Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Projektowanie ogrodów » Ogród Nety- moje marzenie

Ogród Nety- moje marzenie

natka098 22:18, 05 lis 2016

Nett napisał(a)
O tak, ja też lubię metamorfozy. Kiedyś też takie wstawimy, no nie?

I bardzo lubię zdjęcia z dalszej perspektywy, jak widać większy kawałek ogrodu, całą rabatę. Wtedy widac piętra, wielkość roślin, przenikanie kolorów, kształt. A zbliżenia fajne, ale jako ciekawostki

To dokładnie jak ja, ładne zdjęcia z przybliżenia, ale do popatrzenia tylko, muszę widzieć cały zarys wtedy wiem co z czym.
TeresaK 08:50, 06 lis 2016

Nett napisał(a)

A takie podejście wydaje mi się bez sensu. Przecież po to jest forum, żeby takie miejsca poprawiać. I naturalne jest, że nie wszystko na raz jest idealne, bo mało co jest. No chyba, ze komuś firma zaprojektowała i zrobiła cały ogród, a jego wkład polega na zrobieniu zdjęć i wrzuceniu na forum. Chyba bardziej tego nie lubię.
Ale oczywiście każdy sam decyduje co pokazuje, o czym pisze na forum, czy pomaga innym, czy nie i nie można mieć o to do nikogo pretensji. To osobista decyzja każdego forumowicza i trzeba ją po prostu szanowac.

Ile prawdy w tych słowach i szczerości. Pozdrawiam
ren133 09:12, 06 lis 2016

Nett napisał(a)

Tak, ja tez u kogoś bez emocji i coś mi się widzi, a u siebie to jaky mi ktos klapki na oczy założył. Nie wiem czemu.

Też nie wiem czemu tak się dzieje ale ... tak jest
TeresaK 09:40, 06 lis 2016

natka098 napisał(a)
Wiadomo, że na forum są różne zdjęcia Ale już w "zakończonych" ogrodach takich zdjęć się nie uświadczy raczej.

Choć powiem, że ja lubię zdjęcia szczególnie metamorfoz.
Chyba wszyscy je lubią najbardziej. Bo pozwalają nam uwierzyć, że zmiany są możliwe i możemy stworzyć ogród, który będzie wywoływać tylko pozytywne emocje.
sylwik69 12:37, 06 lis 2016

A ja pokazuję wszystko,uważam że bez sensu cokolwiek ukrywać,jeśli się oczekuje pomocy w tworzeniu ogroduteż lubię porządek i nie odnajduję się w chaosie,ale wiem że nigdy nie będę miała ogrodu jakie ogląda się na pinterście choć bardzo bym chciała...to co stworzę przy Waszej pomocy będzie moje,niepowtarzalne a radości tworzenia nie zrozumie ten komu firma wszystko zaprojektowała i wykonała!
Anetko głowa do góry,zobacz ile sami już stworzyliście i jestem pewna,że uda Ci się stworzyć ogród który będzie Twoją radością i spełnieniem marzeń
anbu 13:38, 06 lis 2016

Widzę, że zawiązał się Ty jakiś Klub Wsparcia Duchowego
Nett 13:46, 06 lis 2016

TeresaK napisał(a)
Ile prawdy w tych słowach i szczerości. Pozdrawiam

Tereso, prawdę mówiąc bałam się,że to co napisze zostanie skrytykowane, dlatego Twoje słowa sprawiły mi ogromną radość. To jak usłyszeć najszczerszy komplement. Dziękuję

Nett 13:52, 06 lis 2016

ren133 napisał(a)

Też nie wiem czemu tak się dzieje ale ... tak jest

Dobrze, Reniu, że to piszesz, bo mam chwie,że wydaje mi się, że wariuję. Albo, że w ogóle nie powinnam doradzac nikomu skoro u siebie nie umiem zaplanować. (choć ja to traktuję jako podrzucanie pomysłu, który oczywiście własciciel sam ocenia). I wydaje mi się,ze sporo osób podziela moje obawy i woli się nie odzywać. A szkoda. Tak jak mi kiedyś napisałas- spojrzenie kogoś zupełnie z zewnątrz, może dać nieoczekiwany efekt, o którym nigdy by się nie pomyślało. Jak moje propozycja u Ciebie z podziałem szpaleru hortensji. I mimo, że nie skorzystałas, ja nie poczułam się urażona, a kilka osób zajrzało do pinówi może komuś sie to jednak przyda. Tak myślę..
Nett 13:54, 06 lis 2016

TeresaK napisał(a)
Chyba wszyscy je lubią najbardziej. Bo pozwalają nam uwierzyć, że zmiany są możliwe i możemy stworzyć ogród, który będzie wywoływać tylko pozytywne emocje.

Zgadzam się z Tobą Tereso w całej rozciągłości
Nett 13:59, 06 lis 2016

sylwik69 napisał(a)
A ja pokazuję wszystko,uważam że bez sensu cokolwiek ukrywać,jeśli się oczekuje pomocy w tworzeniu ogroduteż lubię porządek i nie odnajduję się w chaosie,ale wiem że nigdy nie będę miała ogrodu jakie ogląda się na pinterście choć bardzo bym chciała...to co stworzę przy Waszej pomocy będzie moje,niepowtarzalne a radości tworzenia nie zrozumie ten komu firma wszystko zaprojektowała i wykonała!
Anetko głowa do góry,zobacz ile sami już stworzyliście i jestem pewna,że uda Ci się stworzyć ogród który będzie Twoją radością i spełnieniem marzeń

Nie chcę rozpętać jakiejś burzy, ale myślę, że osoby w Projektowaniu faktycznie są nieco bardziej otwarte jeśli chodzi o pokazywanie zdjęć. Ale po to też jsteśmy na forum, szukamy przecież pomocy. Ale mam wrażenie, że tez jesteśmy chyba bardziej otwarte na krytykę, ocenę, nie wpadamy w panikę gdy ktoś napisze, że ta czy tamta rabata mogłaby wyglądac inaczej. To oczywiście bardzo ogólna opinia, może zbyt ogólna i w Naszych ogrodach jest również mnóstwo osób, które nie oczekuja jedynie pochwał.
Ale tak jak pisałam, każdy decyduje sam i nic nam do tego