Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Projektowanie ogrodów » Pora najwyższa wziąć się za ogród, czyli krok po kroku w tym natłoku.

Pora najwyższa wziąć się za ogród, czyli krok po kroku w tym natłoku.

Makusia 10:00, 14 maj 2018

DorKa napisał(a)

pomidorek gigant ale zdjęcie pełna profeska .Też posadziłam wczoraj całe 3 szt koktajlowych. Tak na próbę bo nie mam warzywnika i nie zamierzam mieć. Jak będzie miał wolę przeżycia to fajnie

Ale w donicę posadziłaś? Ja miałam w zeszłym roku w gruncie i w donicy. Lepsze doświadczenia z koktajlowymi mam w donicy- są do opanowania. W gruncie to szaleństwo- zżarły mi wszystko.
Makusia 10:05, 14 maj 2018

ren133 napisał(a)
Martuś a co z rabatą na froncie?
Będziesz u Bogdzi?

Już mówię:
plan jest taki, że na tej rabacie zostają na pewno: klon, "stożek" z cisa i "lizak" z cisa" (lizak nadal niedocięty).
Reszta znajduje inną miejscówkę (reszta tzn.: Rh całkiem ładny, róża różowa, orliki, jakaś sosenka tudzież świerk kałowy, bukszpaniki z obwódki (może posadzę po trzy w jeden dołek i zrobię mini kulki)), tulipany.

Żeby plan się ziścił, muszę mieć gdzie cały ten inwentarz wysadzić. A żebym z kolei miała gdzie, to muszę przerobić te rabaty, które na dzień dzisiejszy są tylko przekopane.

Póki co patrzę na frontową i przez ten panujący tam galimiatias nie mam kompletnie żadnej wizji- ten "burdel" nie pozwala mi na żadne planowanie, bo mi oczy przysłania

Myślę, że nic poza stożkiem, lizakiem, klonem i kulkami tam już nie będzie.
Uff. ... Ale się naopisywałam, co zabawne- w sumie niczego

U Bogdzi mnie nie będzie.
Kawa 10:33, 14 maj 2018

Martuś super ścieżka wyszła
ekstra naprawdę aż przyjemnie się patrzy
DorKa 11:00, 14 maj 2018

Makusia napisał(a)

Ale w donicę posadziłaś? Ja miałam w zeszłym roku w gruncie i w donicy. Lepsze doświadczenia z koktajlowymi mam w donicy- są do opanowania. W gruncie to szaleństwo- zżarły mi wszystko.

nie do gruntu W taki razie muszę przesadzić aż tak nie lubię pomidorów
Catalinasdiary 11:06, 14 maj 2018

No dzieje się, fajny kształt rabaty, już sam robi robotę.
malgol 11:15, 14 maj 2018

Makusia napisał(a)
Dla wszystkich przemiłych Kobietek, odwiedzających i komplementujących zalążek mojego ogrodu- pomidorek
Ledwo od ziemi odrósł, ale kwitnie ostro To jeden z tych ambitnych

o, widze zdjęcie z przykucu A mówiłaś ,że nie robisz takich rzeczy przy foceniu
Makusia 12:11, 14 maj 2018

Kamilo- bardzo dziękuję. Już mnie rwie do dalszej obróbki tych rabat, a tu ciężki, wyjazdowy tydzień przede mną Czasu będzie mało

Dorka- zostaw w gruncie. No chyba, ze masz wolne donice Ja w tym roku założenie miałam takie, że donice na taras, to bliżej będzie, bo do warzywnika, to jakoś zawsze za daleko i nikomu się biegać nie chciało

Catalina- fakt- kształt zrobił dużą robotę. Ta ścieżka tam wołała o to, żeby ją zrobić

Gosiu Chyba raczej z krzesła- z pozycji nachylonej, ale wciąż siedzącej
Kasia_CS 19:37, 14 maj 2018

Makusia napisał(a)

tudzież świerk kałowy

Lepiej go nie sadź...

Leżę ze śmiechu
anna_t 21:59, 14 maj 2018

Makusia napisał(a)
Obrys ścieżki do lekkiej korekty.
Po przekopaniu na głębokość dwóch szpadli stwierdzam, że z materiału budowlanego znajdującego się w ziemi, można było zbudować drugi dom...

Dodam, że przekopywał uroczy Pan Paweł, któremu należą się brawa, bo tyrał w pełnym słońcu wczoraj od 14.30 i dzisiaj od 7.00 rano. Mąż mój po rekonstrukcji kolana, a mi odcinek metra zajął w czwartek dwie i pół godziny...

Od wtorku kompost, kupa, mączka i kolejne przekopywanie, ale już przynajmniej nie klepiska.

wow!
anna_t 22:00, 14 maj 2018

Margerytka40 napisał(a)
No tak burżujko ,ekipa do darni ,pan do kopania a ty człowieku z łopaty nie schodzisz. Fajnie to już wygląda
popuscilam