Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Projektowanie ogrodów » Podmiejski ogródek

Podmiejski ogródek

makadamia 07:30, 06 sie 2019

Kasiolaaa napisał(a)
faktycznie bodziszki i floksg robia tu cala robote piekne okazy

Dziękuję

Basinkowo napisał(a)
Asiu pisałaś, że będziesz ciąć przetacznika christa. Napisz jak to robisz? Ścinasz same kwiatostany czy może tak jak szałwię bardzo nisko?

same kwiatostany. i u floksów tak samo.
tylko szałwię tnę nisko, bo nawet jeśli przytnę wyżej, to i tak łodyga zasycha, a odbija od ziemi.
makadamia 07:33, 06 sie 2019

Kasia_CS napisał(a)
Nooo, powróciła urlopowiczka

Rozbawiło mnie, że pon urlopie wreszcie odpoczniesz no ale niczego innego nie należy się spodziewać po wyjazdach z dziećmi, prawda ?

Ogród po naszej wizycie znów odmieniony, pięknie jest!

Tekst Izy i Kwartecika biorąc pod uwagę ich piękne ogrody nie może być nietrafiony

Pisałaś o moliniach-to prawda, słońce cudnie podświetla te ich "baciki", są fajnie ażurowe i dodają mega lekkości, wprowadzają dodatkowy wymiar na rabacie ja też już jestem posiadaczką molinii i jak w pierwszej chwili nie wiedziałam co z nimi zrobić, to jak nagle znalazłam na nie miejsce, to okazało sie, że w punkt

Nooo, podoba mi się Twoje lato

Bardzo lubię wracać do ogrodu, mimo wszystkich niedoskonałości

A Twoją molinię też widziałam, a jakże - bardzo ładne zestawienie stworzyłaś
Kim 07:35, 06 sie 2019

makadamia napisał(a)

rozchodnik chyba karfunkelstein i kłosowiec coral kudos (trochę ciemniejszy niż w rzeczywistości) to bardzo ładny duet. mam nadzieję, że tym razem kłosowiec przezimuje, w zeszłym roku zginął

no ba!

jeżówka pow wow wild berry - bardzo fajna, sztywna, raczej niska, tylko w tym roku jakoś nierówno wyrosła

pamiętacie może, że przy okazji odwiedzin u April kupiłam żurawkę glitter? kiedy to było - na początku czerwca? Kwitła jak ją kupowałam i kwitnie nadal.
już sprawdzałam, czy na pewno prawdziwa

Asiu piękności pokazujesz
jak tu się nie zdołować widząc takie rabaty gdzie kwiecie wypływa a piękne kolory biją po oczach
sarenka 09:14, 06 sie 2019

Pięknie u Ciebie - jak zawsze
TAR 09:27, 06 sie 2019

nie, no ogrod wymiata. bardzo ładne letnie rabaty i ten swiatłocien do pozazdroszczenia
makadamia 11:29, 06 sie 2019

TAR napisał(a)
nie, no ogrod wymiata. bardzo ładne letnie rabaty i ten swiatłocien do pozazdroszczenia

Przez ten światłocień nie mogę zrobić zdjęć rabacie leśnej - roślin w cieniu nie widać, za to znakomicie widać każdy oświetlony budynek i każdy odbłysk światła na dachu

sarenka napisał(a)
Pięknie u Ciebie - jak zawsze

A dziękuję. Widziałam, że u Ciebie rozmowy się toczą, ale że nie miałam nic do dodania, to nic nie napisałam.

Kim napisał(a)

Asiu piękności pokazujesz
jak tu się nie zdołować widząc takie rabaty gdzie kwiecie wypływa a piękne kolory biją po oczach

moge pokazać i brzydsze zdjęcia. chcesz?
Kim 11:33, 06 sie 2019

No ciekawe gdzie takowe u Ciebie są nie wierzę
sarenka 11:44, 06 sie 2019

Asia, a szkoda bo ciągle dumam jakie drzewa się zmieszcza na tej wąskiej rabacie ze szpalerem z tuj właśnie usiadłam i będę spisywać drzewa jakie mi się podobają
TAR 11:59, 06 sie 2019

moze spróbuj rano fote strzelic. lesna to ta gdzie ostatnio tetris byl, tam gdzie te fioletowe paprocie? boska wyszla.
makadamia 12:00, 06 sie 2019

Dziewczyny, poradźcie mi: jakieś byliny o pionowych liściach znacie?
Bo mam oczywiście kosaćca bródkowego, ale on o tej porze roku jakiś taki ... niechlujny.
Kosaciec syberyjski bardzo ładnie trzyma liście ale wiadomo: potrzebuje innych warunków niż ja mam do dyspozycji

Znacie coś, co wygląda jak k.syberyjski ale znosi piaszczystą glebę?