Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Projektowanie ogrodów » Pora najwyższa wziąć się za ogród, czyli krok po kroku w tym natłoku.

Pora najwyższa wziąć się za ogród, czyli krok po kroku w tym natłoku.

Makusia 20:51, 24 paź 2016

Alis to dąb fastigata zwany również "dwudnowy" ze względu na "drugie dno", które przyświecało jego zakupowi
wiklasia 20:58, 24 paź 2016

Makusia napisał(a)
Krucjata na Wiklasie

Czuję się nawrócona
Moja miła, te pierwsze to widzę, że już dostały zadanie do wykonania i funkcje zostały już między nimi rozdzielone - robić będą za żywopłot,
a te drugie cisiątka? - uspołeczniają się w kupie (uściślam - kupa - jako zbiór kilku elementów, społeczność, a nie kupa jako ostateczna wydzielina procesów trawiennych kopytnych czy innej rogacizny)?
wiklasia 21:00, 24 paź 2016

Makusia napisał(a)
Alis to dąb fastigata zwany również "dwudnowy" ze względu na "drugie dno", które przyświecało jego zakupowi

Coś mi umknęło z tym podwójnym denkiem, ale domyślam się, że żebyś nie musiała biegać do lasu po towar na mieszankę dla rododendronów to sobie fabryczkę liści dębowych na miejscu zasadziłaś.
Marzenaka 21:02, 24 paź 2016

Bardzo ładny ten jesienny akcent. Właśnie czegoś takiego mi brakuje w moim ogrodzie. Moje mieczyki jeszcze w ziemi ale ja mam ich bardzo mało. Witam w gronie Komunistów biegających na różaniec.
anbu 21:15, 24 paź 2016

Ale się ślicznie dąbek przebarwił, odwdzięcza się i podlizuje za to Marta, żeś go jednak wybrała
AnnaCh 22:43, 24 paź 2016

Dzisiaj ciski podlało z chmurki i się cieszą
AnnaCh 22:43, 24 paź 2016

Aż mi się dubel zrobił
To powiem jeszcze, że się mało postarałaś z fotami, jeden dąb sprawy nie załatwi
Makusia 08:01, 25 paź 2016

Aniu jaki jeden dąb?!
HAnia to się nawet hortek w tle dopatrzyła!
A mieczyki? A dzieci mieczyków? (chyba, bo nadal nikt nic nie podpowiada) A cisowe przedszkole?
Makusia 08:03, 25 paź 2016

wiklasia napisał(a)

Czuję się nawrócona
Moja miła, te pierwsze to widzę, że już dostały zadanie do wykonania i funkcje zostały już między nimi rozdzielone - robić będą za żywopłot,
a te drugie cisiątka? - uspołeczniają się w kupie (uściślam - kupa - jako zbiór kilku elementów, społeczność, a nie kupa jako ostateczna wydzielina procesów trawiennych kopytnych czy innej rogacizny)?

W kupie dosłownie i w przenośni- w bezpośrednim sąsiedztwie mają bowiem kupę...gnoju końskiego

Dąb dwudnowy, albowiem moja eS nie znosi dębów, gdyż liści mają ogrom i śmiecą. Ta okoliczność przelała szalę zwycięstwa na stronę dęba. Drugie dno zakupu dęba dało mu tą oto nazwę wyszukaną
Makusia 08:06, 25 paź 2016

Marzenaka napisał(a)
Bardzo ładny ten jesienny akcent. Właśnie czegoś takiego mi brakuje w moim ogrodzie. Moje mieczyki jeszcze w ziemi ale ja mam ich bardzo mało. Witam w gronie Komunistów biegających na różaniec.

anbu napisał(a)
Ale się ślicznie dąbek przebarwił, odwdzięcza się i podlizuje za to Marta, żeś go jednak wybrała

Dąb również mi się podoba, tym bardziej, że to chyba jedyny kolorowy akcent jesienny w moim ogrodzie. Na okularowej wrzosy wyglądają ....obrzydliwie- kwiaty im poschły i są brązowo-wstrętne, hortensje już też niefajne, nic innego się nie przebarwia...trza mi drzew!