Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Projektowanie ogrodów » Początkującego ogrodnika kawałek trawnika ;) Ogródek Kasi

Początkującego ogrodnika kawałek trawnika ;) Ogródek Kasi

Kasia_CS 23:23, 05 paź 2018

AnnaCh napisał(a)
Kurka, ja w tym roku prawie w ogóle nie mam cebulek, jakiś marazm mnie ogarnął
L jutro mam po drodze chyba Może wpadnę, rzucę okiem co zostało

może z zeszłego roku wystarczą Choć jak ja swoje zakopuje zeszłoroczne i porównuje wielkość cebulek z tymi kupnymi teraz, to mam wątpliwości co do niektórych
Kasia_CS 23:26, 05 paź 2018

Annak napisał(a)
Dziewczyny, jesteście pewne, że na cebulki nie za wcześnie? Mam dylemat, bo ubiegłej jesieni jak posadziłam i była długa słoneczna jesień to mi powychodziły, a potem zmarzły i wiosną prawie nic nie zostało Teraz zastanawiam się, czy jeszcze trochę poczekać?

eee, niektórzy sadzą nawet w sierpniu i też jest ok Na Twoim miejscu chyba bym wolała teraz sadzić niż potem czekać na dobrą pogodę w razie ochłodzenia i deszczu - przecież masz dojazdową działeczkę, więc ucelować w weekend może się okazać trudno.

chyba zaraz wysmaruję priva w sprawie róż
Kasia_CS 23:30, 05 paź 2018

Zana napisał(a)

Kasiulka, no zazdroszczę tych cebulowych, będziesz miała radochę wiosną. U mnie wszędzie taki rozpi...l, że nie ma sensu sadzić. Mam nadzieję, że przy tarasie ubiegłoroczne zakwitną, chociaż tam miałam tyle omyłek, że wyszedł niezły jarmark.

Oj tak.. jak sobie wspomnę sezon, gdy wszędzie oglądałam cebulowe wiosną w innych wśtkach a u mnie jednej marnej cebulki nie wsadziłam, to postanowiłam, że już tak nie będzie Słuchaj jarmark, nie jarmark - po zimie wskazany kolorowy kop energetyczny
Zana 23:37, 05 paź 2018

Kasia_CS napisał(a)

Słuchaj jarmark, nie jarmark - po zimie wskazany kolorowy kop energetyczny

I tego się trzymam
tulucy 01:08, 06 paź 2018

Kasiu Playful R. widziałam u Hyżych. Na pokuszenie tam wlazłam i wyszłam oczywiście z zakupami.
zoja 02:30, 06 paź 2018

Annak napisał(a)
Dziewczyny, jesteście pewne, że na cebulki nie za wcześnie? Mam dylemat, bo ubiegłej jesieni jak posadziłam i była długa słoneczna jesień to mi powychodziły, a potem zmarzły i wiosną prawie nic nie zostało Teraz zastanawiam się, czy jeszcze trochę poczekać?

Ja w ubieglym roku sadzilam w ostatnich dniach wrzesnia i wiosna wszystko bylo OK. Fakt kly tulipanow takich drugorocznych w grudniu juz byly.
Raz z krokusami tak mialam, ze posadzilam i w grudniu wylazly a wiosna ani jeden nie kwitl... Ale to jakis wyjatek. Trzeci sezon sadze mniej wiecej w tym samym czasie koniec wrzesnia poczatek paxdziernika i to sie sprawdzalo.
tulucy 09:32, 06 paź 2018

Kasiu ja najwcześniej w poniedziałek bym mogła tam zajrzeć, bo teraz jeszcze leżę. Ale udało mi się w końcu znaleźć namiary, wysłałam PW.
Lodzia 10:35, 06 paź 2018

To tak odnośnie cebulek...
Ukryte pod rozplenicami i stipą. Taka „niespodzianka” z dziś - były sadzone rok temu:
Zana 11:38, 06 paź 2018

Lodzia, a jakie te cebulki wylazły? Znaczy jaka roślinka?
Lodzia 11:55, 06 paź 2018

Zana napisał(a)
Lodzia, a jakie te cebulki wylazły? Znaczy jaka roślinka?

Póki co tylko czosnek Mount Everest.
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies