Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Projektowanie ogrodów » Podmiejski ogródek

Podmiejski ogródek

Brzozowadzie... 10:38, 09 maj 2019

makadamia napisał(a)

Kurczę, trzeba się było odzywać wcześniej!
Miałam tego mnóstwo, ale w ramach porządkowania wyrzuciłam wszystkie inspiracje wnętrzarskie. Stwierdziłam, że skoro remont skończyłam a na forum już się nie udzielam, to mi niepotrzebne

Wrzuć w pinteresta szukanie "small bathroom" czy "rustic/modern attic" (nie wiem w jakim stylu szukasz). Które zdjęcie Ci się podoba, to otwierasz i pod nim dostajesz podpowiedzi podobnych zdjęć. W ten sposób pinterest Cię wchłania coraz głębiej i głębiej.

A dzięki! Czyli kolejne uzależnienie już na mnie czyha za rogiem? Spojrzę na pewno.
A odnośnie lip, które uwielbiam Mam taką wielką u sąsiada na działce na przeciwko moich okien kuchennych. Uwielbiam ją Zwłaszcza, że nie rośnie u mnie Ale sprzątam po niej bez marudzenia całą drogę przed naszym ogrodzeniem, bo jest przepiękna. I drżę, że jak sąsiad sprzeda tą działkę, to ktoś na bank ją wytnie, bo rośnie prawie w ogrodzeniu
makadamia 10:42, 09 maj 2019

Kasia73 napisał(a)
Dziewczyny wgryzam się w temat lip. I jest ich ze 30 o różnej wielkości i pokroju. No i oczywiście nie mogę się zdecydować która.
piny świetne

A jakiej wielkości masz działkę?

Co prawda lipy bardzo dobrze znoszą cięcie, można je całkiem ogławiać (instrukcja i efekt), można prowadzić w kwadratach ale ja osobiście nie lubię czegoś takiego.
Nie dość że pracochłonne bardzo (a kto zagwarantuje, że za 5 lat nadal mi się będzie chciało?),to jeszcze mam wrażenie, że to taki... brak szacunku dla szlachetnego drzewa
Jak mam miejsce na małe drzewo, to sadzę małe, a nie tnę duże
makadamia 10:43, 09 maj 2019

Brzozowadziewczyna napisał(a)

A dzięki! Czyli kolejne uzależnienie już na mnie czyha za rogiem? Spojrzę na pewno.
A odnośnie lip, które uwielbiam Mam taką wielką u sąsiada na działce na przeciwko moich okien kuchennych. Uwielbiam ją Zwłaszcza, że nie rośnie u mnie Ale sprzątam po niej bez marudzenia całą drogę przed naszym ogrodzeniem, bo jest przepiękna. I drżę, że jak sąsiad sprzeda tą działkę, to ktoś na bank ją wytnie, bo rośnie prawie w ogrodzeniu

Czycha

O lipę będę drżała razem z Tobą
10:47, 09 maj 2019
Też bardzo lubię lipy za ich zapach, gdy kwitną i można formować, ale nie mam miejsca a moja lipa już 4 rok rośnie we wiadrze i żyje
makadamia 10:57, 09 maj 2019

tiaa, akurat Ty to masz miejsce na lipę.
tylko trzeba było mówić o niej, jak żeśmy planowały działkę.

ale twardzielka z niej - czwarty rok w wiadrze... fiu fiu
Brzozowadzie... 11:06, 09 maj 2019

makadamia napisał(a)

Czycha

O lipę będę drżała razem z Tobą

Już w akcie desperacji planowaliśmy zrobić napad na bank i za wykradzioną kasę kupić tą działkę, bo ludzie poszaleli z tym wycinaniem. A tam razem z lipą takie dwa piękne dęby rosną. Liście też grzecznie zbieram
Gosiek33 11:07, 09 maj 2019

Jest taka piękna lipa drobnolistna 'Lico'
roma2 12:14, 09 maj 2019

Ja też lubię lipy. Tu o lipie warszawskiej ciekawy artykuł właściciela mojej ulubionej szkółki.
Brzozowadzie... 13:01, 09 maj 2019

roma2 napisał(a)
Ja też lubię lipy. Tu o lipie warszawskiej ciekawy artykuł właściciela mojej ulubionej szkółki.

Ależ ciekawie napisany artykuł! Dziękuję za podlinkowanie
mrokasia 13:28, 09 maj 2019

Gosiek33 napisał(a)
Jest taka piękna lipa drobnolistna 'Lico'

Jaka fajna lipka .