Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród w remoncie

Ogród w remoncie

Magleska 18:12, 25 mar 2019

oj niedobrze ….kuruj się -ogród poczeka ……...mnie też coś muli dziś …

i młoda moja narzeka ,że brzuch ja boli - jakieś wirusy krążą
Margerytka40 18:15, 25 mar 2019

Magleska napisał(a)
oj niedobrze ….kuruj się -ogród poczeka ……...mnie też coś muli dziś …

i młoda moja narzeka ,że brzuch ja boli - jakieś wirusy krążą

U mnie w pracy chyba coś złapałam bo kilkoro podopiecznych nam chorowało. Teraz już mi trochę lepiej ale czuję się jakby walec po mnie przejechał
Co by tylko domownicy teraz ode mnie nie podłapali tego świństwa.
Gruszka_na_w... 18:30, 25 mar 2019

Udanej potyczki z dolegliwościami życzę.
Hania-To tu- to tam-łopatkę mam! "Przyjemność ma się do szczęścia mniej więcej tak, jak drzewo do ogrodu; nie ma ogrodu bez drzew, ale drzewa, nawet w wielkiej ilości, nie stanowią jeszcze ogrodu." ~ Władysław Tatarkiewicz
Margerytka40 18:43, 25 mar 2019

Wczoraj byłam z moją siostrą na targach Green Days w Nadarzynie i chcę podzielić się wrażeniami choć właściwie nie ma czym się dzielić. Byłam na pierwszej edycji dwa lata temu i choć był to dopiero start zapowiadało się imponująco tymczasem tegoroczna edycja to krótko mówiąc porażka. Już na samym początku cena wejściówek - 30 zł, dość dużo. Do biletu dodawano sadzonkę świerka wątpliwej urody raczej, my chyba jako jedyne podziękowałyśmy za prezent. Teraz same targi-wystawców mało, głównie meble ogrodowe, donice, jakieś elementy wodne. Była nawet aranżacja z kamieni granitowych podobna do tej, którą wymyśliłam do siebie tylko w wersji raczej mini za to cena była maxi
Dobił mnie na koniec kiermasz roślinny. To, co tam sprzedawali to jakaś pomyłka. Interesowały mnie trawy, ponieważ brakło mi h. Aureola to zerkałam za nimi i nawet były-trzy suche łodyżki wielkości 2,3 cm w foliowym woreczku z torfem suchym jak pieprz, cena w granicach 10-15zł za pseudo sadzonkę. To samo inne trawy. Nawet jeśli były w mikroskopijnej doniczce to próżno było szukać ukorzenionych, wszystko dopiero co wetknięte a ceny jakby to były ładne, przekorzenione sadzonki w pełni sezonu. Żałuję tylko, że nie robiłam zdjęć bo bym Wam pokazała. Krótko mówiąc po niespełna 1,5 godzinie opuściłyśmy tę pożal się Boże imprezę
Margerytka40 18:46, 25 mar 2019

Gruszka_na_wierzbie napisał(a)
Udanej potyczki z dolegliwościami życzę.

Haniu, dziękuję. Chyba już trochę jest lepiej
mrokasia 19:34, 25 mar 2019

Współczuję sensacji żołądkowych.
Ja zastanawiałam się nad Green Days ale ostatecznie zwyciężył ogród .
Margerytka40 19:50, 25 mar 2019

mrokasia napisał(a)
Współczuję sensacji żołądkowych.
Ja zastanawiałam się nad Green Days ale ostatecznie zwyciężył ogród .

Dobrze zrobiłaś, że wybrałaś ogród. Nie ma czego żałować. Za rok już się nie wybiorę, szkoda czasu
Mariposa 21:52, 25 mar 2019

Asiu, nowa rabatka świetnie się na żywo prezentuje, pierwiosnki dodały jej subtelnego uroku Ujęło mnie dopasowanie "brokułków" do niwaka - świetnie się zgrały razem.
Tylko jutro nie szalej za bardzo po dzisiejszych sensacjach.
Margerytka40 22:25, 25 mar 2019

Mariposa napisał(a)
Asiu, nowa rabatka świetnie się na żywo prezentuje, pierwiosnki dodały jej subtelnego uroku Ujęło mnie dopasowanie "brokułków" do niwaka - świetnie się zgrały razem.
Tylko jutro nie szalej za bardzo po dzisiejszych sensacjach.

Taki był zamysł by ten front taki trochę kulkowy był choćby ze względu na niwaki ale mnie chyba taki styl ogólnie ciągnie. Kule, poduchy zmiękczone łanami traw, poprzetykane czymś kwitnącym.
Żadnego kopania na jutro nie przewiduję, strasznie mnie wymęczyło, nie dam rady
Zakrecona 22:30, 25 mar 2019

Margerytka40 napisał(a)
Miałam dziś zacząć rozwałkę na przyszłej różance a tymczasem to mnie rozwaliło, dopadł mnie jakiś wirus jelitowy. Od 3 rano sensacje.Cały dzień krążę między łóżkiem i toaletą i nawet zaglądać na forum nie byłam w stanie. Masakra. Oby jutro było lepiej bo chciałabym co nie co zrobić

O tej zarazy, to ja się boję jak diabeł święconej wody.Dobrze, że już Ci lepiej