Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Projektowanie ogrodów » Początkującego ogrodnika kawałek trawnika ;) Ogródek Kasi

Początkującego ogrodnika kawałek trawnika ;) Ogródek Kasi

Kasia_CS 19:04, 05 paź 2018

Po info u Iwony, że w L cebule przecenili poleciałam z Kają pobuszować i już mało co zostało. Van eijki w dostatku, ale nie brałam- może jeszcze je poprzeceniają. One ładnie sobie radzą z powtarzaniem.

Przytuliłam 10 paczek różnych odmian, czosnkow znalazłam tylko 2 paczki, bez szaleństw..A głównie dla nich poszłam do L.

Kupiłam
2 paczki parrotów (czarne i mix biało-czarny)
2 paczki EE jakimś cudem się ostały
3 paczki takich różowych z zielonym paskiem (nie pamiętam teraz nazwy)
1 paka purple Sensation (chlip, małooo)
1 paczka dużych czochów

I coś jeszcze ale zapomniałam
Edit
Już wiem jedna paczka czarnych Paul Scherer
BKosimkArt 19:46, 05 paź 2018

jak ja wam zazdroszczę bliskości do takich sklepów...
zoja 21:18, 05 paź 2018

O! Cebulki no to powodzenia ja dzis zagrzebalam okolo 240 i rece bola... A jeszcze kilka czeka
Jakiej rozy tak szukasz???
Kasia_CS 21:40, 05 paź 2018

BKosimkArt napisał(a)
jak ja wam zazdroszczę bliskości do takich sklepów...

no na to nie mogę narzekać. W sumie ten dostęp do wszystkiego w zasięgu ręki jest jedną z rzeczy, które mnie trzymają w mieście, choć chciałabym mieć dom z ogrodem... oczywiście nie mówię o sklepach, ale całej ej reszcie ułatwiającej życie - bliskość przedszkola, szkoly, dojazdu do pracy itd itp
Kasia_CS 21:45, 05 paź 2018

zoja napisał(a)
O! Cebulki no to powodzenia ja dzis zagrzebalam okolo 240 i rece bola... A jeszcze kilka czeka
Jakiej rozy tak szukasz???

sporo wsadziłaś ja może jutro powalczę, jak Kaja pozwoli. Mam trochę nowych cebulek, to od razy kompozycyjnie pouzupełniam do tych co mam z zeszłego roku.

A o róży to u Ciebie już napisałam
jolanka 21:52, 05 paź 2018

A dzisiaj byłam w L. I nawet nie spojrzałam na półkę z roślinami Hmm,
W O. Jest ogromny wybór ale po normalnych niestety cenach ale niektóre tak piękne, że miałam problem z odejściem od regału. Dobrze, ze do pracy leciałam i czasu niewiele bo Ale będę zaglądać i poczekam.
No za 1 cebulę tulipana 12 zł nie dam - takie też były
AnnaCh 21:56, 05 paź 2018

Kurka, ja w tym roku prawie w ogóle nie mam cebulek, jakiś marazm mnie ogarnął
L jutro mam po drodze chyba Może wpadnę, rzucę okiem co zostało
Annak 22:06, 05 paź 2018

Dziewczyny, jesteście pewne, że na cebulki nie za wcześnie? Mam dylemat, bo ubiegłej jesieni jak posadziłam i była długa słoneczna jesień to mi powychodziły, a potem zmarzły i wiosną prawie nic nie zostało Teraz zastanawiam się, czy jeszcze trochę poczekać?
Zana 22:12, 05 paź 2018

Annak napisał(a)
Dziewczyny, jesteście pewne, że na cebulki nie za wcześnie? Mam dylemat, bo ubiegłej jesieni jak posadziłam i była długa słoneczna jesień to mi powychodziły, a potem zmarzły i wiosną prawie nic nie zostało Teraz zastanawiam się, czy jeszcze trochę poczekać?

A to dziwne, bo ja w ubiegłym roku wsadzałam w połowie września (jak zawsze zresztą) i nic takiego mi się nigdy nie przydarzyło. W tym roku wsadziłam później, bo tydzień temu.

Kasiulka, no zazdroszczę tych cebulowych, będziesz miała radochę wiosną. U mnie wszędzie taki rozpi...l, że nie ma sensu sadzić. Mam nadzieję, że przy tarasie ubiegłoroczne zakwitną, chociaż tam miałam tyle omyłek, że wyszedł niezły jarmark.
Kasia_CS 23:22, 05 paź 2018

jolanka napisał(a)
A dzisiaj byłam w L. I nawet nie spojrzałam na półkę z roślinami Hmm,
W O. Jest ogromny wybór ale po normalnych niestety cenach ale niektóre tak piękne, że miałam problem z odejściem od regału. Dobrze, ze do pracy leciałam i czasu niewiele bo Ale będę zaglądać i poczekam.
No za 1 cebulę tulipana 12 zł nie dam - takie też były

Ja ostatnio w casto oglądałam cebulki i też ceny trochę kosmiczne, ale i odmiany niektóre ciakawe. MOże bym się skusiła na któreś anulajdowe odmiany, bo ona ma takie perełki niektóre jak peonie

A w L jeszcze pewnie coś zdążysz wyrwać

Ja jeszcze rzutem na taśmę dorwałam te czosnki i mix papuzich, bo ktoś je upchnął w pudło z nieprzecenionymi paczkami 2,5kg gdzieś pod spód - jakby ewidentnie na później sobie schował, bo same fajne były Niedoczekanie