Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Projektowanie ogrodów » Podmiejski ogródek

Podmiejski ogródek

makadamia 09:56, 07 lis 2016

Wszystkich Świętych minęło, idą "najbardziej rodzinne święta w roku" to i tematy rodzinne się pojawiają.

Asiu - odpowiedziałam u Ciebie w wątku
AniMa 12:06, 07 lis 2016

makadamia napisał(a)

Serio?! Pewnie dlatego, że w połowie przypadków wysmażę długaśnego posta a potem kasuję i piszę wersję dużo łagodniejszą

A i tak mam wrażenie, że jakby policzyć moje posty, to połowa składa się ze "zrób plan!" i "pokaż więcej zdjęć!"

Asia ja to w sumie chciałabym przeczytać te twoje skasowane posty Pewnie nieżle do pionu wstawiaja Ale i ja jestem w kolejce do bicia pokłonów za podpowiedzi projektowe...U mnie zgodnie z twoimi wytycznymi

Tematy teściowych...uwielbiam... - moja mieszka far far away i nic jej do mojego...Najlepsza teściowa????

ps. Netka gratuluję. Ty dla swoich za dobra jesteś a oni ci do pięt nie dorastają...dlatego taka sytuacja. Albo za śliczna jesteś i zazdrość przemawia
Sorry Asiu, że u Ciebie
makadamia 12:35, 07 lis 2016

Aniu, chciałaś szczerze? No to będzie

Bardzo nie lubię, jak się ludziom bezpodstawnie przypisuje złe intensje.
Dlaczego zakładasz, że rodzina Netki zazdrości jej ogrodu? Może po prostu wolą brzydkie?
Nett 12:40, 07 lis 2016

makadamia napisał(a)
Aniu, chciałaś szczerze? No to będzie

Bardzo nie lubię, jak się ludziom bezpodstawnie przypisuje złe intensje.
Dlaczego zakładasz, że rodzina Netki zazdrości jej ogrodu? Może po prostu wolą brzydkie?

Myślę jednak, że Ania ma w tym przypadku rację. Mówią, że chcą wiejski ogród tylko dlatego żeby było dokładnie odwrotnie niż u mnie. Nawet jesli się to nie podoba. Po prostu ma być dokładnie inaczej skoro nie może być identycznie. Ostatecznie myślę, ze wezmą pana ogrodnika, który założy ładny poukładany ogród, choć nie wiem w jakim stylu.

Pszczelarnia 12:52, 07 lis 2016

.
makadamia 12:53, 07 lis 2016

A niech biorą na zdrowie! Aby tylko znał się na swojej robocie, bo trafić w Polsce na dobrego projektanta (czy to ogrodów czy wnętrz) jest bardzo trudno.
Czy ogród zrobią sami, czy zlecą komuś - czy to takie ważne? Ważne, żeby był ładny i żeby potrafili o niego później zadbać.

A czy ogród będzie nowoczesny czy wiejski - i jeden i drugi może być bardzo udany.

Ja jestem za tym, żeby w Polsce było jak najwięcej pięknych przestrzeni - a jakim sposobem, to już mniej istotne.
Nett 13:00, 07 lis 2016

makadamia napisał(a)
A niech biorą na zdrowie! Aby tylko znał się na swojej robocie, bo trafić w Polsce na dobrego projektanta (czy to ogrodów czy wnętrz) jest bardzo trudno.
Czy ogród zrobią sami, czy zlecą komuś - czy to takie ważne? Ważne, żeby był ładny i żeby potrafili o niego później zadbać.

A czy ogród będzie nowoczesny czy wiejski - i jeden i drugi może być bardzo udany.

Ja jestem za tym, żeby w Polsce było jak najwięcej pięknych przestrzeni - a jakim sposobem, to już mniej istotne.

Mam nadzieję, że nikogo nie urażę, ale jak przeczytałam Twojego posta to mam ochotę napisać AMEN.

Sama chętnie bym pomogła w zakładaniu i gdyby było ciut inaczej, to sporo moich roślin miałoby już nowy dom. A tak.. pójda w świat pewnie. Trudno. A jak Asia Twoja rabata?
AniMa 13:01, 07 lis 2016

Asiu nie zakładam złych intencji, tylko zalety innych, które sa sola w oku co niektórym osobom.... Nie oceniam ludzi po okladce a raczej każdemu przypisuję dobre cechy...niestety potem często jestem rozczarowana....Ale nic tam...do optymistów raczej nalezę. Kubły zimnej wody przyjmuje na stojąco
makadamia 13:13, 07 lis 2016

Anetko - no szkoda, że nie chcą pomocy, tam, gdzie mogą ją uzyskać, ale co poradzisz. Niech radzą sobie jak mogą - kit im w oko, a Ty masz więcej czasu na swój ogród

Aniu - no cóż mogę Ci odpisać. Chyba w końcu rozrysuję tą swoją rabatkę, bo w tym momencie zaczynamy obgadywać kompletnie nieznanych nam ludzi, co jest dość kuriozalne
Nett 13:25, 07 lis 2016