Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Projektowanie ogrodów » Początkującego ogrodnika kawałek trawnika ;) Ogródek Kasi

Początkującego ogrodnika kawałek trawnika ;) Ogródek Kasi

Kasya 05:55, 31 maj 2021

Wystarczy ze rosliny rosną i juz się dzieje
I jeszcze zmienność por roku
W ogrodzie nigdy nie ma nudy
malgol 13:07, 31 maj 2021

Ja tam nudy nie widzę.Po prostu piękna wiosenna zieleń. A roślin zapączkowanych masz tyle ,ze ja to w czerwcu dopiero tyle pewnie zobaczę.
jarzmianki to nie wiem nawet kiedy powinny kwitnąć bo mimo,że to rosliny cieniolubne u mnie nigdy jeszcze nie kwitły Czemu ?ja się pytam
TAR 15:13, 31 maj 2021

Kasia_CS napisał(a)

no bo za bardzo nie mam sama stara bida chyba brakuje mi zwyczajnie prawdziwego styrania się w ogródku, ale pogoda mnie nie zachęca ostatnio, a gdy akurat dopisuje, to mnie nie ma i też lipa

Gdybym wiedziała jak ogarnąć przetrwanie roślinki, to bym Ci wysłała ale jest bardzo delikatna i mogłaby nie przetrwać podróży. Jaskry też mi się wysiały a konwalijka kwitnie zupełnie jak tiarelka

nie trzeba, weekendowo planuje kajaki na Brdzie, tam jest wiele miejsc z ktorych moge odsadzic kawalatek. Nawet chwascika czasem warto. A sierpniu nad brzegami przyuwazylam mnostwo sadzcow i krwawnic. A my placimy taka kase za nie a one jak chwasty nad brzegami rzek rosna swobodnie.
Wczoraj sie styralam mocno, niby nic ale mnostwo roslin mi ubylo i 2 wory chwastow wypielilam ale jakby sladu nie ma w tym sezonie na jednej z rabat rozsialy mi sie osty, ciezko je usunac
Kasia_CS 20:30, 31 maj 2021

Zarzucę choć parę fotek makro dla odmiany

Pierwsze krzyśki się otwierają gwiazdeczkami

Olivia rose powoli rozchyla kwiat i najwyraźniej będzie pierwszą kwitnącą różą w ogrodzie magia doniczki

Jarzmianka, ale za nic nie pamiętam odmiany..

Poziomeczki się szykują
Kasia_CS 20:32, 31 maj 2021

Rutewka Evening star

Żurawka krwista

I purple sensation

Agatorek 21:50, 31 maj 2021

Piękne te rośliny w skali makro.
To chyba pierwsza róża, którą widzę na forum w tym sezonie
Jarzmianka też bardzo mi się podoba

Nudy nie ma
Kasya 22:13, 31 maj 2021

Ależ wszystko wcześniej...
mrokasia 22:33, 31 maj 2021

IH ładnie się wpasował między graby . I jaka nuda, pani kochana, pani nudy nie widziała .
lilarose 22:40, 31 maj 2021

Te mechate to siewki naparstnicy? (poomijająn szczawik i inne chwasty )

wg mnie to nie naparstnica- jesli mechate, to może to być rudbekia
Kasia_CS 22:58, 31 maj 2021

Kasya napisał(a)
Wystarczy ze rosliny rosną i juz się dzieje
I jeszcze zmienność por roku
W ogrodzie nigdy nie ma nudy

malgol napisał(a)
Ja tam nudy nie widzę.Po prostu piękna wiosenna zieleń. A roślin zapączkowanych masz tyle ,ze ja to w czerwcu dopiero tyle pewnie zobaczę.
jarzmianki to nie wiem nawet kiedy powinny kwitnąć bo mimo,że to rosliny cieniolubne u mnie nigdy jeszcze nie kwitły Czemu ?ja się pytam

Kasiuno niby tak jakiś kryzys chyba mnie po prostu dopadł Dziś była ładna pogoda na popracowanie, ale za to Kaja w domu została, bo trochę jeszcze zasmarkana i niespecjalnie da się z nią cokolwiek porobić, więc znów w plecy

Gosiu z jarzmiankami też miałam ten problem, ale jak się dobrze ukorzeniły, to wreszcie mnie zaszczyciły kwiatkami.