Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Moja ostoja

Moja ostoja

Adela 11:06, 07 sie 2018

Aniu, Grażynko, wszystko, co się nam podoba, przenosimy do swojego ogródka. Dużo ogrodów ogrodowiskowych mają coś ze sobą wspólnego. Dobrze, że nie są to wierne kopie, bo były by nudne.
U mnie dalej bez deszczu, w zbiorniku wody szybko ubywa, ale wczoraj wieczorem trochę poplewiłam - przynajmniem tam, gdzie chwasty wyciągałam jak z piasku. No i chwastoksem „podlałam” trawnik.
Pozdrawiam Was
Adela 11:10, 07 sie 2018

basia3012 napisał(a)
Elu, fajne plany masz urlopowe. Na pewno urlop w Kołobrzegu to dobry pomysł. A odpoczynek w wodzie morskiej to nawet w upał jest przyjemny. Jeżówka piękna.
Pozdrawiam.

Nie wiem jeszcze, czy to będzie Kołobrzeg, czy inne miejsce. Ale morze
Basiu, a Ty już po „urlopie”? Babciom też się należy
Adela 11:16, 07 sie 2018

Dziś wykorzystałam wolne od wnuczek i wybrałam się do miasta. Miałam zamiar uzupełnić sobie garderobę. Upał trochę mnie zniechęcił do chodzenia. Ale ponieważ dziś jest dzień targowy, poszłam również na targowisko.
Wróciłam do domu „ubrana” w hortensję Silver Dolar
Całkiem spory krzaczek i kwaiaty są w fazie rozkwitu. Cieszę się z tego zakupu.
gogo 12:30, 07 sie 2018

Ale się uśmiałam z Twojego ubrania
Uważam tę zamianę za bardzo korzystną, w ciuszku nie chodziłabyś codziennie, a hortka będzie zdobić codziennie
Fajne plany urlopowe, a w Kołobrzegu, jeśli dobrze pamiętam, mieszka Hania. Byłaby okazja do spotkania
Ja nie stosuję chemii, bo są u mnie jeże, poza tym jedyne zielone na wypalonym trawniku to koniczyna i chwasty.
Dobrze piszesz, że każdy ogród jest inny, ale coś skopiować można, jeśli nam podpasuje.
anabuko1 12:32, 07 sie 2018

No tak jak się wybrałeś na ryneczku to trzeba było coś kupić.
Skąd ja to znam.
I teraz będziesz miała piękna kreacje srebrno-dolarowa
Ja ta hortke kupowalam. Ale okazała się pomyłką. I wtedy drugą Vanilka i mnie wyszła.
BasiaLT 13:16, 07 sie 2018

Wcale się nie dziwię że wolałaś wrócić z kwiatkiem niż z nową kiecką. Teraz przebierać się to masakra. W grę wchodzą tylko sklepy klimatyzowane a i tak wszystko się klei.
Urszulla 17:32, 07 sie 2018

Fajny masz asortyment na targu. Jesienią może zaglądnę
Adela 20:24, 07 sie 2018

U nas na targu stoją sprzedawcy, którzy mianują się producentami. Wiedzę na temat sprzedawanych roślin mają, czego nie można im zarzucić. Kupowałam już kilka razy pojedyncze sztuki i jeszcze się nie zawiodłam. Oczywiście nie mają calego asortymentu, tylko aktualne ozdoby ogrodu. Właśnie teraz sprzedają hortensje, hibiskusy, jeżówki, pysznogłówki.
A to mój dzisiejszy zakup: Silver Dollar 80 cm wysokości za 3,5 dyszki

marba 21:34, 07 sie 2018

Piękny okaz tej hortensji. Chyba czekała na Ciebie. A nowe ciuszki nie zając, nie uciekną.
Adela 21:44, 07 sie 2018

A moje clematisy chyba już się zaaklimatyzowały u mnie
Jackmanii i Etoil Violette

Mam mało róż, ale moja First Lady kwitnie ponownie. Sporo pączków ma też Giardina, ale jest jakaś rachityczna.