Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Projektowanie ogrodów » Pora najwyższa wziąć się za ogród, czyli krok po kroku w tym natłoku.

Pora najwyższa wziąć się za ogród, czyli krok po kroku w tym natłoku.

Dominika11 08:15, 12 lip 2016

czasu niestety nie zatrzymamy, roslinki powoli będą się szykować do snu - no ale teraz jeszcze pełnia kwiatów - róże, lilie - trzeba się cieszyć, a zima bedziemy się martwić później
Makusia 08:17, 12 lip 2016

Domi u mnie szaro-buro w zasadzie. Lili nie mam, róże kwitną-fakt, no i lawenda. Poza tym wspomagam się balkonowymi
inka74 08:51, 12 lip 2016

Monka napisał(a)

Czyli dwie nie bardzo, szkoda , trzech nie zmieszczę

Monka - mogą być dwie. Bardziej chodzi o to, że im korony wolno rosną i są takie ażurowe. Długo będziesz miała po prostu dwie małe kulki na bardzo wysokim pniu. Nie wiem czy o taki efekt ci chodzi. Jak tak, kupuj i sadź.

Marta - strażnicy kojarzą mi się z drzewami "pierzastymi" nie wiem czemu. Platan ten jest piękny. Zerknij na klony - są odmiany o okrągłej małej koronie. Zastanów się, co chcesz osiągnąć w przyszłości, czy ich korony mają się stykać nad wejściem czy tylko lekko nad ścieżką zwieszać. Jak wybierzesz niższe - dalej je posadź od ścieżki. I zastanów się przede wszystkim, jak te drzewa zgrają się z pozostałymi nasadzeniami na rabatach.
Zerknij:
https://gardenpuzzle.pl/projects/show/148274
http://www.mojpieknyogrod.pl/ogrod/ogrod-ozdobny/ugor-ktory-stal-sie-ogrodem/photo/62178
Ten to znajomy ogród

Edit: Karol ma dużo drzew u siebie dorodnych do podglądnięcia. U ciebie może jeszcze ładnie z ogrodzeniem się skomponowały róże wysokie lub pnące. Na murku miałyby dobrze słonecznie i mniej wiatru.
Dominika11 08:57, 12 lip 2016

Makusia napisał(a)
Domi u mnie szaro-buro w zasadzie. Lili nie mam, róże kwitną-fakt, no i lawenda. Poza tym wspomagam się balkonowymi
to musisz się zaopatrzyć w lilie do ogrodu, nie będziesz żałować
LyraBea 09:56, 12 lip 2016

Tak ostatnio skupiłaś się na jednej rabatce, że nie docierało do mnie, że Ty jeszcze kawał ogrodu masz z drugiej strony. Brzozy Ci już nieźle podrosły. Masz fajne tło do kolejnych nasadzeń. I kombinowania co niemiara
inka74 09:58, 12 lip 2016

Jak na zawołanie Karol robi przegląd swoich drzew - klony jako pierwsze.
https://www.ogrodowisko.pl/watek/4843-ogrod-tworzony-z-pasja?page=940#post_7
Monka 11:47, 12 lip 2016

Marta doczytałam w skarbonkowym ogródku, że masz stożki ze świerków srebrnych , a foty gdzie się grzecznie pytam, chyba że przeoczyłam
JoannaDe 12:55, 12 lip 2016

Monka napisał(a)
Marta doczytałam w skarbonkowym ogródku, że masz stożki ze świerków srebrnych , a foty gdzie się grzecznie pytam, chyba że przeoczyłam

Monia, kłaniam się w pas i o wybaczenie proszę Ja Cie tu o złe patrzenie posądziłam , a tymczasem to ja źle doczytałam i jeszcze watki pomyliłam ...
Makusia 13:14, 12 lip 2016

Dziewczyny!
Od jutra jestem bez mojej tej oto eS, więc embargo na zdjęcia zostanie zdjęte
Będę fotki "stożków" ze świerka! Obiecujem
natka098 13:26, 12 lip 2016

Czekam na fotki. Jak ja lubię pismo obrazkowe