Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Projektowanie ogrodów » Początkującego ogrodnika kawałek trawnika ;) Ogródek Kasi

Początkującego ogrodnika kawałek trawnika ;) Ogródek Kasi

Agatorek 18:29, 19 cze 2021

Kasia_CS napisał(a)
Moje ulubione trawki

Co to za trawki?

Róże u Zagajanki obejrzałam, dziękuję .
Anda 19:12, 19 cze 2021

Kasia_CS napisał(a)
Oo dzięki Ewcia może pójdę w Atropurpureum, dla odmiany kolorystycznej, bo o ile dobrze kojarzę one są ciemniejsze

Bardzo żałuję, że to nie była Jude-trochę się obraziłam i nie kupowałam róż od tamtej pory, jeśli się nie mylę dopiero teraz przełamałam okres bez róż na rzecz donic (Garden of roses i Olivia rose doszły do kolekcji, a Iwonka mnie Kaffee Fasset cholernie kusi

Skuś się na Kaffee Fasset. Ona ma piękny kolor, mnóstwo płatków jak spódnica petticoat od dołu Na dodatek mocny zapach.

A na Jude znajdzie się jeszcze miejsce, czy już „po ptokach”?
Serdeczności Ewa - Doświadczalnia bylinowo-różana 2 poprzedni wątek Doświadczalnia bylinowo-różana (Niemcy i Wielkopolska) Panie Foerster, co pan robi przeciwko nornicom? - Krzyczę na nie. Wizytówka doświadczalni Landhaus Ettenbühl i Rosengarten Zweibrücken
Kasia_CS 19:50, 19 cze 2021

Agatorek napisał(a)

Co to za trawki?

Róże u Zagajanki obejrzałam, dziękuję .

Montana raureif

A róże w większości opierałam na Janki rankingach i się nie zawiodłam
Kasia_CS 19:58, 19 cze 2021

Anda napisał(a)

Skuś się na Kaffee Fasset. Ona ma piękny kolor, mnóstwo płatków jak spódnica petticoat od dołu Na dodatek mocny zapach.

A na Jude znajdzie się jeszcze miejsce, czy już „po ptokach”?

Albo kupię ją z gołym korzeniem, albo jeszcze dorwę jakąś sztukę w donicy. Tylko jeszcze doradź stanowisko- typowa patelnia pewnie niewskazana?

Jude nawet miałaby szansę, gdybym wysadziła Astrid Graffin, co zamierzam, tylko bym jej nie widziała zza czerpni. Nie wiem czy nie szkoda jej na taką miejscówkę.. może lepiej tam coś węższego km jednak, żeby zachować dojście za czerpnię-mam tam worki, w których robię kompost
Iwona100 22:30, 19 cze 2021

Kasia ,co to za odmiana przetacznika i jak długo kwitnie? Bardzo mi się podoba to zestawienie z Pashminą. Też mam tą różę i mogłabym go posadzić tak ,jak u Ciebie.
Kasia_CS 00:13, 20 cze 2021

Jeśli się nie mylę to przetacznik First love
Agatorek 01:23, 20 cze 2021

Kasia_CS napisał(a)

Montana raureif

A róże w większości opierałam na Janki rankingach i się nie zawiodłam

Ładna jest ta trawka, muszę poszukać
Anda 08:35, 20 cze 2021

Kasia_CS napisał(a)

Albo kupię ją z gołym korzeniem, albo jeszcze dorwę jakąś sztukę w donicy. Tylko jeszcze doradź stanowisko- typowa patelnia pewnie niewskazana?

Jude nawet miałaby szansę, gdybym wysadziła Astrid Graffin, co zamierzam, tylko bym jej nie widziała zza czerpni. Nie wiem czy nie szkoda jej na taką miejscówkę.. może lepiej tam coś węższego km jednak, żeby zachować dojście za czerpnię-mam tam worki, w których robię kompost

U nas w szkółce wszystkie róże stoją na okropnej patelni. KF naprawdę dobrze wygląda. Nie przypala jej płatków ani liści a zapach unosi się na pare metrów Za to Novalis slabuje, bo płatki w upały ma przypalone.
Jude jest tak ładna, że warto ją jakoś wyeksponować, jesli ma się miejsce.
Serdeczności Ewa - Doświadczalnia bylinowo-różana 2 poprzedni wątek Doświadczalnia bylinowo-różana (Niemcy i Wielkopolska) Panie Foerster, co pan robi przeciwko nornicom? - Krzyczę na nie. Wizytówka doświadczalni Landhaus Ettenbühl i Rosengarten Zweibrücken
Makao_J 12:06, 20 cze 2021

Wow, Twoje róże też są obłędne. Czadzior.
Martka 18:14, 20 cze 2021

Kasiu, zaglądam na pierwszą stronę wątku i potem na ostatnie i myślę, kobieta się przeprowadzić musiała, przecież nie mogła takiego ogrodu wyczarować na garażu??? Patrzę bliżej, no nie, jednak wyczarowała! Gratulacje! Obejrzałam ostatnie zdjęcia ogrodu i róż, zachwycam się kolorystyką, konsekwencją i różnorodnością w niej zawartą Róże królują! Cudnie!

Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies