Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Projektowanie ogrodów » Jak to wszystko ogarnąć?

Jak to wszystko ogarnąć?

Gruszka_na_w... 20:07, 04 gru 2016

Iwk4 napisał(a)

Tereniu, ogród Finki był w Maji w ogrodzie. Tam pokazany był bardzo dokładnie. Marta Finka opowiadała o nim. Tylko na szybko nie znajdę tego odcinka. Może ktoś będzie szybszy

Proszę
http://majawogrodzie.tvn.pl/155,Ogrod-sklep-i-szkolka-w-jednym-Storczyki-gruntowe-odc-442,odcinek.html
Hania-To tu- to tam-łopatkę mam! "Przyjemność ma się do szczęścia mniej więcej tak, jak drzewo do ogrodu; nie ma ogrodu bez drzew, ale drzewa, nawet w wielkiej ilości, nie stanowią jeszcze ogrodu." ~ Władysław Tatarkiewicz
TeresaK 20:11, 04 gru 2016

Martuś, Haniu - przecież jesteście młode duchem. Wasze Ogrody (przez duże O) o tym świadczą
Zielona 20:13, 04 gru 2016

Oczywiście, że tak Zgadzam się z Tobą
TeresaK 20:13, 04 gru 2016

No, nie!!!! Jesteście niemożliwe!!! Zanim zdążę coś "sklecić" Wy juź o czymś innym

Bardzo dziękuję Haniu. Na pewno zobaczę.
Gruszka_na_w... 20:15, 04 gru 2016

Zielona napisał(a)

No dobra... Wierzę. Chociaż przyznam Ci się, że przez bardzo wiele osób, które znają mnie w realu, postrzegana jestem jako mentalna 60-latka Mam kompletnie niedzisiejsze poglądy i podejście do wielu spraw.

Określiłabym to raczej, że masz poukładane w głowie To spory dar, bo metryka nie ma tutaj nic do rzeczy.
Żeby nie było tak słodko, to dodam, że "Myśli nieuczesane" nie są Ci obce.
Hania-To tu- to tam-łopatkę mam! "Przyjemność ma się do szczęścia mniej więcej tak, jak drzewo do ogrodu; nie ma ogrodu bez drzew, ale drzewa, nawet w wielkiej ilości, nie stanowią jeszcze ogrodu." ~ Władysław Tatarkiewicz
TeresaK 20:16, 04 gru 2016

O.. o.. A jakie to są "myśli nieuczesane" ?
Zielona 20:42, 04 gru 2016

Ciekawa jestem, co Hania odpowie.
Dodam od siebie, że mam taką przypadłość: obecność na forum i to, co i jak piszę, są niestety mocno zależne od tego, co czuję, w jakiej sytuacji się znajduję... Zdaję sobie sprawę z tego, jak ułomne jest słowo pisane pod wpływem emocji... Jego odbiór przez kogoś, kto czyta w swoim domu, w innej sytuacji, czy nawet przeze mnie po kilku dniach, tygodniach - jest... inny niż pierwotne intencje... Uczę się dystansu i powściągliwości, ale... marnie mi idzie.

edit: i jeszcze muszę się przyznać, że mam czasem focha na kogoś, bo napisał coś, co mi nie pasuje, a potem mi przechodzi i mi żal samej siebie /w sensie: myślę o sobie z politowaniem/, że niepotrzebnie takie rzeczy mają na mnie wpływ. To tylko forum...
Gruszka_na_w... 21:00, 04 gru 2016

Zielona napisał(a)
Ciekawa jestem, co Hania odpowie.
Dodam od siebie, że mam taką przypadłość: obecność na forum i to, co i jak piszę, są niestety mocno zależne od tego, co czuję, w jakiej sytuacji się znajduję... Zdaję sobie sprawę z tego, jak ułomne jest słowo pisane pod wpływem emocji... Jego odbiór przez kogoś, kto czyta w swoim domu, w innej sytuacji, czy nawet przeze mnie po kilku dniach, tygodniach - jest... inny niż pierwotne intencje... Uczę się dystansu i powściągliwości, ale... marnie mi idzie.

edit: i jeszcze muszę się przyznać, że mam czasem focha na kogoś, bo napisał coś, co mi nie pasuje, a potem mi przechodzi i mi żal samej siebie /w sensie: myślę o sobie z politowaniem/, że niepotrzebnie takie rzeczy mają na mnie wpływ. To tylko forum...

To mi pasuje :

"By dojść do źródła, trzeba płynąć pod prąd."
i to
"Ci, co mają szersze horyzonty, mają zazwyczaj gorsze perspektywy."
Och, Marto - jak ja lubię takie rozmówki. Dzięki kawiarence "U Tereski" spędziłam
bardzo miły wieczór.
Zielona 21:12, 04 gru 2016

Gruszka_na_wierzbie napisał(a)

To mi pasuje :

"By dojść do źródła, trzeba płynąć pod prąd."
i to
"Ci, co mają szersze horyzonty, mają zazwyczaj gorsze perspektywy."
Och, Marto - jak ja lubię takie rozmówki. Dzięki kawiarence "U Tereski" spędziłam
bardzo miły wieczór.

Dziękuję, Haniu. I mnie jest miło.
I jeszcze przeprosić muszę, bo swój wiek /w przybliżeniu/ podałaś już w pierwszym poście swojego wątku. I choć rzeczywiście jesteś starsza, to jak wiesz - bliżej mojej głowie do Ciebie, niż do rówieśników...
TeresaK 21:20, 04 gru 2016

Bardzo Wam dziękuję za "spotkanie". Ja też spędziłam miły wieczór. Tym razem słowa pisane, jeżeli nawet były odczytywane różnie, na pewno wszystkim sprawiły przyjemność, oddziaływały pozytywnie i wywoływały uśmiech na odwiedzających. A ja mogłam Was trochę lepiej poznać i za to Wam dziękuję.

Ps. "Myśli nieuczesane" rewelacyjne. Czy mogłabym jeszcze jakieś poznać ?

Dobranoc