Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Moja ostoja

Moja ostoja

anabuko1 21:17, 03 sie 2018

Adela napisał(a)

Otóż to....
Podsumowałam wydatki ogrodowe w tym sezonie i ani eMowi się nie przyznam Byłyby wczasy dla dwóch
Nowy miesiąc się zaczął....
A dziś to do ogrodu wyjdę chyba po zachodzie słońca. Skwar wielki.

chyba my wszystkie swoi mężom nie mówimy ile dokładnie na te roślinki wydajemy.Moze mniej na inne rzeczy ?
Ale dzięki temu mamy pięknie w ogrodzie.Te rośliny , kolory dają nam energię życiową , silę , uśmiech i satysfakcję z prac niejednokrotnie ciężki .
Ale o tam.Wsystko damy radę dla naszych ogrodów
U mnie tez skwar ...
marba 21:45, 03 sie 2018

Elu, zachwyciły mnie Twoje rudbekie w takiej masie. Ślicznie to wygląda.
Co do wydatków na rośliny to nie mogę ich ukryć przed Emem, bo to on za nie płaci. Ale chętnie pokrywa koszty, bo mało pomaga w ogrodzie, więc to taka mała rekompensata z jego strony. Chociaż tyle.
gogo 21:58, 03 sie 2018

Moje zakupy robię też trochę cichcem
A nawet gdyby eM coś mówił, to mam prostą odpowiedź: on papierosami zatruwa powietrze, a ja roślinami je naprawiam i jesteśmy kwita
Adela 22:16, 03 sie 2018

Grażynko, przeglądanie roślinek w szkółkach to też moje ulubione zajęcie
Jeszcze niedawno nie potrafiłam się oprzeć zakupom, zwłaszcza jeżeli nie nadszarpywały budżetu. Często były nie do końca przemyślane i jak sięgam pamięcią wstecz, to już wiele z tych roślinek nie mam.
Teraz częściej potrafię już powiedzieć sobie: stop.
Życzę deszczu i lekkiego ochłodzenia
Adela 22:42, 03 sie 2018

Aniu, Basiu, Grażynko tak myślałam, że nie jestem jedynym „tajniakiem” tu na O
W końcu robimy przyjemność nie tylko sobie, jak piszesz Aniu. Oby wszystkie żony miały tylko takie potrzeby Przecież nasi M też swoje oczy cieszą, widzę to po swoim. A taki M finansujący zakupy, jak Twój Basiu, to skarb
Mój M zawsze jeździ ze mną na zakupy, wie o każdej inwestycji ogrodowej, ale nigdy nie liczy kosztów i o nie nie pyta. Więc niech tak zostanie

Basiu rudbekie, czy każde inne rośliny robią wrażenie, gdy jest ich dużo.
Red Baron u Ciebie ślicznie się prezentuje. Ja kupiłam swojej kuzynce, bo mnie prosiła, jedna doniczkę i wśród innych roślin jest niemal niezauważalna.
gogo 00:22, 04 sie 2018

Dzięki przeglądaniu szkółek wyłapuję ciekawostki, szkoda, że najczęściej mogę kupić po jednej sztuce i potem czekać, aż urosną. Ale to wina chciejstwa wszystkiego co, w danej szkółce wypatrzyłam
I mnie spotkały niepowodzenia, skupiałam się na " mieć i posadzić" bez zapewnienia roślinie odpowiednich warunków.
Dawałam się na początku nabierać na " piękne zdjęcia ", a potem było rozczarowanie prawdziwym wyglądem rośliny i czasem wyrzucałam.
Dzięki za życzenia deszczu i ochłodzenia i Tobie też tego życzę. Pozdrawiam
Kamcia 09:33, 04 sie 2018

Basiu taki mąż co finansuje i nie komentuje to skarb.

Ja wychodzę z założenia, że mojemu lepiej glowy nie zaprzatac bo czego oczy nie widzą, tego sercu nie żal.

gogo 11:14, 04 sie 2018

Witajcie, mój jest tak mało spostrzegawczy, że nawet gdyby się o nowe rośliny potknął, nie zauważyłby, że są nowe Ostatnio zauważył, że ścieżki są za wąskie / rośliny trochę wykipiały /, ale powiedziałam mu, że ma za duże stopy / 45 /, a ja robiłam na swój rozmiar / 37 /
Adela 18:13, 05 sie 2018

Kamcia napisał(a)
Basiu taki mąż co finansuje i nie komentuje to skarb.

Ja wychodzę z założenia, że mojemu lepiej glowy nie zaprzatac bo czego oczy nie widzą, tego sercu nie żal.

Kamilko, masz rację. Oni mają inne „problemy” na głowie
Ja już zaczęłam wyliczać potrzeby na ten miesiąc
Adela 18:19, 05 sie 2018

gogo napisał(a)
Witajcie, mój jest tak mało spostrzegawczy, że nawet gdyby się o nowe rośliny potknął, nie zauważyłby, że są nowe Ostatnio zauważył, że ścieżki są za wąskie / rośliny trochę wykipiały /, ale powiedziałam mu, że ma za duże stopy / 45 /, a ja robiłam na swój rozmiar / 37 /

Grażynko, masz tak bardzo dużo kwiatów, że nie dziwię się, że mąż juź nowości nie spostrzega A jak rośliny wchodzą na ścieżkę (lubię jak tak wypływają), to trzeba będzie zrobić mostek jak w ogrodzie japońskim Też mi się taka architektura ogrodowa podoba, ale u mnie nie mam gdzie go zrobić.