Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Projektowanie ogrodów » Jak to wszystko ogarnąć?

Jak to wszystko ogarnąć?

Iwk4 08:47, 06 gru 2016

Ja się jeszcze zastanawiam, czy dałoby się poprawif ciut rysunek lini po prawej stronie domu. Bo lewe linie koliste bardzo fajnie wyglądają.

Tylko nam Terenia zniknęła...
makadamia 08:52, 06 gru 2016

Zaraz, zaraz - ciebie się czepiam, a w mojej wersji ten sam problem
Chociaż, z tego co pamiętam, ta gruba linia co idzie przez środek kółka miała być na tyle szeroka, żeby dało się po niej przejść pomiędzy kaskadą a rabatką.
makadamia 08:57, 06 gru 2016

Iwk4 napisał(a)
Ja się jeszcze zastanawiam, czy dałoby się poprawif ciut rysunek lini po prawej stronie domu. Bo lewe linie koliste bardzo fajnie wyglądają.

Tylko nam Terenia zniknęła...

Terenia pewnie pracuje, jak wszystkie uczciwe ludzie o tej porze

Mówisz o poprawieniu rabat pod domem w wersji drugiej? Na pewno się da, chociaż jak będą nasadzenia, to linie trochę w nich znikną. A co konkretnie wymagałoby poprawienia?
Iwk4 09:20, 06 gru 2016

Podobają mi się te koliste linie na lewo. A na prawo domu mamy linie faliste, bo tam jest wąsko. I za nic nie mogę wpaść na pomysł wprowadzenia elementu koła na prawo, gdzie wije się trawnik...

Też lecę do pracy. Pa
Nett 10:32, 06 gru 2016

Witaj Teresko, ale się u Ciebie dzieje!
Masz najlepszych doradców na forum i świetne propozycje. Ale ja się wcale nie dziwię, że tu takie doborowe towarzystwo. Do dobrego i ciepłego człowieka wszyscy chętnie zaglądają.

Ja się zgadzam z Iwonką, że rabaty po prawej stronie domu należałoby wyregulować na bardziej regularne koła. Może jak się ogarnę, to coś sklecę.
TeresaK 12:48, 06 gru 2016

No tak, jestem kobietą pracującą, ale nie wytrzymałam i w przerwie śniadaniowo/obiadowej odzywam się.
Asiu, Iwonko spojrzałam, jeszcze raz na te 3 propozycje. I nadal jestem najbardziej przekonana do „2”. A jak Iwonka jeszcze wkomponowała moją (no powiedzmy, że „moją” ) kaskadę, to już nie mam wątpliwości.
Nad przejściami do tarasu trzeba jeszcze pogłówkować. Ale myślę, że nie powinno z tym być większych problemów.
Od południa w trawniku wyobrażam sobie jakieś płyty. Natomiast od północy? Początkowo uważałam, że takie przejście nie będzie potrzebne. Oczywiście bzdura
Myślę więc, że tak jak napisała Asia, schodki powinny być na tyle szerokie, żeby można po nich przejść.
Wersja „2” również najbardziej mi współgra z zachodnią częścią ogrodu, o czym już wcześniej pisałam. To nie znaczy, że tej prawej strony nie można by trochę „podrasować”.

Wymyśliłam cos takiego:

TeresaK 12:52, 06 gru 2016

Anetko - jak się cieszę, że już do nas wróciłaś. Bardzo dziękuję za miłe słowa. Czytam, że już jesteś w domu i pomalutku dochodzisz do siebie.

Pozdrawiam cieplutko oraz życzę zdrówka i siły, żeby wrócić na dobre na Ogrodowisko
makadamia 14:42, 06 gru 2016

Ahhh! Wy mówicie o zachodniej stronie domu! A ja myślałam, że chodzi o rabatki pod wschodnią ścianą (na prawo od trawnika).

Oczywista oczywistość, że trzeba je uaktualnić stosownie do wybranej wersji. Uznałam, że to jest najprostsza sprawa do załatwienia i czekałam na zdeklarowanie się co do wersji

Przy czym, Teresko, osobiście żadnej wersji nie uważam za zaakceptowaną, dopóki nie rozmówisz się z brukarzami i nie uzgodnisz ze swoim eMem budżetu
TeresaK 20:04, 06 gru 2016

OK
TeresaK 08:38, 08 gru 2016