Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Projektowanie ogrodów » Pora najwyższa wziąć się za ogród, czyli krok po kroku w tym natłoku.

Pora najwyższa wziąć się za ogród, czyli krok po kroku w tym natłoku.

DorKa 12:09, 24 kwi 2018

Makusia napisał(a)
Gosiu no ciekawa jestem ile mi za to zaśpiewają....Bo, że będą zrzucać na wszelkie psikusy i przeciwności, to w ogóle nie wątpię

Dorka- mówisz, że szklanka do połowy pełna?

zdecydowanie pięknie będzie! a jakby co to mam doświadczenie w zrywaniu więc pomóc mogę
Makusia 12:12, 24 kwi 2018

Anbu, zobacz na str. 37 jak wyszło w zeszłym roku....dla mnie niebo, a ziemia!

Angelika- problem w tym, że to darń po maszynie do ściągania darni! Ha! tez bym nie uwierzyła. Panowie mieli darń zostawić, ale w zeszłym roku mi ją zrolowali - wyglądała niemal jak trawa z rolki. W tym roku mam takie cudo, które muszę sama "dodarniać", pasów nie ma, a jedynie skrawki trawnika. W zeszłym roku takie pasy darni rozkładałam "trawą do góry" i kompostowałam z boku, z tego czegoś nie zrobię nic. Mus wyrzucić w sobotę.
BKosimkArt 12:15, 24 kwi 2018

Ja pierniczę, tak to jest z "fachowcami", tak im się chce robić że szok...
Współczuję bo to właściwie kupę pracy jeszcze, bo w tym momencie to będzie przerastać z korzeni...

Tyle że fajny już zarys widać tych rabat
Kawa 12:17, 24 kwi 2018

to że się niektórym nie chce pracować to fakt
różnicę miedzy stroną 37 a tą widać ale zawsze to do przodu było minęło ale zawsze jakiś atut do negocjacji masz..
super się ścieżka wyłoniła..

jest dobrze będzie lepiej
Makusia 12:22, 24 kwi 2018

Basiu, Kamilo- fakt- plus jest taki, że ścieżka się wyłoniła (choć kanty są tak krzywe, jakby to łopatą zdzierali, a nie maszyną) ale trudno- wyrównam. Od soboty mam cykliczny zjazd Rodziny wszelkiej maści, więc może uda się cisy przetransportować (chłopa do wykopania potrzeba)
roma2 12:26, 24 kwi 2018

Widzę,że znalazłaś plus w minusach w postaci ścieżki. Fajnie już wygląda. Melduję, że trawy posadzone, a brzózki mają małe listeczki. Wszystkie prócz trzech, których korzenie coś wpierniczyło i wyjęłam z ziemi łyse bezkorzenne badyle.
Lulilaj 12:32, 24 kwi 2018

Pomijając fachowość fachowców to ścieżka na prawdę fajnie wyszła .
Z takimi rabatami będzie cud miód i orzeszki

Makusia 12:32, 24 kwi 2018

roma2 napisał(a)
Widzę,że znalazłaś plus w minusach w postaci ścieżki. Fajnie już wygląda. Melduję, że trawy posadzone, a brzózki mają małe listeczki. Wszystkie prócz trzech, których korzenie coś wpierniczyło i wyjęłam z ziemi łyse bezkorzenne badyle.

Udało się trawska podzielić?
Może z berzkorzennego badylka coś by jednak wyrosło? Ja włożyłam badylek po klonie, który leżał z miesiąc na trawniku do ziemi, żeby agrowłóknine na namiocik dla skrzyni zaczepić i liście mi puszcza
roma2 12:40, 24 kwi 2018

Nic by nie wyrosło. Zeżarte do imentu i suche do imentu. Trawska dzieliłam łopatą . Mam nadzieję, że im za bardzo nie zaszkodziłam. Sprawdzę w piątek.
margaretka3 12:45, 24 kwi 2018

Makusiu, wysłałam Ci priv.