Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Projektowanie ogrodów » Podmiejski ogródek

Podmiejski ogródek

makadamia 08:25, 08 sie 2019

Kasya napisał(a)

A dlaczego pionowe liście ?
Masz powojnika casandra ?

Liliowce są mało wymagające ...ale słońce lubia

Powojnika nie mam, jeśli jest u Ciebie ,to chętnie bym go zobaczyła we wrześniu, skoro zapraszasz

O liliowcach krąży opinia, że nie potrzebują pełnego słońca ale ja sie zgadzam z Tobą - lubią słoneczko
W każdym razie, ja swoje wyeksmitowałam na działkę, bo w drugiej połowie roku robiły mi bałagan na rabacie (tak samo jak irysy bródkowe). Dostałam sadzonkę stella d'oro i liczę, że ten będzie grzeczniejszy

Floksy rzeczywiście imponujące ale zaczynam już przycinanie, więc przez chwilę będzie przerwa w kwitnieniu.

Zakrecona napisał(a)

Bo Ty hobbystka jesteś

Dobrze, że inni też ciągle coś chcą od Ciebie, ci potrzebujący to dar od losu

Zgadzam się w zupełności
makadamia 08:25, 08 sie 2019

tulucy napisał(a)
Jakby co - wiesz gdzie znaleźć

wiem
TAR 09:42, 08 sie 2019

makadamia napisał(a)

Cieszy mnie to niezmiernie.
Mnie też zaczyna irytować, jak znajomi przechodzący ulicą komentują, że ja ZNOWU w ogródku

dziwni ludzie, no a gdzie mialabys byc? po to ma sie ogrod zeby z niego korzystac
Kim 09:45, 08 sie 2019

TAR napisał(a)

dziwni ludzie, no a gdzie mialabys byc? po to ma sie ogrod zeby z niego korzystac

Podpisuję się pod tym też mam to samo zdanie ale sporo moich znajomych takich bezogrodowych
Kim 09:45, 08 sie 2019

dubelek
Kasya 09:48, 08 sie 2019

makadamia napisał(a)

Powojnika nie mam, jeśli jest u Ciebie ,to chętnie bym go zobaczyła we wrześniu, skoro zapraszasz

O liliowcach krąży opinia, że nie potrzebują pełnego słońca ale ja sie zgadzam z Tobą - lubią słoneczko
W każdym razie, ja swoje wyeksmitowałam na działkę, bo w drugiej połowie roku robiły mi bałagan na rabacie (tak samo jak irysy bródkowe). Dostałam sadzonkę stella d'oro i liczę, że ten będzie grzeczniejszy

Floksy rzeczywiście imponujące ale zaczynam już przycinanie, więc przez chwilę będzie przerwa w kwitnieniu.

Zgadzam się w zupełności

Ten powojnik to fajna roslina, teraz właśnie kwitnie, polecam i zapraszam
makadamia 09:58, 08 sie 2019

TAR napisał(a)

Tak, ale im chodzi o to, że ja ciągle w tym ogrodzie coś robię
Począwszy od marca, kiedy zaczynam sprzątanie rabat i cięcie zimozielonych, przez wiosnę, kiedy to wszystko przesadzam, latem podlewam (nawet jak na deszcz się zanosi), a jesienią znowu przesadzam i sprzątam. Mało komu chce się tak tyrać - i prawdę powiedziawszy: nawet im się nie dziwię, bo to faktycznie p.... trzeba mieć
makadamia 10:00, 08 sie 2019

Kim napisał(a)

Podpisuję się pod tym też mam to samo zdanie ale sporo moich znajomych takich bezogrodowych

Generalnie zawsze jestem zdumiona, że moi znajomi (nawet Ci mieszkający w domach) w sobotę rano mają czas iść na siłownię albo zawieźć dzieci na zajęcia

Kasya napisał(a)

Ten powojnik to fajna roslina, teraz właśnie kwitnie, polecam i zapraszam

Musiałam go sobie wyguglować - pierwszy raz widzę powojnik rosnący jak bylina
Kasya 10:14, 08 sie 2019

Jest całkiem wysoki nawet i wytrzymuje susze i nie musi mieć duzo słońca
makadamia 10:25, 08 sie 2019

Kasya napisał(a)
Jest całkiem wysoki nawet i wytrzymuje susze i nie musi mieć duzo słońca

Jeszcze żeby nie był taki niebieski...
Nie pasują mi takie czysto niebieskie kwiatki - wolę te zbliżające się do fioletu

Tak na marginesie:
wrzosy zaczynają mi powoli kwitnąć, kolejne książki na amazonie zamówiłam - jesień idzie moje panie, jesień