Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Moja ostoja

Moja ostoja

gogo 22:10, 07 sie 2018

Ale świetny zakup, taka dorodna i za taką niską kwotę, no nie mogłaś nie skorzystać, niech Ci dobrze rośnie.
Powojniki faktycznie wyglądają na zadomowione, mają ładne kolory.
Adela 22:36, 07 sie 2018

Grażynko i znowu muszę zrobić przemeblownie w ogródku
basia3012 23:58, 07 sie 2018

Elu, ja najlepiej czuję się i mam wtedy urlop, gdy robię tylko to co chcę i lubię. Gdy nie mam żadnych obowiązków, gdy maż wyjedzie na ryby na dwa dni, jestem sama, wypoczywam, trochę porobię w ogródku, poczytam. Bo mnie to z domu ( i ogrodu)to i kijem nie wypędzi. Nad jeziorem jestem prawie codziennie.
Gdy dzieci były małe to wyjeżdżaliśmy, w góry najczęściej lub nad morze. Miło wspominam np. Szczyrk, Góry Stołowe, Rabkę.
Hortensję Silver Dollar mam w ogródku, przy oczku. Zrobię jej zdjęcie to pokażę. Ale Twoja Elu jest piękna ale też i niemało kosztowała.
Pozdrawiam serdecznie.
gogo 00:16, 08 sie 2018

Przemeblowanie konieczne, hortka musi dostać swoje miejsce
Z ciuszkiem nie byłoby takiego kłopotu
Pozytywnie zazdroszczę, że możesz coś działać, ja nie mogę nic robić i mam doła
A jak będę mogła przemeblowywać, jak dam radę, bo wszystko mi się zbiegnie.
OJ, nie marudź emerytko, dasz radę
mirela 08:50, 08 sie 2018

Ale zakup - rewelacja,
Czy maja może limelight ? Potrzebuję 6 sztuk ....
BasiaLT 10:01, 08 sie 2018

Taka piękna hortensja w takiej cenie? rewelacja. Naprawdę świetny zakup.
Adela 11:22, 08 sie 2018

basia3012 napisał(a)
Elu, ja najlepiej czuję się i mam wtedy urlop, gdy robię tylko to co chcę i lubię. Gdy nie mam żadnych obowiązków, gdy maż wyjedzie na ryby na dwa dni, jestem sama, wypoczywam, trochę porobię w ogródku, poczytam. Bo mnie to z domu ( i ogrodu)to i kijem nie wypędzi. Nad jeziorem jestem prawie codziennie.
Gdy dzieci były małe to wyjeżdżaliśmy, w góry najczęściej lub nad morze. Miło wspominam np. Szczyrk, Góry Stołowe, Rabkę.
Hortensję Silver Dollar mam w ogródku, przy oczku. Zrobię jej zdjęcie to pokażę. Ale Twoja Elu jest piękna ale też i niemało kosztowała.
Pozdrawiam serdecznie.

Basiu, też tak miałam, kiedyś Widocznie jesteś jeszcze młodą emerytką . Ja też jestem domatorką i w domu i ogrodzie czuję się najlepiej, ale gdybym była sama miesiąc, to odpocznę tylko od codziennej rutyny. Psychicznie - nie. Bo myśli zawsze krążą wokół domu i ogrodu. Te myśli też męczą, przynajmniej mnie. Choć parę dni poza domem, z gotowymi posiłkami i gdy „niczego nie muszę”, wtedy wiem, że odpoczęłam.

Skoro mile wspominasz Szczyrk, to może czas ponownie odwiedzić i sprawdzić co się zmieniło?
Była by okazja odwiedzić koleżanki z O.? Zaproszenie otwarte
Pozdrawiam

Myślisz, że hortensja kosztowała niemało? Ja się cieszyłam, że zrobiłam korzystny zakup
Okoliczne szkółki i sklepy internetowe przyzwyczaiły mnie do nawet wyższych cen, ale za dużo gorszy materiał.
anabuko1 11:24, 08 sie 2018

Adela napisał(a)
Grażynko i znowu muszę zrobić przemeblownie w ogródku

Ja też. ja też
Silver Dollar piękny duzy krzaczek.Czasami trochę więcej lepiej dać a mieć już duży krzak.I pięknie juz kwitnie.
Powojniki tez fajne odmiany.Długo-kwitnące
Adela 11:38, 08 sie 2018

gogo napisał(a)
Przemeblowanie konieczne, hortka musi dostać swoje miejsce
Z ciuszkiem nie byłoby takiego kłopotu
Pozytywnie zazdroszczę, że możesz coś działać, ja nie mogę nic robić i mam doła
A jak będę mogła przemeblowywać, jak dam radę, bo wszystko mi się zbiegnie.
OJ, nie marudź emerytko, dasz radę

Z ciuszkiem nie było by problemu, racja. Ale ja mam dla niej miejsce. Muszę przesadzić dwie róże nn, które chwaliłam do tej pory, że są niezniszczalne. W tym roku mam ich dość. Róże za duzo nerwów mnie kosztują.

A propos doła. Też mam czasami i szukam ratunku. Bywa, że przytłacza mnie kumulacja ogrodowych problemów. Wydaje się, że sobie z nimi nie poradzę. Dobrzy ludzie (pozdrawiam ) z O. potrafią Cię z niego wyciągnąć Pomyśl sobie Grażynko, że każda z nas ma takie same problemy, tylko na zdjęciach pokazuje to, co najładniejsze.
Dziś sfotografuję moją surmię, którą je mączniak i nie mogę nad nim zapanować. Opadające liście nastrajają już, niestety, jesiennie. Ale później znów będzie wiosna....
Adela 11:44, 08 sie 2018

mirela napisał(a)
Ale zakup - rewelacja,
Czy maja może limelight ? Potrzebuję 6 sztuk ....

Mirelko, są. Były też inne, których nazwy nie zakodowałam. Była też Polar Bear, która jest u mnie priorytetowa. Ale Silver Dollar była taka okazała, że postanowiłam zmienić kolejność zakupu. Byłam pieszo, dwóch bym nie doniosła