.
Zdjęcia wychodzą Ci mistrzowskie.
makadamia 10:29, 16 kwi 2019

mikina34 napisał(a)

A choiny, też mi się podobają, ale Hania Gruszka mówi, ze ona bardziej do cienia, a u mnie jak na razie cienia jak na lekarstwo
Czyli tiarelke nabędę

Zgadza się, jeddelohy do cienia, dlatego u mnie na lipowej rosną

TAR napisał(a)
nooo wysiliłas sie ze zdjeciami ale ładnie

a ja jak jakis ..... codziennie latam do jezowek i psińco nic nie wylazi. zlapalam sie za portfel jak zobaczylam ile bede musiala pozamawiac.

Niech żywi nie tracą nadziei! Ja też myślałam, że tylko jedna jeżówka z kilku sztuk mi wyszła, i już chciałam w to miejsce przesadzać coś innego, ale grzebnęłam palcem w ziemi i się pokazały jakieś kiełki
makadamia 10:35, 16 kwi 2019

la_estrellita napisał(a)

Daleko nie masz, możesz to naprawić .

I rozwiać Wasze złudzenia?! Nie ma mowy

Miroslaw3232 napisał(a)
Moim zdaniem ten wątek jest bardzo ciekawy i z tego wątku naprawdę dowiedziałem się bardzo dużo ciekawych informacji.

Dziękuję

Poppy napisał(a)
Asia, u Ciebie tulipany powinny rosnac jak na drozdzach, one lubia sucho i piaszczyscie, powinny powtarzac co roku!
I zdradz, gdzie sie nauczylas robic fajne zdjecia, roznica jest niesamowita Moza ja tez sie kiedys naucze, na razie to jak ciemna magia wyglada!

Cos postanowilas w sprawie muru? Nie nadrobie, za szybko u Ciebie posty plyna

No niby rosną.
Widzę, że nawet takie jedne białe pełne tulipany, cristal coś tam, będą kwitły. Tylko że, kurka wodna, wszystkie cebule mi się pomieszały i wymieszane są te kwiatki całkiem bez sensu

Zdjęcia...
Wykorzystałam po prostu wiedzę którą kiedyś, dawno temu nabyłam.
Takie zdjęcia to żadna filozofia: bierzesz aparat z szeroką przesłoną, a potem to już tylko kwestia tego, jak blisko dasz radę podejść do obiektu
Mam znajomego, który potrafi świetne zdjęcia dzieciom zrobić - to jest dopiero talent!

W sprawie murku to decyzja podjęta, tylko nie wiadomo, kiedy będzie zrealizowana
makadamia 10:37, 16 kwi 2019

Poppy napisał(a)
ja mam takie tulipany z paskowanymi liscmi, kwitna na czerwono,
tulipa red riding hood Tzn kwitly, w poprzednich latach, bo w tym zostaly mi teraz tylko liscie, ale moze w przyszlych latach sie poprawia i cos z nich jeszcze bedzie.

Kasia_CS napisał(a)

Kojarzę, że są odmiany, które mają pasiaste listki Teraz sprwdziłam, że np. Sweet lady takie mają. Ja np mam z kolei u siebie kilka tulipanów z jasnym brzegiem liści i to chyba u mnie parroty jakieś albo takie strzępiaste.

Helen napisał(a)
Też mam tulipany z paskowanymi liśćmi i inne z białymi obwódkami, o których pisze Kasia. Są bardzo ładne.
Zdjęcia wychodzą Ci mistrzowskie.

To chyba nie ten przypadek, bo u mnie tych pasków kiedyś nie było
Kasia_CS 13:04, 16 kwi 2019

A tej jesieni nie sadziłaś żadnych nowych cebulek? może jakaś była pomyłką w paczce?