Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Projektowanie ogrodów » Początkującego ogrodnika kawałek trawnika ;) Ogródek Kasi

Początkującego ogrodnika kawałek trawnika ;) Ogródek Kasi

sarenka 19:55, 06 paź 2018

zoja napisał(a)

Ja zawsze w glebe bez kompostu. Natomiast potem sypie nawoz do cebulowych - raz zaraz po sadzeniu a potem wiosna jak paki sie tworza.

A możesz Zoju podesłać linka? Nigdy nic nie dawałam do tulipanów.
Może jutro zacznę sadzić tulipany i czosnki, a jeszcze muszę jechać do mamy i u niej posadzić, a nie wiem kiedy się uda.
Kasia_CS 19:58, 06 paź 2018

tulucy napisał(a)
Ja bym chyba jeszcze normalnie sadziła.

No to zobaczę, czy uda mi się jeszcze wybrać do nich szkoda, że nie mają moich odmian

Jeszcze teraz mam zagwozdke, czy za hortkami pod płotem jak Jamesa Galwaya bym posadzila, to czy nie będzie się gryzł z Aleksandrą i pomponellą na froncie
nicol21 20:01, 06 paź 2018

No to będzie sadzenie!! No ale kolorku wiosną też będzie.
Trawiszcza się ładnie rozrosną i będą piękne.
Ogród tworzący się: Okiełznać swoje setki pomysłów - ogród ze spadkiem na północ ************ Pozdrawiam i zapraszam - Ewelina ************ ***Booskop https://goo.gl/photos/jpY3wG37U7c9ALAf9 *** *** De tuinen van Appeltern https://goo.gl/photos/WrF6PWtCn53Gzswp6 *** *** *** formowanie cisów: https://photos.app.goo.gl/y72my2AfOaf4XKNq1 **** ***** Rotary Garden - Belgia - https://photos.app.goo.gl/iErs4Fi1dOEJ6Jls1 **** Stary ogródek: Mały ogródek, za i przed zabudową szeregową - Nicol21
eVka 20:40, 06 paź 2018

Podziwiam różyczki, trzmielinę i wcinam chlebek
Kasiolaaa 21:34, 06 paź 2018

kasiu ale te kimono sliczne jenyyyy troszke czasu nie ogladalam roz ale az mi cieplo na sercu sie zrobilo
paulina_ns 07:43, 07 paź 2018

Kimono jest boska ma przepiękny kolor i mam cichutką nadzieję,że moja z B. nie okaże się pomyłką, bo i takie bywały

Ja tulipany posadziłam już we wrześniu, pierwszy raz tak wcześniej i mam nadzieję,że nie wykrecą mi numeru i zakwitną kiedy mają zakwitnąć miłej niedzieli Kasiu
MalgosiaW 20:18, 07 paź 2018

Kasiu wykopujesz tulipany co roku. Czy dosadzasz? Ja nie wykopuję bo brakuje mi czasu, a miałam kiedyś tulipany i różowe i fiolety, teraz wszystkie są białe.
Ja pasuje w tym roku z cebulowymi. Przeróbki i tak idą mi ciężko.
Mary 20:22, 07 paź 2018

Kasia_CS napisał(a)
A na deser chlebek z żurawiną na zakwasie od Mary

Smacznego, Kasiu!
Poradziłam Ci, żebyś go dokarmiła, a sama tego nie zrobiłam i mój padł. Ale nic to, zrobię nowy. Teraz już mam ogrzewanie włączone to łatwo pójdzie.
Kasia_CS 22:20, 07 paź 2018

nicol21 napisał(a)
No to będzie sadzenie!! No ale kolorku wiosną też będzie.
Trawiszcza się ładnie rozrosną i będą piękne.

Powiem Ci, że się nie mogę traw doczekać
Jeszcze kombinuję, gdzie tu Memory wcisnąć i jedno miejsce wymyśliłam, ale to chyba nienajlepszy pomysł, żeby wzdłuż tarasu je dać..
Kasia_CS 22:32, 07 paź 2018

sarenka napisał(a)

A możesz Zoju podesłać linka? Nigdy nic nie dawałam do tulipanów.
Może jutro zacznę sadzić tulipany i czosnki, a jeszcze muszę jechać do mamy i u niej posadzić, a nie wiem kiedy się uda.

Ja dzisiaj jakieś NN sadziłam w doniczkach, żeby w razie czego bez żalu wykopac bo to były jakieś nieoznaczone przeze mnie małe cebulki, które możliwe że nie zakwitną nawet..