Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Projektowanie ogrodów » Pora najwyższa wziąć się za ogród, czyli krok po kroku w tym natłoku.

Pora najwyższa wziąć się za ogród, czyli krok po kroku w tym natłoku.

Makusia 22:42, 01 wrz 2016

Mam nadzieję, że nie pominęłam nikogo i żadnego wpisu. Dziękuję wszytskim za udział w panelu dyskusyjnym, również w tym muzycznym

Teraz pytanie do Toszki:
receptura dołkowa- bardzo Cię mocno proszę- jak głęboko, jak szeroko, co do środka?

I jeszcze jedno: kłopocik. W jakiej odległości od ogrodzenia/murku sadzić Umbry? Wyszło mi dzisiaj,że 70 cm powinnam odsunąć z przyczyn technicznych. Przy lewej Umbrze (patrząc na zdjęcie) w ziemi biegną kable od bramy, światła itp., no i kostka jest na betonie, więc muszę się odsunąć. Żeby lewa Umbra była po środku murku, to prawa wychodzi mi idealnie na Miskancie na hortensjowej- no idealnie.
Mogę nieco przesunąć lewą bliżej furtki (ale tylko nieco, bo już nie będzie po środku murka, a poza tym pojawi się problem kabli i podmurówki).
Doradźcie, jak to optycznie rozwiązać...
bozga 22:42, 01 wrz 2016

Uzupełnię wątek muzyczny swoim ulubionym kawałkiem- gdy strumyk płynie z wolna ...
Makusia 22:46, 01 wrz 2016

roma2 napisał(a)
Nie przebiję! Na koncercie Marii Peszek byłam z zięciem (tak, tym samym) i córkami. Jest słowna, że się tak wyrażę moc! Gratuluję syna!, Czyli Tobie! Czyli Tobie i Mężowi!

Roma ja Cię tak lubię, że nic na temat tego "zięcia" nie powiem Wszak się zadeklarowałam, że temat wieku zakończony

Słowna moc jest, a Młody łapie słowa każdej piosenki w mig po prostu- raz usłyszy i już śpiewa, co ciekawe- bez barier językowych

Gruszka_na_wierzbie napisał(a)

Nie widzę problemu. Ale ja już trochę ślepa jestem...

Ja też nie widziałam- wszak to wolność słowa i artystyczna twórczość
Byli tacy,co widzieli...
Makusia 22:47, 01 wrz 2016

bozga napisał(a)
Uzupełnię wątek muzyczny swoim ulubionym kawałkiem- gdy strumyk płynie z wolna ...

Dzień dobry!
Ja się nie dziwię, że to Twoja ulubiona piosenka- gdybym miała taki ogród, jak Ty, to podlewając hortensję, też bym to śpiewała
Johanka77 22:51, 01 wrz 2016

Makusia napisał(a)

Mój Syn zaczął w zeszłym roku śpiewać w szkole bezwiednie Marię Peszek....
Kto przebije??

W przedszkolu Pani katechetka spytała, kto zna "Pan jest moim Pasterzem".
A mała Ola podniosła rękę i odśpiewała - Marię Peszek. Rodzice na dywanik poszli..
Makusia 22:53, 01 wrz 2016

Johanka77 napisał(a)

W przedszkolu Pani katechetka spytała, kto zna "Pan jest moim Pasterzem".
A mała Ola podniosła rękę i odśpiewała - Marię Peszek. Rodzice na dywanik poszli..

no dobra... Przebiłaś
Johanka77 22:58, 01 wrz 2016

Moja Lenka zaś namiętnie Rojka śpiewa (wszystko ku...a klęka) i WOjenkę Lao CHe
Kiedy jej wytłumaczyłam, że pewnych słów to w szkole nie wolno, zaczęła śpiewać tego Rojka i jak doszło do k... do dała murmurando.
A potem zadowolona mówi do mnie:Słyszałaś? Nie zaśpiewałam ku...!
AnnaCh 22:59, 01 wrz 2016

Padam na twarz, ale muszę coś napisać, bo już nie wytrzymam
Podczytuję po cichu od wczoraj i miska mi się ciągle śmieje
Rozmowę z M o hełmach pokazałam mojemu M, żeby nie czuł się osamotniony, że tylko ona taki biedny, że ja ciągle o ogrodzie nawijam, a jego to guzik obchodzi
Drzewa boskie Superowe
Pozdrawiam i macham
inka74 23:12, 01 wrz 2016

Jak już dęba masz to przynajmniej liście pod kwasoluby własne będą

Umbra ma do ok. 3 metrów koronę po szerokości...

U mnie Młody miał fazę na gangnam style. Nie dość, że śpiewał to i to tańczył umówmy się, próbował
Marzenaka 23:14, 01 wrz 2016

Ale pędzisz jak burza! I wesoło u ciebie. No to przez weekend postaram sie wsadzić te łapki oczywiście podzielić.