Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Projektowanie ogrodów » Początkującego ogrodnika kawałek trawnika ;) Ogródek Kasi

Początkującego ogrodnika kawałek trawnika ;) Ogródek Kasi

Kasia_CS 09:23, 04 paź 2018

paulina_ns napisał(a)
Kasiu zakupy super lubię rozplenice i te ich kotki mi też trochę miejsca zrobiło się na róże ( nie wiem jakim cudem) ale najważniejsze,że znalazłam hihi. Miłego czwartku

Ja niby mam gęsto posadzone rośliny, ale jak patrzę u innych, to u mnie luzy wciąż, hihi mogę jeszcze poupychać

Miłego czwartku również!
Kasia_CS 09:29, 04 paź 2018

sarenka napisał(a)
Oo trafiłam na fotki
Te medium to duże! Ciekawe czy zdążę zamówić jeszcze. Poszukam na O.roznych Rozplenic i coś wybiorę skoro Hameln jest średnio fajna to muszę rozszerzyć poszukiwania

Na żywo widziałam tylko 1 trawę w czyimś ogrodzie, ale to z auta przejazdem i nie mam pojęcia jaka to była.w ogóle żadnych traw nie widziałam u nikogo poza tym co rośnie u mnie.
Toszka pisała ostatnio

Zależy gdzie zamówisz, tu gdzie ja aż tydzień na wysyłkę czekałam, bo tylko pon-wt wysyłają. Medium spory rośnie, ale Hameln docelowo jest większa. I wcale nic Hameln nie ujmuje, ja tylko o sadzonki ciut psioczę no bo patrz u Kasi-Mrokasi na rabacie prowadzącej do domu..

Sarenko, chyba czas ogrody pozwiedzać ! Zapraszam jak mi trawy bujną, bo teraz mam tylko sadzonki
sarenka 09:41, 04 paź 2018

Kasia_CS napisał(a)

Zależy gdzie zamówisz, tu gdzie ja aż tydzień na wysyłkę czekałam, bo tylko pon-wt wysyłają. Medium spory rośnie, ale Hameln docelowo jest większa. I wcale nic Hameln nie ujmuje, ja tylko o sadzonki ciut psioczę no bo patrz u Kasi-Mrokasi na rabacie prowadzącej do domu..

Sarenko, chyba czas ogrody pozwiedzać ! Zapraszam jak mi trawy bujną, bo teraz mam tylko sadzonki

Piękne ma Kasia ta Hameln! A jeszcze te coś na pniu spodobało
Dziękuję Kasiu,może się kiedyś uda spotkać w przyszłym roku
Nawet w tym miesiącu jadę sama do Warszawy, tak dawno sama nie byłam,że nie pamiętam k ale jak wrócę do pracy to będę wtedy 5 dni w tygodniu
Kasia_CS 10:55, 04 paź 2018

Edit- coś mi się źle wstawiło

A post zastępczy mi wcielo gdzieś :/

Ogłoszenia parafialne

Byłam dziś w casto (dokładniej na Głębockiej) i mają duży wybór dorodnych żurawek w cenach od 12 czy 14 zł, ale fajne odmiany i nawet podpisane niektóre, a nie jak zwykle żurawka mix

Co ciekawe była np. odmiana, której jak dotąd nie spotkałam, a kiedyś była moim żurawkowym must have. Nadal mi się w podoba na żywo, ale już nie mam dla niej miejsca. A mówię o Midnight rose

Były rozplenice Hameln po 16zl bodajże (sadzonki o wiele dorodniejsze niż te z mojej przesyłki, choć fakt że nie zakładałam w korzenie),
inka74 10:57, 05 paź 2018

Kasiu - mam obie róże, które chcesz kupić - Alexandrę i Pomponellkę.
Alexandra zmienna jest - róż z morelą - mam ją obok Boscobel i super się uzupełniają. Pomonellka róż dosyć intensywny i mocniejszy od Oli ale raczej podobny klimat/odcień.
DorKa 14:11, 05 paź 2018

Jak tam Kasia w weekend sadzenie czy już nie wytrzymałaś ?
Kasia_CS 15:01, 05 paź 2018

inka74 napisał(a)
Kasiu - mam obie róże, które chcesz kupić - Alexandrę i Pomponellkę.
Alexandra zmienna jest - róż z morelą - mam ją obok Boscobel i super się uzupełniają. Pomonellka róż dosyć intensywny i mocniejszy od Oli ale raczej podobny klimat/odcień.

Drugie miejsce wybrałam koło voyage, ale tu z kolei pastella i z nią nie wiem czy Olka zagra a z drugiej Baronesse.. kurcze, chyba to jednak gorsze miejsce

boscobel mam w donicy, ale faktycznie idealnie by się zgrały kolorem
Kasia_CS 15:06, 05 paź 2018

DorKa napisał(a)
Jak tam Kasia w weekend sadzenie czy już nie wytrzymałaś ?

Hihi, gdyby to tylko zależało od mojego chcenia cebule czekają na dobry sen Kai, a tego Ci ostatnio w deficycie
inka74 15:20, 05 paź 2018

U mnie dołożyłam do Oli teraz z drugiej strony Chippendale. Blisko ma też kontrastowe róże - Jana Pawła i Gospel. A ważna informacja - Ola nie kwitnie nic a nic w cieniu/półcieniu. Strajkowały mi przez cały rok dopóki nie przesadziłam ją na bardziej słoneczną pozycję.
Kasia_CS 16:33, 05 paź 2018

inka74 napisał(a)
U mnie dołożyłam do Oli teraz z drugiej strony Chippendale. Blisko ma też kontrastowe róże - Jana Pawła i Gospel. A ważna informacja - Ola nie kwitnie nic a nic w cieniu/półcieniu. Strajkowały mi przez cały rok dopóki nie przesadziłam ją na bardziej słoneczną pozycję.

Prawdziwa z niej księżniczka tam gdzie ją widzę powinna mieć wystarczająco słonka