Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Projektowanie ogrodów » Podmiejski ogródek

Podmiejski ogródek

jolanka 12:58, 21 maj 2019

Dziewczyny, jak tak czytam te Wasze książkowe miłości to patrzę na moje półki i .... prawie wszystkie stoją A już myślałam, że ja taka prehistoryczna jestem.
Jak byłam gowniarą to wyobrażałam sobie, ze podróżuję razem z Tomkiem Wilmowskim (ten od Szklarskiego) po świecie.
A Chmielewską to bym w ramki oprawiła.

Obiadu też nie mam, jeszcze nie mogę jeść
Zakrecona 13:04, 21 maj 2019

O kurcze, ale się wstrzeliłam

Relacja super, ogród piękny, warzywnik, to już w ogóle. Zazdroszczę możliwości spotykania się, wymianek roślinnych i wspólnego doradzania.

Przeczytałam całą Anię, co nie wykluczyło Tomka , przy Autobiografii Chmielewskiej płakałam ze śmiechu

A Fleszarową-Muskat znasz?
TAR 13:04, 21 maj 2019

U boku Tomka Wilmowskiego pewnie kazda sie widziała a wybrał Australijke
sylwia_slomc... 13:09, 21 maj 2019

Ha ha ha czytam i nie wierzę jak można płynnie przejść z oglądania pięknego ogrodu do dyskusji na temat Got, a potem upodobań literackich i kulinariów
Chmielewska zaczytuję z wielkim upodobaniem
mrokasia 13:12, 21 maj 2019

Wy tu pitu pitu a Aśka się wysypała u Tar, że jakaś rewolucję na rabacie zrobiła. I cicho siedzi. Teraz wiadomo - GOT, książki i kulinaria to tematy zastępcze .
April 13:14, 21 maj 2019

No i wywołałam burzliwą dyskusję...
Uwielbiam czytać. WSZYSTKO. np Pachnidło przeczytałam w jedną noc.
Wszystkie powyższe pozycje, poza tym: L.M.Montgomery pt.: Błękitny Zamek. Pierwsze słyszę.
Ale inne, od Dumas do Szklarskiego, od Grishama po Dumę i uprzedzenia w różnych wersjach. Od Chmielewskiej do Musierowiczowej, od Fleszarową-Muskat do Rodziewiczówny - znam wszystko i większość stoi na półkach.

Zapomniałam, nie tknę książki kucharskiej i większości poradników
makadamia 13:16, 21 maj 2019

jolanka napisał(a)
Dziewczyny, jak tak czytam te Wasze książkowe miłości to patrzę na moje półki i .... prawie wszystkie stoją A już myślałam, że ja taka prehistoryczna jestem.
Obiadu też nie mam, jeszcze nie mogę jeść

Ależ Cię trzyma, bidulko.

Większość omawianych pozycji została w domu rodzinnym, ale Tomka zabrałam, kiedy tylko Starszy dorósł do właściwego wieku

Zakrecona napisał(a)
A Fleszarową-Muskat znasz?

Pamietam, że była taka autorka

TAR napisał(a)
U boku Tomka Wilmowskiego pewnie kazda sie widziała a wybrał Australijke

Nie, to jeszcze nie był ten okres. Jak zaczynałam Tomka to byłam chyba w IV kl podstawówki

sylwia_slomczewska napisał(a)
Ha ha ha czytam i nie wierzę jak można płynnie przejść z oglądania pięknego ogrodu do dyskusji na temat Got, a potem upodobań literackich i kulinariów

Takie rzeczy to tylko na moim wątku

makadamia 13:18, 21 maj 2019

mrokasia napisał(a)
Wy tu pitu pitu a Aśka się wysypała u Tar, że jakaś rewolucję na rabacie zrobiła. I cicho siedzi. Teraz wiadomo - GOT, książki i kulinaria to tematy zastępcze .

Zdrajczyni.
Będzie pogoda, będą zdjęcia, będzie relacja. W tej kolejności
TAR 13:19, 21 maj 2019

makadamia napisał(a)

Nie, to jeszcze nie był ten okres. Jak zaczynałam Tomka to byłam chyba w IV kl podstawówki

no co ty, nie wyobrazałas juz sobie swojego wymarzenca? taki Tomek działał na wyobraznie. u mnie to sie zmienialo etapami w zaleznosci co czytałam lub aktualnie ogladalam. swego czasu był to jon bon jovi
inka74 13:23, 21 maj 2019

Jak lubicie Błękitny zamek to i Tajemniczy opiekun by wam się spodobał. Ja do DiU wracam często. Równie dobrze mi się czyta Sanditon z zakończeniem Marie Dobbs i Perswazje. Zależy od nastroju co wybieram. Austeen bezbłędnie wychwytywała wszelkie niuanse i problemy swoich czasów. Uwielbiam jej styl pisania choć w oryginale trudno się czyta.
GoT u mnie w pracy zgnoili. O 3 w nocy oglądali zakończenie. Cieszę się, że praktycznie telewizji nie oglądam.