Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Projektowanie ogrodów » Początkującego ogrodnika kawałek trawnika ;) Ogródek Kasi

Początkującego ogrodnika kawałek trawnika ;) Ogródek Kasi

inka74 22:32, 01 lip 2018

Kimono rzeczywiście ciekawa... ale że Lucy jej nie ma ... myślę, że trzeba będzie nadrabiać braki. A szpaki póki w trawniju buszują to są bardzo pożądanymi gośćmi. Opuchlaki lub pędraki żuków majowych wyszukują i zjadają.
Kasia_CS 23:08, 01 lip 2018

Większość forum dziś popracowała, i ja też co nieco zrobiłam.

Pościnałam lawendy, dałam wiórki rogowe wszystkim różom i przehaczykowałam, podzieliłam 2 kępy seslerii. Zgrabiłam suchy trawnik, bo tak się zbiła sucha skorupa, że jak spadnie deszcz, to nawet nie przeleci przez ten kożuch... aa i jeszcze kilka tujowych kulek przycięłam i 2 buksowe

Cały czas myślę, co tu zrobić z tymi moimi rabatami, żeby mi się bardziej podobało i cośtam niby mi kiełkuje w głowie. Mimo wszystko to jeszcze za daleko z tyłu tej głowy

Porobiłam troszkę fotek, ale to już jutro wstawię
Kasia_CS 10:05, 02 lip 2018

Jakieś szersze ujęcia się przydadzą, bo rzadko wstawiam

Wczoraj podzieliłam seslerie, mam nadzieję, że przeżyją No ale tak mnie jskoś natchnęło, żeby się za to wziąć. Teraz czekam, aż ścięte szałwie odrosną

mrokasia 10:25, 02 lip 2018

Ja wczoraj podzieliłam Ice Dance . I następne kępy czekają na podział. W ogóle w Ice Dance to pół ogrodu będę miała, bardzo lubię te trawkę.
Liatra u mnie też kwitnie .
Kasia_CS 10:30, 02 lip 2018

Myślałam, że mam rutewkę Elin - ma jednak inne kwiaty i to chyba jednak Anna - ale jeszcze muszę poobserwować.

Rutewka Hinckley

Szerzej

i w drugą stronę - hortensjowa
Kasia_CS 10:39, 02 lip 2018

Buszowisko do uporządkowoania na drugiej hortensjowej, bo na razie jest wszystko, co mi tworzy "nic"

Z Anabelki jestem w tym roku tfu tfu TFUUUU!! zadowolona bo jak była ta mega wichura, to ona tylko się trochę pogieła, ale nie połamała - w tym roku jej nie podpieram nijak i chyba to dobrze jej robi. Po prostu nie ma oporu, o który się łamała i stoi pięknie Jeszcze raz tfu

A kwiatostany ma zacne

Czy ja dobrze pamiętam, że aureola daje radę w słońcu? Bo bym sobie te moje chyba podzieliła i kompletnie zmieniła rabatę przy wyjściu na ogród, która ładna jest tylko wiosną, jak są tulipany.. W tle tej rabaty widac hakonki przyszłe dawczynie
Kasia_CS 10:42, 02 lip 2018

Teraz trochę różowości i różyczek

Grubcio

Marchenzauber wraca do formy

Giardina też

Kasia_CS 10:46, 02 lip 2018

Ostatnio często pojawiająca się na tapecie Kimono, ale jak jej nie zrobić zdjęcia jak tak kwitnie... no jak?

Ogrodówka, którą kiedyś dostałam od Mamy (zakup z Li..a), po której nie spodziewałam się nawet, że się przyjmie w ogrodzie (w sumie nie wiem dlaczego ), a ona po prostu pięęęknie rośnie

W chwili obecnej ta rabata wygląda najlepiej - bujnie i soczyście Fajnie jakby Heidi Klum jeszcze przed jeżówkami zakwitły - ale pewnie się zbiorą w końcu Przed nimi na brzegu jeszcze lawendy, ale wczoraj je ścięłam, bo już przekwitły

Kasia_CS 10:49, 02 lip 2018

Kasiolaaa napisał(a)
Kasienko to narazie wszystko w planach bo nie bedzie mnie w pl ale jesli juz jakas roze kupie to napewno jakis szpalerek bedzie

No to trzymam kciuki

ag_zie napisał(a)

CUDNY!

Prawda? Uwielbiam pawiki w sumie praktycznie z motyli to 95% one do mnie przylatują - innych jest jak na lekarstwo.
Kasia_CS 10:50, 02 lip 2018

mrokasia napisał(a)

Eeee, nie, różyczka pozostanie jedynaczką, na oglądanie będę przychodziła do Ciebie .

No też mam takie spostrzeżenia, że te różowe to jakieś słabsze są.

No dziwne te zależności kolorystyczne.. a one ładne skubańce są, szkoda