Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Od domowniczki do ogrodniczki ;-)

Od domowniczki do ogrodniczki ;-)

Margerytka40 22:52, 24 paź 2019

Tak na zdjęciach to niby na proste wygląda to rolowanie ale już sobie wyobrażam ile się trzeba namęczyć. Pełna profeska
eVka 22:58, 24 paź 2019

sylwia_slomczewska napisał(a)
Zakupy świetne, rolady profesjonalne

Sylwia, zakupy cieszą bardziej niż super kiecka czy buty, znasz to
eVka 23:00, 24 paź 2019

Margerytka40 napisał(a)
Tak na zdjęciach to niby na proste wygląda to rolowanie ale już sobie wyobrażam ile się trzeba namęczyć. Pełna profeska

Powiem Ci, że nie jest tak źle ale pod warunkiem, że robi się to we dwójkę, silniejszy podcina trawnik a słabsza roluje go a potem razem hop i rolada na taczki!
eVka 19:09, 25 paź 2019

Cebule tulipanów, czochów i narcyzów wszystkie posadzone Pobiłam w tym roku rekord tempa wsadzania Uff z głowy, choć jak coś mi się jeszcze napatoczy to kupię bo miejsca jeszcze mnóstwo.
mrokasia 19:22, 25 paź 2019

Ty też już posadziłaś cebule??? Boszszszszsz, ja to chyba znów będę sadzić w marcu... .
To rolowanie trawy robi wrażenie. Normalnie możecie założyć plantację i sprzedawać .
Kasiolaaa 19:27, 25 paź 2019

Ewuszku ale nalesniki pieknie wam to wyszlo co we dwoje to i szybciej robota idzie czosnki tulipki i narcyzy posadzone to na wiosne bedzie szal ja narcyzow nie sadzilam a jakis czas temu w Lidlu widzialam piekne cebule ale jednak nie kupilam
eVka 19:34, 25 paź 2019

mrokasia napisał(a)
Ty też już posadziłaś cebule??? Boszszszszsz, ja to chyba znów będę sadzić w marcu... .
To rolowanie trawy robi wrażenie. Normalnie możecie założyć plantację i sprzedawać .

No udało się w tym roku wcześniej W zeszłym roku sadziłam w listopadzie i pamiętam, że mi ręce straszliwe zmarzły. Ty masz teraz pilniejsze zadania niż cebulki

Ja dziękuję za taki interes trawników, padlabym bez sił po zrolowaniu 10 m2.
Dorii 19:38, 25 paź 2019

Dlatego są do tego maszyny.

Podziwiam sadzenie tej ilości cebulek.
eVka 19:39, 25 paź 2019

Kasiolaaa napisał(a)
Ewuszku ale nalesniki pieknie wam to wyszlo co we dwoje to i szybciej robota idzie czosnki tulipki i narcyzy posadzone to na wiosne bedzie szal ja narcyzow nie sadzilam a jakis czas temu w Lidlu widzialam piekne cebule ale jednak nie kupilam

Hehe naleśniki, dobre , we dwoje raz dwa a sama jak robiłam to kilka razy dłużej szło.
Czekam na wiosnę z niecierpliwością łanów tulipków nie będzie bo musiałabym min. tysiąc cebul wsadzić. Za duże koszty.
eVka 19:41, 25 paź 2019

Dorii napisał(a)
Dlatego są do tego maszyny.

Podziwiam sadzenie tej ilości cebulek.

Tak, maszyną to pewnie raz dwa.

Oj to wcale nie tak dużo ok. 400 cebul. Jak widzę jak inne dziewczyny czy nawet sama Danusia tysiące sadzą to szacun. Chociaż powiem Ci, że w sumie zajęło mi to max. 4 godziny, więc luzik.