Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Projektowanie ogrodów » Początkującego ogrodnika kawałek trawnika ;) Ogródek Kasi

Początkującego ogrodnika kawałek trawnika ;) Ogródek Kasi

Mgduska 09:22, 22 lip 2021

Lubię do Ciebie zaglądać i lubię Cię czytać Rzadko się odzywam, ale zaglądam
Rękodzieło przepiękne, chyba ciężko byłoby mi wybrać jedno, a bardzo dobrze prezentowałoby się na mojej ceglanej ścianie
Pozdrówki
Kasia_CS 09:28, 22 lip 2021

Martka napisał(a)
To hortensja z hakone, tam Queen of Sweeden, tu patyczek lewituje, tam rutewka z filigranowymi kwiatkami, perełki Twoje zdjęcia. A czosnki... tu mnie dopiero zaskoczyłaś. No nie wyprzesz się swej artystycznej duszy

Trochę artystyczna jestem może.. ale i bałaganiarska choć to często idzie w parze, więc wszystko się zgadza

April napisał(a)

Kasiu, fajnie cię było zobaczyć. Cały czas pełna energii i nic się nie zanosi na bliskie rozwiązanie
Ogród większy niż sobie wyobrażałam, bo byłam pierwszy raz. Aż wstyd, bo tak blisko mieszkam no i niemal codziennie mijam jadąc do pracy.
Naprawdę perełka jak na ogród przy bloku, w mieście.
Graby powaliły mnie na kolana, ogromne, piękne. I tak szybko urosły. Zaczynam się bać swoich.

Dziewczyny, widziałam na żywo prace Kasi, no pełen szacun, jak to mówi młodzież. Pomysłowe, śliczne, świetne na prezent. Utalentowana istota

Kurcze, wczoraj myślałam, że coś wreszcie posunie się do przodu, bo jak szliśmy po dzieci do placówek, to już miałam nie lada problem i musiałam nawet przystanąć kilka razy.. a tu nic

Cieszę się bardzo, że się udało i krótkie zwiedzanko i wybrałaś odpowiedni dla znajomej wycisk roślinkowy Polecam się na przyszłość hihi

Jak będziesz mieć ochotę i więcej czasu, to sobie na spokojnie usiądziemy gapiąc się na graby

tulucy napisał(a)
Kasia, Ty zapominasz o kocimiętce, ja non-stop o przywrotniku. Ale coraz częściej o nim myślę...

Ja przywrotnika zostawiam, bo fajnie wychodzi w gipsie A swoją drogą po cięciu zakwitnie drugi raz? To może bym jednak ciachnęła choć część....

MartaCho napisał(a)
Podpisuję się zachwytami powyżej- piękny ogród stworzyłaś!

Dzięki Marta! Szalenie mi miło

A tymczasem chyba zbiorę się na to ktg... odwlekam nieuniknione... I pewnie niebawem wracam, haha! Jeszcze trzeb kuklika posadzić i rwać chwastnicę z trawnika!
Kasia_CS 09:32, 22 lip 2021

Mgduska napisał(a)
Lubię do Ciebie zaglądać i lubię Cię czytać Rzadko się odzywam, ale zaglądam
Rękodzieło przepiękne, chyba ciężko byłoby mi wybrać jedno, a bardzo dobrze prezentowałoby się na mojej ceglanej ścianie
Pozdrówki

O widzisz, jeszcze mnie zachęciłas do chwili zwłoki z wyjściem

Chyba faktycznie pierwszy raz się u mnie widzimy, choć już mi migałaś w kilku wątkach - muszę zajrzeć co u Ciebie w tych pokrzywach piszczy Cieszę się, że zostawiłaś ślad

Ja też mam pokrzywy - Joli wczoraj pokazywałam jakie mam zasieki z pokrzyw, żeby dzieci zniechęcić do wchodzenia w rabaty, hhaha!

W razie czego polecam się z rękodziełem Nawet robiłam takie z tłem delikatnie podpalanym ceglano, które fajnie się w taką ścianę by wpisało choć te czyste, w wersji saute, też się świetnie odcinają na każdym tle

No dobra, teraz już naprawdę się zbieram
BKosimkArt 10:25, 22 lip 2021

Kasia_CS napisał(a)

Oj Kochana, do najpiękniejszych mi baaardzo daleko!! Znasz wątek Anuli-Zany Ogród z rzeźbą? ta to powala fotami, baaardzo nam brakuje jej ujęć, bo to czysta magia... Gosiek z Ogrodu do odnowy robi cudowne foty i Tarcia... One są na bieżąco, co mega cieszy, bo można stale podziwiać

Ale dziękuję za uznanie, bo to przeeeeemiłe :*

Dziękujemy z Mamą

I od Iwonki lecę odpowiadać Ogólnie w ciąży nic wielkiego mi nie dolega i czuję się można powiedzieć na ten stan świetnie na ile można. Ale z drugiej strony chciałabym już mieć to z głowy, bo urodzić trzeba, bejbi rośnie i będzie tylko trudniej A dziś termin - bez większych nadziei, że faktycznie dziś się uda. Wyjątek od reguły moich terminowych co do dnia porodów. Oby nie znaczyło to, że będzie miała taki meeeeega trudny charakterek

To się cieszę że w miarę to znosisz... oby szybko się udało
zazdroszczę Wam tych spotkań teraz...
muszę u siebie jakiś spot zrobić w końcu
BKosimkArt 10:29, 22 lip 2021

Kasiu jeszcze chciałam zapytać, bo zdaje się że Ty masz różę Boscobel?
czy u Ciebie też puszcza lejce po pierwszym kwitnieniu?? u mnie ma tak długie że zastanawiam się czy jakoś to podpierać...
Kasia_CS 10:41, 22 lip 2021

BKosimkArt napisał(a)

To się cieszę że w miarę to znosisz... oby szybko się udało
zazdroszczę Wam tych spotkań teraz...
muszę u siebie jakiś spot zrobić w końcu

Basiu, co się odwlecze to nie uciecze tym bardziej, jak mówisz, że Jaś taki wymagający chłopak ja jeszcze teraz rzutem na taśmę poszalałam z odwiedzinami, póki mogłam, potem też nie wiem jak będzie, ale staram się zakładać, że będę bardziej mobilna niż z wcześniejszymi dziećmi kwestia rutyny dzieciowej pewnie trochę pomoże

BKosimkArt napisał(a)
Kasiu jeszcze chciałam zapytać, bo zdaje się że Ty masz różę Boscobel?
czy u Ciebie też puszcza lejce po pierwszym kwitnieniu?? u mnie ma tak długie że zastanawiam się czy jakoś to podpierać...

W tym roku Boscobel jedna mi padła w donicy, a druga tak słabo wystartowała, że o batach nie ma mowy, wręcz zastanawiam się, czy ją nadal mam...

Podeprzyj, co szkodzi, kwiaty ma dość ciężkie, bo upakowane, więc może jej będzie lżej
BKosimkArt 13:03, 22 lip 2021

Ok to wszystko jasne i ona tak ma że tworzy baty...
Kasia_CS 14:08, 22 lip 2021

A ja wróciłam sobie do pielenia.. posadzę jeszcze kuklika i różę, bo czekają biedaki na zlitowanie. Córka może też wyznaczyła taki cel, żebym istnieją ogród i dopiero wylezie
TAR 16:14, 22 lip 2021

Ty moze lec na to ktg co?
Kasia_CS 17:33, 22 lip 2021

TAR napisał(a)
Ty moze lec na to ktg co?

Ej, no właśnie byłam i nic, więc wróciłam na pielenie