Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Projektowanie ogrodów » Pora najwyższa wziąć się za ogród, czyli krok po kroku w tym natłoku.

Pora najwyższa wziąć się za ogród, czyli krok po kroku w tym natłoku.

Makusia 10:50, 23 paź 2016

Dziewoje me drogie
Później napiszę więcej, a teraz tylko melduję, że wstałam,zrobiłam lekcje i zaraz gnam do kościoła z Komunistą.
Gosiek33 11:58, 23 paź 2016

Wszyscy święci, nie dość, że z komunistą to do kościoła... do czego to doszło
AnnaCh 12:04, 23 paź 2016

Martuś zaskakujesz mnie, rozpędziłaś się wczoraj na maksa Ja ledwo cisy wsadziłam, a Ty i warzywnik i cebule, no szacun kobieto Też wczoraj padłam, a dziś obudziłam się razem z Jasiem o... 10.19 Widzisz, oprócz pasji ogrodowej łączy nas miłość do spania
anbu 12:47, 23 paź 2016

Makusia napisał(a)
Kawka koniecznie
Żyję, ale co to za życie? Padam na pyszczek-oprócz cisów posadziłam wszystkie cebule, wykopałam mieczyki, pory, zadołowałam buksy z donic przed wejściem i już nawet napić się nie mam siły-idę spać-jutro w akcie buntu śpię do 10.00! A co?!?!

Marta ależ akcja! Na jakichś dopalaczach jesteś, czy co?
Margerytka40 13:27, 23 paź 2016

Marta Ty to masz zacięcie , tyle pracy na raz . Czapki z głów .
Monka 14:14, 23 paź 2016

Makusia napisał(a)
Dziewoje me drogie
Później napiszę więcej, a teraz tylko melduję, że wstałam,zrobiłam lekcje i zaraz gnam do kościoła z Komunistą.

Marta macham , ja też biegam do kościoła z Komunistką, wyrobię wszystkie nadprogramowe godziny w parafii i potem jako moherowy beret będę siedziała na kanapie i oglądała ... Modę na sukces na bank coś dokręcą
kaz742011 18:33, 23 paź 2016

Cześć Martuś. Zaglądam do ciebie często więc jestem w miarę na bieżąco. Dostałam od Toszki odpowiedź na mój problem ogrodowy i powinnam się w związku z tym zaopatrzyć w mączkę bazaltową. Możesz polecić na pryw sprzedawcę?
Johanka77 18:51, 23 paź 2016

Marta, zaimponowałaś mi. Dałam radę cebulom i ja
Gruszka_na_w... 19:26, 23 paź 2016

Z przyzwyczajenia nie zaglądałam przez dwa dni, bo zawsze podczas weekendu cisza w eterze była. A tu takie działania ogrodowe pełna parą się odbywały.
Brawo!
Hania-To tu- to tam-łopatkę mam! "Przyjemność ma się do szczęścia mniej więcej tak, jak drzewo do ogrodu; nie ma ogrodu bez drzew, ale drzewa, nawet w wielkiej ilości, nie stanowią jeszcze ogrodu." ~ Władysław Tatarkiewicz
Makusia 20:23, 23 paź 2016

Zacznę od tego, że HAnia ma rację- weekend albo w lecie w ogrodzie, albo w zimę/jesień w domu odgrzebywanie się z zaniechań tudzież zaniedbań całotygodniowych
Podglądam Orgodowisko na telefonie, ale ostatnio coś mi odmówił posłuszeństwa i nie mam słownika T9 przy pisaniu postów- co jest o tyle dziwne, że przy mailach i smsach działa normalnie. Pisanie postów literka po literce, to nie na moje nerwy- za małe są na ekraniku

Aga- ogrodzenie mamy z piaskowca, każdy kamień był ręcznie obrabiany, dlatego płot wygląda jak z cegiełek. Wychodzi sporo odpadów niestety, poza tym jest to dość estetyczne i powiem szczerze, że zamiar był, żeby było to bardziej "chaos", ale jak zapytałam Pana czy nie może robić tego nieco bardziej niedbale, to się tak oburzył...że musiałam zaakceptować tak, jak jest Całość jest zaimpregnowana i to mus! Zanim zaimpregnowaliśmy, kamień wręcz wizualnie chłonął wodę- dosłownie było widać od góry i dołu jak "siąknie wodę"- aktualnie ten problem znikł zupełnie. Kamień braliśmy bezpośrednio z kamieniołomu.
Jeśli chciałabyś np namiar na ekipę- służę pomocą
PS. Fajnie było Cię poznać- w ogóle super wyjazd, i świetna ekipa się trafiła

Asiu, Aniu Pergolowa, Roma- pospałam do 9.00 czyli niemal zgodnie z planem Pogoda dzisiaj rzeczywiście dopisywała, choć w Piotrkowie zdążyło też chwilką popadać.
Wczoraj, jak kopałam dołki pod doniczki z cebulkami, czułam się jak brodząca w bagienku- masakra jakaś! Ja łopatę wbijam, a mi na spodzie woda podsiąka, jakbym co najmniej studnię kopała i właśnie źródełko odkryła...
Romcia jak piekę ciasto, to znak, że jestem wku.... Nie wiem dlaczego tak jest, ale albo jestem zła, albo Dzień Nauczyciela czy inne coś w szkole u Młodego Ale jem chętnie

Krysiu powiem otwarcie, że jesteś strasznie energiczną, pozytywnie zakręconą osobą! Jak się Ciebie słucha, to od razu nastrój dwa punkty w górę Świetne spotkanie i dziękuję bardzo AniCh za wprowadzenie w Wasze grono, bo jesteście Dziewczyny przednie! Było też inaczej, niż w Skierniewicach, bo można było spokojnie porozmawiać, bez konieczności przepychania się przez tłum i przekrzykiwania

Ano Gosiu- życie Drugi raz miałam pędzić na różaniec, ale na szczęście Teść mnie wyręczył, bo ja już wymiękam z tą świętością

AniuCh- to już ustaliłyśmy chyba przy pierwszym spotkaniu- spać, to my lubimy Posadziłam, bo eM cisy w miarę ogarniał, a ja się stresowałam, że on kopie, a ja stoję bezużytecznie, więc tak z opakowania na opakowanie i jakoś poszło Potem eM znowu kopał, bo jak mnie z łopatę przy łokciu(łokciach obecnie) tenisisty zobaczył, to myślałam, że III wojna światowa będzie

Anbu, Asiu Remontowa- jak czytam na wątkach, jak dziewczyny pędzą, sadzą, przerabiają, przekopują, przy lampach w nocy, setkami wręcz, to czuje się leniem z patentem

Kasiu odpowiem Ci tak samo, jak AniCh swego czasu- nie polecę, bo mączką brałam już z dwóch źródeł, na all mi się aukcje zapamiętują, jak chcą, czasem widać te starsze, a tych młodszych w ogóle nie i nie potrafię dotrzeć do namiarów, ale- kupuj najtańszą- tzn. taką, żeby z przesyłką wyszło jak najtaniej. Nie wiem, czy one- te mączki- różnią się jakością między sobą? Jeśli nawet są mączki lepsze i gorsze, to ja i tak nie potrafię tego ocenić, więc biorę 10 kg z tanią wysyłką- kto daje

Joaanka- Brawo Ty!!!