Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Projektowanie ogrodów » Podmiejski ogródek

Podmiejski ogródek

tulucy 11:55, 21 maj 2019

Brzozowadziewczyna napisał(a)
Natomiast nie wiem, co to jest GOT
Błękitny zamek uwielbiałam, wracam do Musierowiczowej, Remarque'a, Mary Popins i Dzieci z Bullerbyn

Musierowicz (te starsze) i Bullerbyn to dla mnie takie oczywistości, że nawet o nich nie wspomniałam
TAR 11:56, 21 maj 2019

To trak skrotowo: do Chmielewskiej czesto wracam, do harrego pottera tez LMM uwielbiam, Keira jak dla mnie gra zbyt drewniano taka deska bez polotu, dzieci z bullerbyn - kiedys sie zaczytywalam, z lektur najbardziej lubie Trylogie i Chłopcy z Placu Broni. Lalka mnie nuzyła szczególnie po filmie, Chlopi lektura do strawienia ale ta blond laska oblesna, nocy i dni w zadnej postaci nie wchodziły. Lubie jeszcze serie o Dirku Picie Cusslera (lekkie łatwie i przyjemne na plaze), Dumasa i w sumie zebrala sie cala lista, nie bede przynudzac.
A na obiad mam dzis zapiekanke makaronowa z szynką indykiem i warzywami
tulucy 11:59, 21 maj 2019

Lubię sobie myśleć, że Musierowicz nazwała dwie bohaterki po mojej siostrze i po mnie a kto mi zabroni - jak się Idzie i Pulpie urodziły córki tego samego dnia - Ania i Łucja siostry cioteczne... a myśmy z siostrą (Anią )do niej kiedyś do Poznania bez umawiania i w ogóle po autograf wpadły - tata nas zawiózł - ktoś miejscowy pokazał, gdzie ona mieszka - dała autografy, zapraszała na obiad i w ogóle …
tulucy 12:00, 21 maj 2019

Przestańcie Nie mam dziś obiadu
makadamia 12:02, 21 maj 2019

Brzozowadziewczyna napisał(a)

Szukałam pomysłu na stuningowanie duszonej wieprzowinki, co mi została z wczoraj Zrobię z pieczarkami i szpinakiem, sosik do makaronu, jak z przepisu z kurczakiem

Pieczarki? Makaron?! U moich chłopaków takie rarytasy nie przechodzą.
Najlepiej zrobić ziemniaki z kotletem i mizerią: jeden zje mizerię z kotletem,. a drugi mizerię z ziemniakami.

Ale ileż można kotletami żyć?
makadamia 12:04, 21 maj 2019

tulucy napisał(a)
Lubię sobie myśleć, że Musierowicz nazwała dwie bohaterki po mojej siostrze i po mnie a kto mi zabroni - jak się Idzie i Pulpie urodziły córki tego samego dnia - Ania i Łucja siostry cioteczne... a myśmy z siostrą (Anią )do niej kiedyś do Poznania bez umawiania i w ogóle po autograf wpadły - tata nas zawiózł - ktoś miejscowy pokazał, gdzie ona mieszka - dała autografy, zapraszała na obiad i w ogóle …

No właśnie: kto Ci zabroni!?
makadamia 12:06, 21 maj 2019

TAR napisał(a)
To trak skrotowo: do Chmielewskiej czesto wracam, do harrego pottera tez LMM uwielbiam, Keira jak dla mnie gra zbyt drewniano taka deska bez polotu, dzieci z bullerbyn - kiedys sie zaczytywalam, z lektur najbardziej lubie Trylogie i Chłopcy z Placu Broni. Lalka mnie nuzyła szczególnie po filmie, Chlopi lektura do strawienia ale ta blond laska oblesna, nocy i dni w zadnej postaci nie wchodziły. Lubie jeszcze serie o Dirku Picie Cusslera (lekkie łatwie i przyjemne na plaze), Dumasa i w sumie zebrala sie cala lista, nie bede przynudzac.
A na obiad mam dzis zapiekanke makaronowa z szynką indykiem i warzywami

No dobra, przyznam się, bo mi ten grzech czytelniczy ciąży na sumieniu

W końcówce podstawówki przeczytałam Trędowatą i po zakończeniu wręcz zanosiłam się płaczem
Ale do tej lektury nie wracałam
tulucy 12:12, 21 maj 2019

makadamia napisał(a)

No dobra, przyznam się, bo mi ten grzech czytelniczy ciąży na sumieniu

W końcówce podstawówki przeczytałam Trędowatą i po zakończeniu wręcz zanosiłam się płaczem
Ale do tej lektury nie wracałam

Piąteczka

(szeptem pytam: a Między ustami a brzegiem pucharu czytałaś??? )
makadamia 12:15, 21 maj 2019

grupowy coming out?

Nie czytałam, ale opis fabuły na lubimyczytac.pl brzmi smakowicie
Coś innego Rodziewiczówny czytałam, ale już nie pamiętam
tulucy 12:16, 21 maj 2019

Wrzos pewnie