Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Projektowanie ogrodów » Pora najwyższa wziąć się za ogród, czyli krok po kroku w tym natłoku.

Pora najwyższa wziąć się za ogród, czyli krok po kroku w tym natłoku.

Constans 13:57, 04 lis 2016

Haahahaha, nie pomyślałam o tym. Fakt, mój bywa twórczy jak mu się chce Jak technicznie czego nie ogarniam, to idę do Niego i On zawsze coś wymyśli (pod warunkiem, że mecz akurat nie leci w TV)
Margerytka40 13:57, 04 lis 2016

Makusia napisał(a)
Aniu z motyką- świetny rysunek
Na rysunku ogarniam- pismo obrazkowe zawsze bardziej do mnie przemawiało

Marta no to ja mam odwrotnie chyba bo na obrazku ni w ząb a w ogrodzie to i owszem .
AnnaCh 14:02, 04 lis 2016

Marta mój M tez nie techniczny, artysta
Chyba musimy same nauczyć się murować, wiercić i takie tam... Kiedy kurs spawacza robimy?
Makusia 14:04, 04 lis 2016

makadamia napisał(a)
Dobra Marta, lecimy po kolei, zgodnie ze sztuką

Zaczynamy od szkieletu, czyli zimozielonych.

Widzę, że ścianka Ci się spodobała, więc ją narysowałam. Żeby dobrze wyglądała, trochę przesunęłam to główne kółko i rabata pod brzozami znowu trochę się powiększyła

Tak, po prawej stronie jak się kończy trawnik jest już rabata i ścieżka idzie wśród nasadzeń. Można ją nieco wygiąć w kierunku trawnika, żeby było więcej miejsca pod ogrodzeniem.

Trzem świerkom dorysowałam kółeczka, żeby było widać, jakie średnice będą miały jak dorosną. Chyba sama widzisz, że na puszczenie ich luzem za gęsto siedzą. W dodatku taka dziura w żywopłocie głupio wygląda.
No chyba że żywopłot posadzisz tylko tam, gdzie sąsiad przyoszczędził na tujach.

Wg mnie trzeba też coś zimozielonego wykombinować pod brzozami. Będzie ciężko, bo korzenie pewnie gęste, ale bez tła żadna rabata nie będzie ładnie się prezentować. Chyba żeby PRZED brzozami posadzić to zimozielone ale zasłaniać te białe pnie? Barbarzyństwo

Zielonymi kółkami zaznaczyłam, gdzie IMO potrzebne są pojedyncze zimozielone drzewka - mniejsze, większe, zwykłe choineczki lub o jakimś interesującym pokroju - to będzie do przedyskutowania.

Asiu,
Asiula
Asiulka
Joaśeńka
Asieńka
Joaś
Joasiula
Asiuleczko!
Asiulek
Asiek

kocham Cię!
iwka 14:08, 04 lis 2016

AnnaCh napisał(a)
Marta mój M tez nie techniczny, artysta
Chyba musimy same nauczyć się murować, wiercić i takie tam... Kiedy kurs spawacza robimy?
no u mnie minie zaraz rok jak spawarkę dostałam w prezencie nie korzystałam jeszcze
Makusia 14:11, 04 lis 2016

Muszę się z tą wiedzą zapodaną przespać...przeżywam stany emocjonalne wskazujące bezsprzecznie na zachwianie mojej osobowości...od euforii po "nie da się, nie umiem". Po drodze jeszcze: "za duże", "czy to się da zrobić", "ścianka, czy co to ma w końcu być- za długa"...

Alkohol na weekendzie jednak wskazany
Constans 14:14, 04 lis 2016

Zanim poznałam Marcina to kupiłam sobie kiedyś na urodziny młot pneumatyczny (w betonie mieszkam, zwykła wiertara nie daje rady), ponieważ wymyśliłam sobie trzy obrazki w przedpokoju. Wiecie takie o jednej tematyce, równiutko w linii... myślę sobie powieszę - wypas będzie. Mierzyłam 4 godziny, właziłam na drabinę, złaziłam, oglądałam, pion, poziom, wszystko na cacy, bo ja lubię tak pod linijkę, równiutko. Wlazłam na drabinę, przymierzyłam się, włączyłam młot... Jak mną zaczęło poniewierać po tym przedpokoju Jaką to miało moc...

Jak już dokończyłam swe działo, otrząsnęłam się po tym doświadczeniu, wytrzepałam i powiesiłam obrazki.............

Wkurza mnie czasem ten mój Marcin, ale dobrze że jest
makadamia 14:15, 04 lis 2016

Marta, to co powiesz, jak Ci jeszcze liściaste wrzucę?

Ale to już tylko z rozpędu.

Omówmy najpierw tamten rysunek i co by można było pod poszczególne kółka podpiąć
Makusia 14:20, 04 lis 2016

Constans napisał(a)
Zanim poznałam Marcina to kupiłam sobie kiedyś na urodziny młot pneumatyczny (w betonie mieszkam, zwykła wiertara nie daje rady), ponieważ wymyśliłam sobie trzy obrazki w przedpokoju. Wiecie takie o jednej tematyce, równiutko w linii... myślę sobie powieszę - wypas będzie. Mierzyłam 4 godziny, właziłam na drabinę, złaziłam, oglądałam, pion, poziom, wszystko na cacy, bo ja lubię tak pod linijkę, równiutko. Wlazłam na drabinę, przymierzyłam się, włączyłam młot... Jak mną zaczęło poniewierać po tym przedpokoju Jaką to miało moc...

Jak już dokończyłam swe działo, otrząsnęłam się po tym doświadczeniu, wytrzepałam i powiesiłam obrazki.............

Wkurza mnie czasem ten mój Marcin, ale dobrze że jest

no czad!
Constans 14:21, 04 lis 2016

No tak, Asia się nie kićka. Jak Jej nie ma to nie ma, ale jak już jest to sypie z rękawa pomysły...znów będę godzine gapiła się na rysunki