Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Projektowanie ogrodów » Pora najwyższa wziąć się za ogród, czyli krok po kroku w tym natłoku.

Pora najwyższa wziąć się za ogród, czyli krok po kroku w tym natłoku.

natka098 15:43, 21 maj 2018

Uff a już myślałam że 3 rzedy chcesz wepchnąć. Derenie super wyglądają w lekko cienistych miejscach bardzo fajnie je rozjaśniają.

Apropo rabat ostatnio naszła mnie refleksja, że niektórzy mają rabaty wielkości całego mojego podwórka
Gosialuk 17:47, 21 maj 2018

Popieram IH
Te derenie wszędzie się ładnie komponują.
alis 18:25, 21 maj 2018

natka098 napisał(a)
Uff a już myślałam że 3 rzedy chcesz wepchnąć. Derenie super wyglądają w lekko cienistych miejscach bardzo fajnie je rozjaśniają.

Apropo rabat ostatnio naszła mnie refleksja, że niektórzy mają rabaty wielkości całego mojego podwórka

Podobne refleksje mnie nachodzą

Derenie piękne są, ale trzeba mieć dużo miejsca na nie

Kibicuję Marti
BKosimkArt 20:55, 21 maj 2018

Mi się podoba Twój plan ten z lawendą
Gruszka_na_w... 21:40, 21 maj 2018

Makusia napisał(a)

[b]Wiklasiu
, Panny nadal kapryśne. Straszą w tym sezonie zamiast zdobić. Niechętnie na nie patrzę, i raczej z politowaniem. Liczę na to, że to pierwszy ich sezon u mnie, więc trochę grymaszą

Moja jedyna rasowa brzoza, po dwóch sezonach stania w miejscu, ruszyła wreszcie z kopyta.
Hania-To tu- to tam-łopatkę mam! "Przyjemność ma się do szczęścia mniej więcej tak, jak drzewo do ogrodu; nie ma ogrodu bez drzew, ale drzewa, nawet w wielkiej ilości, nie stanowią jeszcze ogrodu." ~ Władysław Tatarkiewicz
mrokasia 21:52, 21 maj 2018

Bardzo lubię derenie i hortki i lawendę .
Ja to najlepiej planuję w terenie, ze szpadlem .
Makusia 08:52, 22 maj 2018

Natka, mnie nachodzą refleksje typu: niektórzy mają smak i wyobraźnie rozwiniętą do poziomu dla mnie niewyobrażalnego IH u mnie byłyby od południa- nie bardzo miałaby co rozjaśniać

Gosiu dereniami zaraziła mnie HAnia, które tak pięknie swoje prezentuje, że ślinka mi cieknie na nie już od dwóch lat. Tyle miejscówek, których się te derenie u mnie nie doczekały...gdybym je wszystkie zrealizowała, to byłyby chyba nawet w salonie

Alis myślę, że te 1,80 cm szerokości im wystarczy- najwyżej zrezygnuję z gracków w pleckach na mijankę. Mam jeszcze czas na myślenie, bo póki co walczę z doprowadzeniem rabaty do stanu używalności

Basiu- dziękuję za wsparcie Lawendę muszę koniecznie zagospodarować, a od południa powinno jej być najlepiej

HAniu dwa sezony? Czyli 2019 r. nadal Panny będą robić za strach na wróble? Buuuuu

Mrokasiu ja niestety na planowaniu ani w terenie, ani palcem po kartce się nie znam, nie umiem, nie mam talentu, wyczucia i generalnie niczego nie mam, co w planowaniu wskazane. Chęci jedynie
makadamia 09:05, 22 maj 2018

Makusiu, żeby nie było już żadnych wątpliwości: 1,80m jest od ogrodzenia do krawędzi rabaty, czy od (przewidywanego) żywopłotu tujowego?
JoannaDe 09:08, 22 maj 2018

Najważniejsze że masz chcęci bo z resztą sobie dziewczyny poradzą
Makusia 09:41, 22 maj 2018

makadamia napisał(a)
Makusiu, żeby nie było już żadnych wątpliwości: 1,80m jest od ogrodzenia do krawędzi rabaty, czy od (przewidywanego) żywopłotu tujowego?

Kochana Asiu
Żeby nie było wątpliwości, to nie o tą rabatę chodzi

Chodzi nie o rabatę wzdłuż siatki/ogrodzenia sąsiada, a o tą wzdłuż domu, czyli po drugiej stronie ścieżki. Od zakrętu za podokienną do wykusza jest 5 m, a na szerokość jest 1.80 cm