Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Projektowanie ogrodów » Podmiejski ogródek

Podmiejski ogródek

makadamia 11:29, 21 maj 2019

tulucy napisał(a)

Albo zrobienie filmu nie jestem w stanie jeszcze raz przeczytać Nocy i dni po obejrzeniu kawałka filmu. Barańska mnie odrzuca, a mam ją ciągle przed oczami jak myślę o książce i Chłopi - to samo z Krakowską, którą polubiłam za późno

A wiesz, że masz rację? Ja też nie czytałam "nocy i dni" a przecież to jest właśnie przykład na to, że to co napisałam wyżej jest nieprawdą
makadamia 11:31, 21 maj 2019

Brzozowadziewczyna napisał(a)
Natomiast nie wiem, co to jest GOT
Błękitny zamek uwielbiałam, wracam do Musierowiczowej, Remarque'a, Mary Popins i Dzieci z Bullerbyn

Gra o Tron - nie znasz, bo nie masz telewizji, za co Cię wszystkie podziwiamy

Z tego etapu wracałam do Tomka Wilmowskiego i Chmielewskiej
makadamia 11:35, 21 maj 2019

anbu napisał(a)
Zdecydowanie wygrywa "Duma i uprzedzenie" - książka i miniserial BBC z 1995 roku

Wiadomo!

Nie znoszę natomiast ekranizacji Mansfield Park i DiU z Keirą Knightley - bardzo nie lubię, kiedy zmienia się wydźwięk powieści historycznych na bardziej odpowiadający współczesnym gustom.

Za to "Wiek niewinności" - cudo! Zarówno książka jak i film. Do obydwóch wracam bardzo chętnie
Brzozowadzie... 11:37, 21 maj 2019

makadamia napisał(a)

Gra o Tron - nie znasz, bo nie masz telewizji, za co Cię wszystkie podziwiamy

Z tego etapu wracałam do Tomka Wilmowskiego i Chmielewskiej

Nie ma co podziwiać, wystarczy wyrzucić pudło za drzwi i poczuć powiew wolności, hehe
O do nich też bym chętnie wróciła. Uwielbiałam literaturę chłopięcą - Tomka wszystkie części, Macleana począwszy od "Tylko dla orłów", Pana Samochodzika... Pamiętam czasy, że te wszystkie laski z RiR, czy Dumy i Uprzedzenia, koszmarnie mnie nużyły

makadamia 11:41, 21 maj 2019

Brzozowadziewczyna napisał(a)

Nie ma co podziwiać, wystarczy wyrzucić pudło za drzwi i poczuć powiew wolności, hehe
O do nich też bym chętnie wróciła. Uwielbiałam literaturę chłopięcą - Tomka wszystkie części, Macleana począwszy od "Tylko dla orłów", Pana Samochodzika... Pamiętam czasy, że te wszystkie laski z RiR, czy Dumy i Uprzedzenia, koszmarnie mnie nużyły

Nie no, bez telewizji mogę spokojnie żyć, ale bez internetu i platform streamingowych - no way

Ja byłam bardziej "równouprawniona": Tomek i Pan Samochodzik nie przeszkadzały mi lubić Ani i Lizzy
Brzozowadzie... 11:44, 21 maj 2019

makadamia napisał(a)

Nie no, bez telewizji mogę spokojnie żyć, ale bez internetu i platform streamingowych - no way

Ja byłam bardziej "równouprawniona": Tomek i Pan Samochodzik nie przeszkadzały mi lubić Ani i Lizzy

Z tym internetem, to masz rację. Jak bym znalazła przepis na dzisiejszy obiad bez Kwestii smaku?... No obiadu by nie było...
makadamia 11:48, 21 maj 2019

A co znalazłaś? Bo u mnie pustki w głowie i w lodówce
Brzozowadzie... 11:51, 21 maj 2019

makadamia napisał(a)
A co znalazłaś? Bo u mnie pustki w głowie i w lodówce

Szukałam pomysłu na stuningowanie duszonej wieprzowinki, co mi została z wczoraj Zrobię z pieczarkami i szpinakiem, sosik do makaronu, jak z przepisu z kurczakiem
Brzozowadzie... 11:52, 21 maj 2019

Ja zwykle jak mam pustki, to robię jakiś makaron, zawsze się wybroni, chłopaki uwielbiają
tulucy 11:54, 21 maj 2019

anbu napisał(a)
Zdecydowanie wygrywa "Duma i uprzedzenie" - książka i miniserial BBC z 1995 roku

Tak jest !!!!