Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Moja ostoja

Moja ostoja

Efffa 11:27, 10 lip 2018

Ceny jezowek rewelacyjne
Bogdzia 18:37, 10 lip 2018

basia3012 napisał(a)
Elu, cieszę się. Na pewno będą Ci pięknie rosły. Tylko ten Krakowiak ma u mnie małe kwiaty. Większe ma Mazurek. Jest dorodniejszy. Może w opisie jest podany wymiar kwiatów. Już nie pamiętam. Pozdrawiam serdecznie.

Krakowiak ma rzeczywiscie małe kwiaty ale ma miec ich bardzo duzo , piszę ze ma miec bo u mnie wcale tak dużo nie ma.
Adela 20:39, 10 lip 2018

marba napisał(a)
Elu, ależ Ci wszystko pięknie kwitnie.. A ogródek zadbany w każdym calu, trudno dopatrzyć się choćby chwaścika. Zazdroszczę.

Basiu, tak fotografuję, żeby chwastów nie było widać
Ogródek nie jest tak zadbany, jak piszesz. Zapraszam, zobacz sama. Tak, jak już wsześniej pisałam, dużo czasu poświęcam wnuczkom a czasem po prostu nie chce mi się robić. Ale cóż - niemoc, brak sił to przypadłość wieku
Urszulla 20:43, 10 lip 2018

Dzisiaj ścinałam kwiaty lawendy jakby na koniec lata.
A u Ciebie ?
Adela 20:46, 10 lip 2018

Kindzia napisał(a)
Powojniki u mnie też nie chciały, na dodatek systematycznie dostawały uwiądu. Teraz już przyzwoicie rosną. Myślę, że one czasu potrzebują...

Jeżówka za taką kasę??? Też chcę

Wszystkie kwiaty najładniej wyglądają w katalogach i u Ogrodowiczan
Liczę się z tym, że mogą być problemy - bo u mnie wszystko musi odchorować, ale dam im czas...

Na tanie jeżówki zapraszam na nasze targowisko
Adela 20:47, 10 lip 2018

Efffa napisał(a)
Ceny jezowek rewelacyjne

Prawda? Szkoda, że nie było wyboru
Adela 20:51, 10 lip 2018

Bogdzia napisał(a)

Krakowiak ma rzeczywiscie małe kwiaty ale ma miec ich bardzo duzo , piszę ze ma miec bo u mnie wcale tak dużo nie ma.

Truuudno już nie zamienię, bo są w drodze. Jutro spodziewam się dostawy.
Jak u mnie zaaklimatyzują się, to kupię następne, a co tam.....
Adela 21:00, 10 lip 2018

Urszulla napisał(a)
Dzisiaj ścinałam kwiaty lawendy jakby na koniec lata.
A u Ciebie ?

Naprawdę ścinałaś? Ja jeszcze nie. Jeszcze mi kwitną. Motyli, pszczół i innego owada mnóstwo. Choć może pojedyncze juź się kończą.
Mam cztery kępy lawendy innej niż klasyczna. Liście ma szersze, kwiat dużo jaśniejszy i dłuższy i się pokłada. Muszę ją wyeksmitować a na jej miejsce posadzę jeżówkę.
Dziś tylko rozsadzałam różyczkę miniaturkę. Może mi się jeszcze ukorzeni i rozrośnie. Reszta ogrodu odpoczęła ode mnie
gosika67 21:13, 10 lip 2018

Cześć moje ulubione te same, pozdrawiam.
Urszulla 21:17, 10 lip 2018

Adela napisał(a)

Naprawdę ścinałaś? Ja jeszcze nie. Jeszcze mi kwitną. Motyli, pszczół i innego owada mnóstwo. Choć może pojedyncze juź się kończą.
Mam cztery kępy lawendy innej niż klasyczna. Liście ma szersze, kwiat dużo jaśniejszy i dłuższy i się pokłada. Muszę ją wyeksmitować a na jej miejsce posadzę jeżówkę.
Dziś tylko rozsadzałam różyczkę miniaturkę. Może mi się jeszcze ukorzeni i rozrośnie. Reszta ogrodu odpoczęła ode mnie

Na mojej patelni chyba lawenda się wykwitła mam 2 odmiany i żadna się nie pokłada. Mogę Ci sadzonki patyczkowe dać tylko czy będzie Ci się chciało na nie czekać? Dziś znowu sobie zrobiłam ich ze 20.