Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Projektowanie ogrodów » Początkującego ogrodnika kawałek trawnika ;) Ogródek Kasi

Początkującego ogrodnika kawałek trawnika ;) Ogródek Kasi

nicol21 14:31, 05 wrz 2018

Kasia_CS napisał(a)

Nic poza wsadzeniem tam kulek tam nie zrobiłam - czekałam na sobotnie targi, żeby zakupy zrobić, ale wszystko wskazuje na to, że nie mam jak się na targi jechać, bo w tym tłumie z Kajką mogę nie dać rady (a na pewno nie z wózkiem), samochód musiałabym pożyczyć, bo eM nasz zabiera i to wszystko jakoś tak pod górkę :/ Gdybym wiedziała, że się tak poplącze, to bym już dawno pewnie zamówiła trawy przez net.

ehhh no z dzieckiem srednio na takie targi. no to net zostaje i jest pare polecanych szkolek wiec kupuj i czekaj . pozatym - wtedy nie pojdziesz za chwila i kupisz to co potrzeba tylko
Ogród tworzący się: Okiełznać swoje setki pomysłów - ogród ze spadkiem na północ ************ Pozdrawiam i zapraszam - Ewelina ************ ***Booskop https://goo.gl/photos/jpY3wG37U7c9ALAf9 *** *** De tuinen van Appeltern https://goo.gl/photos/WrF6PWtCn53Gzswp6 *** *** *** formowanie cisów: https://photos.app.goo.gl/y72my2AfOaf4XKNq1 **** ***** Rotary Garden - Belgia - https://photos.app.goo.gl/iErs4Fi1dOEJ6Jls1 **** Stary ogródek: Mały ogródek, za i przed zabudową szeregową - Nicol21
inka74 16:29, 05 wrz 2018

Kasia_CS napisał(a)

Kochana, róże powiadasz ? ale chyba nie mają nic z moich tegorocznych typów...

Wczoraj bylam w LM i kupilam sobie tę glinkę do sadzenia o której wspominałas, ale żeby z ziemią trochę na nowej rabacie trawiastej przemieszać. A już to widziałaś? To takie dziwne coś co wygląda jak gruby niebieski piasek - tzn tyle przez dziurkę w paczce dojrzałam

Były różne wyprzedaże w LM, ale jak chciałam uratować Phantoma, bo pousychany (choć rokował na hortkę na pniu ) to Pani tylko 30% zaproponowała, więc sobie darowałam.

Najbardziej mnie rozwaliły ceny traw w Auchan - bo rozplenice mieli po 45zł, dorodne to fakt, ale bez przesady.. trzcinnik KF sadzonka bez kwiatów też w tej cenie...
ładne new dawn kupiłam, ogromne sadzonki po 19 zł dla przyjaciółki bo chciała coś co szybko rośnie do obrośnięcia stelaża kosza na śmieci. 2 sztuki innych odmian dla siebie kupiłam, mało znany climber Night Owl i jeszcze jedną.

Kasiu - ja mam żel do donic. Glinki nie mam. Musiała być to inna Iwona
No ceny czasami robią wrażenie. To tak jak Kanzan za 499 zł
inka74 16:45, 05 wrz 2018

Kasia_CS napisał(a)

Też myślałam o połączeniu Minervy z Lavender Ice Pashmina powoduje u mnie różne uczucia - w pąku zachwyt, w pełnym rozkwicie mały zawód
miałam tak tylko Minerva u mnie baty długie puszcza a LI karłowata i rozdzieliłam panny. Z Pasminą mam identycznie
Mary 17:30, 05 wrz 2018

Kasia_CS napisał(a)
Nic poza wsadzeniem tam kulek tam nie zrobiłam - czekałam na sobotnie targi, żeby zakupy zrobić, ale wszystko wskazuje na to, że nie mam jak się na targi jechać, bo w tym tłumie z Kajką mogę nie dać rady (a na pewno nie z wózkiem), samochód musiałabym pożyczyć, bo eM nasz zabiera i to wszystko jakoś tak pod górkę :/ Gdybym wiedziała, że się tak poplącze, to bym już dawno pewnie zamówiła trawy przez net.

Kasiu,

Ja się jeszcze zastanawiam, czy jechać czy nie. Jeżeli pojadę to mogłabym Cię zabrać tylko fotelik potrzebny, bo już nie mam.
Kasia_CS 12:55, 06 wrz 2018

BKosimkArt napisał(a)

Celowy zabieg żeby się opanować z zakupami

Spryciula Ja za to dziś kupiłam sobie miskanta Kleine Fontane, bo spodobał mi się odkąd zobaczyłam go u Lindsay. No i wreszcie niską kocimiętkę na wymianę moich gigantów.
Kasia_CS 12:57, 06 wrz 2018

Brzozowadziewczyna napisał(a)

O, to tym bardziej zdrówka życzę!!

Dzięki Agatko! Dziś jest dużo lepiej, gardło nie boli, jeszcze katar go trzyma. Przetrzymam w domu te kilka dni.
Kasia_CS 12:58, 06 wrz 2018

nicol21 napisał(a)

ehhh no z dzieckiem srednio na takie targi. no to net zostaje i jest pare polecanych szkolek wiec kupuj i czekaj . pozatym - wtedy nie pojdziesz za chwila i kupisz to co potrzeba tylko

Już prawie skompletowałam trawiaste zamówienie internetowe, bo zastanie mnie zima w końcu...
tulucy 13:01, 06 wrz 2018

Wczoraj wymieniłam swoją kocimiętkę i Kleine Fontane już też czeka na wsadzenie i jescze dwa inne
Kasia_CS 13:02, 06 wrz 2018

inka74 napisał(a)
ładne new dawn kupiłam, ogromne sadzonki po 19 zł dla przyjaciółki bo chciała coś co szybko rośnie do obrośnięcia stelaża kosza na śmieci. 2 sztuki innych odmian dla siebie kupiłam, mało znany climber Night Owl i jeszcze jedną.

Kasiu - ja mam żel do donic. Glinki nie mam. Musiała być to inna Iwona
No ceny czasami robią wrażenie. To tak jak Kanzan za 499 zł

Tylko będzie na kolce klęła Dziś się tam przejechałam, ale faktycznie nie mieli dla mnie nic ciekawego już niestety... za to wzięłam wspomnianego miskanta i kocimiętkę. Zawilce rzeczywiście piękne, ale nie wiem gdzie je posadzić. Jeszcze miałam u Mary "odłożone", ale że ja jestem ostatnio w tyłach ogrodowych i nie zgłosiłam się nadal po nie...

Aż muszę poszukać, kto pytał o glinkę, bo na pewno gdzieś w obserwowanych wątkach mi się pojawiła No tak, Ty przecież gliny masz pod dostatkiem
Kasia_CS 13:02, 06 wrz 2018

inka74 napisał(a)
miałam tak tylko Minerva u mnie baty długie puszcza a LI karłowata i rozdzieliłam panny. Z Pasminą mam identycznie

no to oszczędziłas mi przesadzanek