Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Projektowanie ogrodów » Podmiejski ogródek

Podmiejski ogródek

AniMa 11:05, 03 lis 2016

Asiu, dzięki tobie i innym, ja tez się w miarę ogarnęłam...temat drzew u mnie ciągle w fazie "za i przeciw" ale jest koncepcja układu...
Constans 11:53, 04 lis 2016

Asia, molestuje Twój projekt z kółkami na swojej makiecie
makadamia 11:56, 04 lis 2016

A wykokosiłaś się z innowacjami spontanicznie wprowadzonymi przez eMa?

Aniu - najważniejsze że do przodu. z drzewami też się poukłada
Constans 12:08, 04 lis 2016

makadamia napisał(a)
A wykokosiłaś się z innowacjami spontanicznie wprowadzonymi przez eMa?

Aniu - najważniejsze że do przodu. z drzewami też się poukłada

Asiu powiem delikatnie: było gorąco przeprowadziliśmy bardzo burzliwą dyskusję, na temat istoty naszego związku, wspieraniu się i otwartości kartki, zeszyty latały (oboje mamy włoski temperament) ale doszliśmy do konsensusu. To znaczy: Jego wędzarnia z tym paleniskiem oddalonym zostaje, ja wymyślam dalej, ale zbytnio nie angażuje Marcinka w wymyślanie, a Marcinek zrobi wszystko i już nie będzie wykazywał się radosną twórczością w temacie działki. O!
Nett 12:13, 04 lis 2016

Dyskusje z eMem... bezcenne

Mam to samo.
Constans 12:15, 04 lis 2016

Nett napisał(a)
Dyskusje z eMem... bezcenne

Mam to samo.

Anetka ileż to trzeba znieść, żeby swój cel osiągnąć, prawda?
Nett 12:23, 04 lis 2016

Constans napisał(a)

Anetka ileż to trzeba znieść, żeby swój cel osiągnąć, prawda?

Ach, nic nie mów. Jak nie wyląduję kiedyś w kaftanie, to będzie dobrze..

Dyskusje z eMem, z teściową, matką... Dobrze, że na forum utwierdzają, że jest sie normalnym
Constans 12:28, 04 lis 2016

Na szczęście rodzice i teściowie się nie wcinają, ale Marcin bardzo źle znosi moje wymysły. Za dużo informacji dla Niego i denerwuje się
makadamia 12:31, 04 lis 2016

O ile dyskusje z eMem jak najbardziej rozumiem i popieram, o tyle z rodzicami i teściowymi ucinam w zarodku.

Tzn.: podyskutować sobie mogę, na zasadzie "tutaj to chcę posadzić to, a tamto to mi jakoś nie chce rosnąć" ale nie mam zamiaru się tłumaczyć, dlaczego chcę tak zrobić a nie inaczej. U mnie co prawda tylko tato z takimi dyskusjami wyjeżdża, ale gorszy jest niż dwie teściowe (akurat teściową mam gołębiego serca).
Nett 12:34, 04 lis 2016

makadamia napisał(a)
O ile dyskusje z eMem jak najbardziej rozumiem i popieram, o tyle z rodzicami i teściowymi ucinam w zarodku.

Tzn.: podyskutować sobie mogę, na zasadzie "tutaj to chcę posadzić to, a tamto to mi jakoś nie chce rosnąć" ale nie mam zamiaru się tłumaczyć, dlaczego chcę tak zrobić a nie inaczej. U mnie co prawda tylko tato z takimi dyskusjami wyjeżdża, ale gorszy jest niż dwie teściowe (akurat teściową mam gołębiego serca).

U mnie po prostu biadolenie, że znowu wymyślam, co ja kupuję, szkoda pieniędzy, szkoda roboty, trawa najlepsza. I tujki.
Jak kupiłam platany- oj, tyle liści będzie. Zobaczysz będziesz stara, kto to będzie zbierał, kto pielił, kto grabił. I takie tam.