Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Projektowanie ogrodów » Początkującego ogrodnika kawałek trawnika ;) Ogródek Kasi

Początkującego ogrodnika kawałek trawnika ;) Ogródek Kasi

Kasia_CS 12:23, 30 cze 2018

Kasiolaaa napisał(a)
Kasiu bede wiedziala na przyszlosc ze kimono jest ok i dołanczam do listy chciejstw

no i fajnie bo niby niepozorna, a daje czadu A biorąc pod uwagę jak się róże czują u Ciebie (kwitną obłędnie!! ), to będziesz miała piękny spektakl z kimonek będziesz robić szpaler?
Kasia_CS 12:30, 30 cze 2018

mirkaka napisał(a)
Ślicznie Kasiu u Twojej mamy, pewnie jest w moim wieku Nawiasem mówiąc ja też mam córkę Kasię
Ogród ma ogrodowiskowy, może namówisz mamę na założenie wątku? ma się czym pochwalić
Kasiu Twoje różyczki podziwiam, a Ciebie przede wszystkim

Hihi, możliwe Mirko, choć ja jeszcze mam starszego o 7 lat brata O proszę - kiedyś był wysyp Kaś, a teraz jak na lekarstwo - prawie nie spotyka się dzieci o tym imieniu...

Namówić raczej nie dam rady - nie nadąża z tym co sobie planuje zrobić na działce (mama krąży między Wwą a działką, gdzie jest ten ogród), więc w tym roku jest tam raczej weekendowo i nie sposób zwyczajnie tego obrobić. I do tego nie lubi siedzieć przy kompie

Dziękuję Kochana za miłe słowa!!
Kasia_CS 12:30, 30 cze 2018

tulucy napisał(a)

Kimono nie mam

Czyli mówisz, że niedługo kolekcja się powiększy ?
Kasia_CS 12:33, 30 cze 2018

Magleska napisał(a)
wpadłam na chwilkę
śliczne jeżówki masz i pomidorki i różyczki
ogród mamy bardzo fajny -widać odziedziczyłaś po niej pasję
a i jeszcze ilość ptaków -wow -wpadły na wyżerkę

Hej Madziula ptaszki chyba miały jednorazowy wyskok Ale zobaczymy

Jeszcze kilka lat temu bym nie powiedziała, że będę pielić z przyjemnością w swoim ogródku i w ogóle cokolwiek sadzić!
Kasia_CS 12:37, 30 cze 2018

mrokasia napisał(a)
Wiesz co, rzeczywiście nudą wieje, tylko te róże i róże .
Dobrze, że choć kosmitę pokazałaś .

Czy ta różowa szałwia powtarza u Ciebie kwitnienie? Bo u mnie różowe słabo...

Kupiłabyś jakąś różę a nie tak z tą jedną samiuteńką.. smutno jej przeciez

Wiesz co, ta szałwia to jest jakaś marna wg mnie albo nie podoba jej się u mnie - dzieliłam ją rok temu (tak samo jak niebieską) i niebieska szalała, piękne kępy robiła, a ta różowa nic.. jest taka jak byla. Kwitnienie też niespecjalne, choć kolor ma ekstra, bardzo wyrazisty. Muszę ją przydybać, bo ostatnio ją przesadziłam (jak jesienią sadziłam róze z gołym korzeniem, to niechcący w szałwię wsadziłam )
Brzozowadzie... 20:47, 30 cze 2018

Piękna ta Artemis, ja na swój pierwszy kwiat jeszcze czekam, Boscobel i Lavender Ice super. U mnie te niskie szałwie różowe pięknie kwitły, ciekawa jestem jak będą dalej rosły, bo mam je od niedawna. Ale za radą ..chyba Zany nie cięłam ich tylko usuwałam kwiatostany po przekwitnięciu, podobno dużo szybciej się zbierają, zobaczymy
Kasia_CS 00:40, 01 lip 2018

Brzozowadziewczyna napisał(a)
Piękna ta Artemis, ja na swój pierwszy kwiat jeszcze czekam, Boscobel i Lavender Ice super. U mnie te niskie szałwie różowe pięknie kwitły, ciekawa jestem jak będą dalej rosły, bo mam je od niedawna. Ale za radą ..chyba Zany nie cięłam ich tylko usuwałam kwiatostany po przekwitnięciu, podobno dużo szybciej się zbierają, zobaczymy

Ja Artemis sadziłam jesienią i byłam mega zdziwiona, że tak woooolno jej idzie.. nawet podejrzewałam ją o pomyłkę

Ja zwykle ścinałam szałwiom kwiatostany, ale w tym roku poszłam po całości. Chyba tym razem susza się przyczyniła (bardzo rzadko podlewam rabatę szałwiową) - liście zaczęły brązowieć, jakby wysuszać? Nie umiem tego określić. Nawet chciałam zrobić eksperyment - jedną szałwię ściełam do zera, resztę zostawiłam tylko obcinając kwiatostany. i od dłuższego czasu nie było widać żadnego postępu, a te szałwie straszyły okrutnie. Ta ogolona zaczęła puszczać listki a te stały jak zaklęte. I poszły pod nóż

Ale jak mówię - chyba bym to zrzuciła na karb pogody i suszy - po prostu nie miały siły.
Kasiolaaa 07:32, 01 lip 2018

Kasienko to narazie wszystko w planach bo nie bedzie mnie w pl ale jesli juz jakas roze kupie to napewno jakis szpalerek bedzie
ag_zie 22:20, 01 lip 2018

Kasia_CS napisał(a)

CUDNY!
mrokasia 22:25, 01 lip 2018

Kasia_CS napisał(a)

Kupiłabyś jakąś różę a nie tak z tą jedną samiuteńką.. smutno jej przeciez

Wiesz co, ta szałwia to jest jakaś marna wg mnie albo nie podoba jej się u mnie - dzieliłam ją rok temu (tak samo jak niebieską) i niebieska szalała, piękne kępy robiła, a ta różowa nic.. jest taka jak byla. Kwitnienie też niespecjalne, choć kolor ma ekstra, bardzo wyrazisty. Muszę ją przydybać, bo ostatnio ją przesadziłam (jak jesienią sadziłam róze z gołym korzeniem, to niechcący w szałwię wsadziłam )

Eeee, nie, różyczka pozostanie jedynaczką, na oglądanie będę przychodziła do Ciebie .

No też mam takie spostrzeżenia, że te różowe to jakieś słabsze są.