Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Projektowanie ogrodów » Podmiejski ogródek

Podmiejski ogródek

makadamia 07:38, 17 maj 2019

HannaR napisał(a)

Tym bardziej, że ten ogród jakiś taki tajemniczy.

Helen napisał(a)

Dokładnie, poprosimy o relację z oględzin ogrodu

Jola_M napisał(a)
Ale fajnie się dziewczyny szykujecie będzie chyba niezła biba zróbcie chociaż jakieś zdjęcia, co by inni też mogli oczy nacieszyć - chyba, że spotkanie ściśle tajne przez poufne?

Jakby było ściśle tajne, to byśmy nie trąbiły o nim na pół forum.
Myślę, że Ania nie będzie miała nic przeciwko temu, żeby pokazać zdjęcia

Gosiek33 napisał(a)
Znaczy sernika nie przywozić?

Przywozić!
makadamia 07:44, 17 maj 2019

inka74 napisał(a)
w sensie rękawiczki mamy brać i do roboty skrzyp się przyda na zalanie. Ja w zamian pokrzywy mogę dać bo za płotem mam ich calkiem sporo i przełażą na rabaty. Nie ma kiedy porządku zrobić.

przyznam się, że w tym roku jakoś zaniedbałam gnojówki. zwykle już druga stała (jeśli nie trzecia), a teraz ani jednej jeszcze nie nastawiłam

mrokasia napisał(a)

Hania, może dołączysz???

tulucy napisał(a)
Ja mogę Hanię zabrać jakby co, miejsca mam duuużo.

No i przepadło - Hania teraz nie ma wyjścia

kwartet napisał(a)
Dziewczyny pielenia nie przewiduję,uprasza się o omijanie spojrzeniem co straszniejszych widoków(ja metodę wyparcia stosuję).

Jak my wszystkie

Kasia_CS napisał(a)
Coś czuję, że będzie komu sprzedać Kaję choć na chwilę a jak Agata ma być, to już w ogóle, bo tak się kiedyś garnęła

Na pewno się chętne kolana znajdą

Kokesz napisał(a)
Fajne spotkanie się tu szykuje zazdraszczam mam nadzieję, że fotorelacja będzie

Jeśli tylko rzęsistego deszczu nie będzie
Anda 07:48, 17 maj 2019

W takim razie życzę Wam ślicznej pogody i oby burze Was ominęły
Serdeczności Ewa - Doświadczalnia bylinowo-różana 2 poprzedni wątek Doświadczalnia bylinowo-różana (Niemcy i Wielkopolska) Panie Foerster, co pan robi przeciwko nornicom? - Krzyczę na nie. Wizytówka doświadczalni Landhaus Ettenbühl i Rosengarten Zweibrücken
makadamia 07:50, 17 maj 2019

inka74 napisał(a)
Chyba nie pocieszyłam ;(( Raz w tygodniu idąc z podlewaniem coś tam wyskubię lub jak rano z kawą obchód robię. I starczy. Ostatnio bardziej na trawnik zwracam uwagę niż na rabaty. Wczoraj krwawniki wyskubywałam, nie wiem skąd ich tyle się wzięło. Może nasiona trawy były zanieczyszczone?

Limka mi kwitnie w miarę równo. Takie pojedyncze jasne mogą się pojawić jak na niższych oczkach się rozwiną później pąki z listkami. Jak krótko tniesz i zostawiasz tylko mocne gałązki - nie ma czegoś takiego albo nie tak duża różnica kolorystyczna.

Iwonka, Ty się tak nie stresuj naszym gadaniem. Pojedziemy do Ani i też będziemy gadać i jojczeć. Taka już ludzka natura, że trawa u sąsiada zawsze bardziej zielona

Limka faktycznie tak nierówno rozwijała kwiaty. Mówisz, że to efekt cięcia? Całkiem możliwe - starałam się ciąć mocno ale ona w zeszłym roku miała dokładnie rok, więc za dużo tych gałązek w ogóle nie miała.
Zobaczymy jak w tym roku będzie

TAR napisał(a)
moje tak wygladały 6 pazdziernika

na stowe macie jakies GMO

Bardzo ładne te Twoje.
Wolę wyjaśnienie Iwonki
makadamia 07:52, 17 maj 2019

Anda napisał(a)
W takim razie życzę Wam ślicznej pogody i oby burze Was ominęły

Akurat burze zapowiadają ale wiadomo jak to jest z burzami - w jednaj chwili są, a w następnej już nie. Może się uda

W każdym razie z radością informuję, że u mnie wczoraj W KOŃCU popadało porządnie. Nawet parasol musiałam wyciągnąć a dzisiaj kałuże są na ulicach.
Już dawno mnie widok kałuż tak nie cieszył
W połączeniu z ociepleniem - mam wrażenie, że rośliny dostały sygnał do sprintu i w oczach rosną
makadamia 07:56, 17 maj 2019

kwartet napisał(a)
Iwonka ty się zlituj ja od tygodnia pielę i jak skończyłam na jednym końcu to z drugiego można zaczynać.Mam najazd skrzypu i gwiazdnicy(no jak grzyby po deszczu).

Skrzyp chętnie przyjmę (sama sobie mogę ukopać) - u nas w okolicy ani na lekarstwo

Kasia_CS napisał(a)
Mowisz, że turniej tańca ? A co tańczy Twój Młody ?

A co on może tańczyć w przedszkolu? Jakieś podstawowe kroki tańców towarzyskich

Kasia_CS napisał(a)
Mnie na Phantomie się chyba nierówne przebarwianie zdarzyło.. a może to Vanilka była?

A jakbyś chciała nie na różowo się przebarwiające to chyba Magical Moonlight tak mają, dopytaj Asię z Działeczki Asi, bo ona ma je od początku kupione o ile dobrze pamiętam

Zapamiętam, chociaż sumie mnie te przebarwienia nie przeszkadzają
Tylko żeby równe były
April 08:29, 17 maj 2019

kwartet napisał(a)
Dziewczyny pielenia nie przewiduję,uprasza się o omijanie spojrzeniem co straszniejszych widoków(ja metodę wyparcia stosuję).
W wątku Łucji doczytam że jakieś potworne obżarstwo jest planowane to może to pielenie było by wskazane.
na pokrzywy nie reflektuję mam własne .

Nie no, albo obżarstwo albo pielenie, bo ja po jedzeniu schylić się nie mogę Chyba że Ania zarządzi pielenie a potem, w nagrodę jedzonko
Choć obawiam się, że Ania się kryguje i chwastów brak, więc nijak nie będzie można zdobyć nagrody
U mnie wczoraj na 5 sekund wyszło słońce, poza tym pada i pada. Zrobiłam tylko kilka poglądowych fot bo jakoś w tym roku zupełnie zdjęć nie robię.
Oby się wypadało do rana bo potem zamawiamy piękną pogodę
tulucy 08:36, 17 maj 2019

Skrzypu to i ja mogę zabrać on jakoś gnojówkowo cenny chyba???
Brzozowadzie... 09:26, 17 maj 2019

Kasia_CS napisał(a)
Coś czuję, że będzie komu sprzedać Kaję choć na chwilę a jak Agata ma być, to już w ogóle, bo tak się kiedyś garnęła

Jeśli ta Agata to ja, to oczywiście możesz na mnie liczyć, będę Przecież wiadomo, że ja lubię małe dzieci, a w tym wieku jak Twoja Kajunia to zwłaszcza... a jeszcze cudze... Kurde, chyba się starzeję, kiedyś lubiłam w tym wieku swoje własne
TAR 09:26, 17 maj 2019

moge oddac ilosci hurtowe skrzypu, chyba nigdy sie nie pozbede tego badziewia