Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Projektowanie ogrodów » Pora najwyższa wziąć się za ogród, czyli krok po kroku w tym natłoku.

Pora najwyższa wziąć się za ogród, czyli krok po kroku w tym natłoku.

anbu 16:50, 08 paź 2016

Makusia napisał(a)
Ja brałam do serca i do praktyki wszystkie rady Toszki co do przygotowania ziemi, choć przynam bez bicia, że jak przeczytałam pierwsze Jej wskazania, co do tego jak grunt pod rodki przygotować, to stwierdziłam, że to szalona Kobieta, i że tego się nie da zrobić

No ale jakoś poszło- było ciężko ale mam nadzieję, że się opłaci

Marta Ty to masz już za sobą, ja (że tak powiem) jestem w trakcie i dla mnie to czyste szaleństwo
Dziś na tapecie była świeża qpa konia
Pociesz mnie, przytul mnie abym to przetrwała
Makusia 19:30, 08 paź 2016

Tulę Cię i pocieszam- mam w ogrodzie całą przyczepkę miesięcznego gó... przykrytego plandeką
Aniu zbieraj siły- będzie się działo wiosną Pocieszam Cię też, że ja mam jeszcze boki i tył- w tym pod brzozami- nie ruszony w ogóle..a na wiosnę elewacje do zrobienia i malowanie całego domu w środku... Jak to mówi mój Bratanek- "życie"
AnnaCh 08:30, 10 paź 2016

Marta pytałaś u Iwonki o kule do zalania, może u nas w sobotę na tej graciarni koło giełdy poszukać
Buziaki
anna_t 14:07, 10 paź 2016

Makuś wybrałaś już którą opcję brzozowej będziesz u siebie robić?
Makusia 14:18, 10 paź 2016

AnnaCh napisał(a)
Marta pytałaś u Iwonki o kule do zalania, może u nas w sobotę na tej graciarni koło giełdy poszukać
Buziaki

Aniu tak luźno pytałam, zresztą Iwi się odezwała do mnie w tej sprawie, więc temat póki co odkładam

anna_t napisał(a)
Makuś wybrałaś już którą opcję brzozowej będziesz u siebie robić?

Łi tam...wersja z brzozami ustalona o tyle, że będę brzozy sztuk trzy
ren133 14:20, 10 paź 2016

AnnaCh napisał(a)
Buziaki

A macie tam takie kule?
Makusia 15:07, 10 paź 2016

ren133 napisał(a)

A macie tam takie kule?

Renia tam są różne rzeczy Od psów, poprzez rowery na samochodach i meblach kończąc- to może i takowe kule będę, choć "nie wydaje mnie się"
anna_t 15:08, 10 paź 2016

Makusia napisał(a)

Łi tam...wersja z brzozami ustalona o tyle, że będę brzozy sztuk trzy

hahahah spoko w tym roku chcesz posadzić?
reszta i tak lepiej na wiosnę to Ci się pouklada w głowie
Makusia 15:15, 10 paź 2016

Nie Aniu- planuje już tylko od wiosny. Nie mam już czasu w tą jesień, i szczerze, to już nie mam zapału. Czas najwyższy coś w środku w domu zrobić, bo odłogiem leży

W ogrodzie to już tylko cebulowe plus przygotowanie ogrodu do snu
Gruszka_na_w... 20:23, 10 paź 2016

Makusia napisał(a)
ja mam jeszcze boki i tył- w tym pod brzozami- nie ruszony w ogóle..a na wiosnę elewacje do zrobienia i malowanie całego domu w środku... Jak to mówi mój Bratanek- "życie"

Nie pamiętam zupełnie ostatnich tygodni budowy i pierwszych tygodni zamieszkania, EM również tak ma. Nie znamy daty przeprowadzki. W skojarzeniach mam tylko obecność pędzli, wałków, szlifierki (robiłam meble).
Współczuję! Należy Ci się leżenie odłogiem przez całą jesień i zimę. Nabieraj sił.
Hania-To tu- to tam-łopatkę mam! "Przyjemność ma się do szczęścia mniej więcej tak, jak drzewo do ogrodu; nie ma ogrodu bez drzew, ale drzewa, nawet w wielkiej ilości, nie stanowią jeszcze ogrodu." ~ Władysław Tatarkiewicz
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies