może z zeszłego roku wystarczą Choć jak ja swoje zakopuje zeszłoroczne i porównuje wielkość cebulek z tymi kupnymi teraz, to mam wątpliwości co do niektórych
eee, niektórzy sadzą nawet w sierpniu i też jest ok Na Twoim miejscu chyba bym wolała teraz sadzić niż potem czekać na dobrą pogodę w razie ochłodzenia i deszczu - przecież masz dojazdową działeczkę, więc ucelować w weekend może się okazać trudno.
Oj tak.. jak sobie wspomnę sezon, gdy wszędzie oglądałam cebulowe wiosną w innych wśtkach a u mnie jednej marnej cebulki nie wsadziłam, to postanowiłam, że już tak nie będzie Słuchaj jarmark, nie jarmark - po zimie wskazany kolorowy kop energetyczny
Ja w ubieglym roku sadzilam w ostatnich dniach wrzesnia i wiosna wszystko bylo OK. Fakt kly tulipanow takich drugorocznych w grudniu juz byly.
Raz z krokusami tak mialam, ze posadzilam i w grudniu wylazly a wiosna ani jeden nie kwitl... Ale to jakis wyjatek. Trzeci sezon sadze mniej wiecej w tym samym czasie koniec wrzesnia poczatek paxdziernika i to sie sprawdzalo.