Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Projektowanie ogrodów » Pora najwyższa wziąć się za ogród, czyli krok po kroku w tym natłoku.

Pora najwyższa wziąć się za ogród, czyli krok po kroku w tym natłoku.

dominika_ 21:02, 13 lip 2016

A nie lepiej byłoby furii zrobić kojec?
Pod brzozami zrobiło się o niebo ładniej.
Monka 21:26, 13 lip 2016

Makusia napisał(a)
...dalej quasi stożki

przed:

i po....

Piękne stożki, będę mieć podobne
Makusia 21:32, 13 lip 2016

Powiem Ci Moniko, że szalenie odpręża taki zabieg fryzjerski
Uważaj tylko na żywice bo potrafi mocno ozdobić ubrania i skórę...

Aniu, Dominiko - proponuję skończyć dyskusję o psie. Wierzcie mi lub nie, krzywdy nie ma. To bardzo specyficzna rasa- nie kundelek czy labrador. Ja natomiast miałam już kilka piesków- wszystkie ze schroniska, i żaden nie był na łańcuchu- bo nie musiał. Nie znęcam się nad zwierzętami, bo psy kocham zwyczajnie. Pies atakujący w furii człowieka, który broni przed nim swojego psa, musi być pod szczególnym nadzorem.

Karol99 21:35, 13 lip 2016

Powiem Ci, że świetnie wystożkowalas re świerki. Boskie są.

Mam taki sam plan zrobić to z moimi, jednak są jeszcze za małe.
Makusia 21:40, 13 lip 2016

No Karol- miód na me skołatane serce lejesz- dziękuję Ci

Jak zazwyczaj wszystko i cięcie robiłam "na oko"- do ideału brakuje duuużżooo ale sam fakt, że nie wyszło to tak, że jedynym ratunkiem jest wyeliminować zupełnie już cieszy
natka098 22:08, 13 lip 2016

Stożki cudeńka, muszę jakiegoś iglaka zakupić przed dom, coby M miał co ubierać na święta, bo mu się marzy I wtedy będę chciała go właśnie tak prowadzić.
Makusia 22:11, 13 lip 2016

Natka moje niestety nie są przed domem, choć miałam taki zamysł i przed dom w celu uchoinkowienia kupiłam jodłę "jakąś". Śliczna jest jeśli chodzi o jej "charakter" ale rośnie strasznie krzywo- nie przybiera równo "na masie" ze wszystkich stron- niestety. Nie wiem czym to jest spowodowane, ale dobrze wcale nie wygląda.
Zatem wybieraj z głową (a nie jak ja- z rozpędu) i życzę ślicznej bożonarodzeniowej
natka098 22:16, 13 lip 2016

Chcę zrobić rabatę "iglasto-wrzosową" i tam właśnie będzie, ale to chyba dopiero w przyszłym roku, więc w tym będzie jak zwykle bezchoinkowo, bo w domu też nigdy nie mam.
Makusia 22:18, 13 lip 2016

O proszę
Ja kupuję co roku w donicy z zapewnieniem, że "na 100% się przyjmie" Nigdy się nie przyjęła żadna, poza jedną, która obecnie uroku nie dodaje okularowej. W tym roku świerk srebrny wsadzony "ot tak" w warzywniku pójdzie pod siekierę- przynajmniej taki z niego będzie pożytek, że za choinkę będzie robił
inka74 22:22, 13 lip 2016

Stożki wyszły ci ślicznie! I piękny powojnik, podobny do mojej Utopii ale ta ma ciemny środek, tu jasny z żółtym chyba. Może być to Nina lub Omoshiro ale na zdjęciu są tylko kwiaty 6-cio listkowe a te mają 6-8 listkowe. Niektóre odmiany są bardzo podobne do siebie. Poczytaj o nich, może to któraś z nich.

Drobna kora bardzo ładna na rabatce, chwasty wychodzą i na drobnej i przy grubej, ja musiałam z drobnej zrezygnować, bo mi ją wywiewało z rabatek. Skazana jestem na większą lub kamyczki.