Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Projektowanie ogrodów » Pora najwyższa wziąć się za ogród, czyli krok po kroku w tym natłoku.

Pora najwyższa wziąć się za ogród, czyli krok po kroku w tym natłoku.

Makusia 20:52, 01 maj 2017

Kochane jakim dronem? Dronem to może w środę
Dzisiaj przygotowania pełna parą - spowiedź, sprzątanie kościoła, prasowanie wszystkiego, co przez remont w środku prasowane nie było, pastowanie i takie tam...
Z ogrodzie udało się skosić trawę- o tak o- bo trzeba było omijać góry piasku z fundamentów...ogród nieco obsechł ale na rabaty nie da się wejść. Tzn da się- mój Pierworodny wszedł za piłką ....przyniósł do domu pół rabaty na skarpetce-buta wyciągaliśmy
Skrzynie wstępnie ustawione w warzywniku- muszą poczekać na ciąg dalszy po Komunii. Ja nie wiem, co mi wyrośnie jeśli posieje warzywa w połowie maja...
Macham do Was i uciekam
Makusia 20:52, 01 maj 2017

Prognozy nadal nie napawają optymizmem
Makusia 20:54, 01 maj 2017

I jeszcze Wam powiem, że wieczorami i nocami wciągnęła mnie trzecia z kolei książka o himalaiźmie
Gosiek33 20:57, 01 maj 2017

Po wyprawie w himalaje reszta to pestka
Marzenaka 22:36, 01 maj 2017

No to trzymam kciuki żeby się udało! U mnie też przygotowania rozpoczęte, ogród dziś załatwiony - swoją drogą nie wiem jak jutro wstanę bo pewnie takie zakwasy będę miała - od jutra środek ogarniam, byle do niedzieli zdążyć. Pozdrawiam.
Johanka77 23:29, 01 maj 2017

Hahaha! Właśnie się dowiedziałam, że mój M drona sobie kupił... haha! A jest już grubo po... komunii
Margerytka40 23:38, 01 maj 2017

Marta, będę w razie czego dmuchać i chuchać,to może rozgonię chmury jakby miało padać. Ale życzę słoneczka i żeby wszystko się udało.
Gruszka_na_w... 20:15, 02 maj 2017

Makusia napisał(a)
I jeszcze Wam powiem, że wieczorami i nocami wciągnęła mnie trzecia z kolei książka o himalaiźmie

Myślałam, że już po imprezie jesteś.
Zaczytywałam się ostatnio na temat Wandy Rutkiewicz i Jerzego Kukuczki plus Hugo-Baderem o wyprawie na Broad Peak.
Hania-To tu- to tam-łopatkę mam! "Przyjemność ma się do szczęścia mniej więcej tak, jak drzewo do ogrodu; nie ma ogrodu bez drzew, ale drzewa, nawet w wielkiej ilości, nie stanowią jeszcze ogrodu." ~ Władysław Tatarkiewicz
mirkaka 07:21, 03 maj 2017

Czytam o deszczach, a u mnie za chwilę pewno będzie susza. Taka niesprawiedliwa ta aura
AnnaCh 11:15, 03 maj 2017

Martuś, nie jest źle, nie?
Mam nadzieję, że bawisz się dobrze i dzieciaki też, nawet słonko wychodzi, choć wczoraj jak wracałam do domu, to stwierdziłam, że centralna Polska chyba znowu najwięcej dostała, zimą najwięcej śniegu, teraz deszczu, pola zalane, Warta jakaś taka duża była, ale z optymizmem patrzę, bo jak dziś rano spojrzałam na ogród, to się okazało, że przynajmniej nie jest już pod wodą, tak jak w piątek kiedy go zostawiałam
W okolicach Hani w drodze na weekend złapał nas śnieg i nie odpuszczał, to dopiero był hardcore A w sobotę rano M... odśnieżał samochód. Normalnie płakać mi się chciało.

Edit: doczytałam, że Hania nie mieszka w okolicach Ślęży, tylko Szklar Potaśtało mi się