Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Moja ostoja

Moja ostoja

Adela 11:46, 08 sie 2018

BasiaLT napisał(a)
Taka piękna hortensja w takiej cenie? rewelacja. Naprawdę świetny zakup.

Dzięki Dzisiaj sadzę.
Teraz się chmurzy, gdzieś daleko pogrzmiewa, może popada? Oby
Adela 11:52, 08 sie 2018

anabuko1 napisał(a)

Ja też. ja też
Silver Dollar piękny duzy krzaczek.Czasami trochę więcej lepiej dać a mieć już duży krzak.I pięknie juz kwitnie.
Powojniki tez fajne odmiany.Długo-kwitnące

Lubię kupować duże okazy, bo szybciej zapełniają ogród.
Parę dni temu zachwycałam się kolorem Twojego powojnika. Powiedziałaś, że to Etoile Violette, który też mam. Zdjęcie dokładniej oddaje kolor. Moje oko odbieralo go, jako fioletowy.
Nie kwitnie mi jeszcze Kardynał Wyszyński, a też spodziewam się pięknego koloru
gogo 12:13, 08 sie 2018

Elu, rzeczywiście, dzięki O. szybko wychodzi się z doła, wiedząc ile jest braci w doli i niedoli
Ja z moich róż pnących też nie jestem zadowolona, są zupełnie inne niż na etykiecie i z opisu.Chętnie zmieniłabym na inne, ale czytałam, że róż po różach się nie sadzi, bo nie rosną i nikt nie wie dlaczego. I muszą zostać, dobrze chociaż, że są zdrowe i mają piękne błyszczące liście.
Adela 21:46, 08 sie 2018

Grażynko, roślinek szkoda, bo kosztowały, bo człowiek włożył w ich wypielęgnowanie dużo czasu i serca. Byliny dobrze ukorzenione przetrwają. Trzeba być dobrej myśli.
Bywa, że wiatry połamią drzewa (jak było w zeszłym roku). Takie straty odrabia się przez wiele lat. Z siłami natury nie wygrasz, tym bardziej, że masz ograniczone możliwości.

Moja róża pnąca Giardina zaczęła kwitnąć, ale nie widzę w niej tyle energii, co wiosną.
O tym, że nie sadzi się róż po różach, też słyszałam. A ja właśnie mam taki plan na wiosnę. Wymienię ziemię i sprawdzę
gogo 22:18, 08 sie 2018

Gdyby nie trudności z wykopywaniem dołków, to mogłabym dosadzić obok tych róż takie polecane na O. i choć w połowie być zadowolona. Ale nie mówię nie pomysłowi.
A gdyby to były róże z gołym korzeniem, dołki mogłyby być płytsze
Muszę być dobrej myśli, bo nie da się inaczej, mus przetrzymać suszę
Tego wszystkim życzę
basia3012 01:06, 09 sie 2018

Wiesz Elu, co do urlopu to pewnie masz rację. Ale na razie to nie mogę nacieszyć się nie chodzeniem do pracy i byciem wolną.
Ta Silver Dollar to jest piękna. Miałam dzisiaj zrobić jej zdjęcia ale aparat upadł mi na gipsową głowę w ogródku i przestał działać. Zdążyłam tylko zrobić zdjęcia Lime Lightów z tegorocznych zakupów.
Elunia, wydaje mi się, że 35 zł za hortensję ( nawet taką ładną) to dużo. U nas na rynku podobne są po 25. Ja w tym roku kupiłam 8 sztuk Lime Lightów p 8 zł na OLX. Pierwszy rok są u mnie a kwitną dużymi a nawet ogromnymi kwiatami. Każda ma po 5-7 kwiatów. Może mi się udało. Nie wiem czy często na OLX takie hortensje są. Może uda mi się wgrać z aparatu zdjęcia to je pokażę.
Serdecznie pozdrawiam
basia3012 01:16, 09 sie 2018

Mam nadzieję Elu, że nie pogniewasz się, że na Twoim wątku wstawiłam zdjęcia.To te hortensje kupione wiosną tego roku po 8 zł na OLX. Były wyższe ale je przycięłam zgodnie z instrukcjami cięcia bukietowych. Mam nadzieję, że dobrze.
BasiaLT 10:25, 09 sie 2018

basia3012 napisał(a)
Mam nadzieję Elu, że nie pogniewasz się, że na Twoim wątku wstawiłam zdjęcia.To te hortensje kupione wiosną tego roku po 8 zł na OLX. Były wyższe ale je przycięłam zgodnie z instrukcjami cięcia bukietowych. Mam nadzieję, że dobrze.

Przepraszam że się wcinam ale normalnie jestem w szoku. 8 zł za hortensję to cena wręcz niebywała. Normalna cena za Limelight to 25 zł. Inne odmiany są droższe. Basiu a mogłabyś zrobić zdjęcie "środka" krzaczka, przy nasadzie?
gogo 11:51, 09 sie 2018

Cześć dziewczyny, ja szukałam na OLX w okolicy takich okazji, ale niestety nic nie ma, nawet we Wrocławiu, były tylko drzewka i to drogo.
Faktycznie, są piękne, a jeszcze ta cena
anabuko1 12:57, 09 sie 2018

A ja na OLX jakoś nigdy roślin nie kupowalam.
Może warto spróbować ?