Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Od domowniczki do ogrodniczki ;-)

Od domowniczki do ogrodniczki ;-)

eVka 08:30, 11 mar 2020

Kasiolaaa napisał(a)
pojdzie szybko kochaniutka troszke sie ograniczam z przebywaniem na podworku z tego wzgledu ze przeziebiona jestem ale tez troche uparta potami sie przedwczoraj zalewalam ale musialam wszystko wygrabic ziemie wyrownac i zasiac trawe a dzis wstalam to taka zawalona eh nie naucze sie ale ja troszke niecierpliwa jestem z natury

Oj Kasiu, nie przeginaj z pracami w ogrodzie, lepiej siedzieć w domu i się szybciutko wykurować niż przechodzić przeziębienie i potem się cały czas smarka.
Zdrówka życzę!
eVka 08:32, 11 mar 2020

Wiolka5_7 napisał(a)
Extra przezent
też muszę sobie sprawić taki na następny sezon....
to już mam 3 sprzety ogrodnicze do kupienia

Oj, nie mogę się nim Wiolu nacieszyć, tnie jak po masełku Obiecałam sobie, że będę o niego dbać, ostrzyć, czyścić
Ja też mam kolejkę sprzętów do kupienia... Powolutku, powolutku będę dokupować. Na pierwszym miejscu są nożyce elektryczne do żywopłotów.
eVka 08:32, 11 mar 2020

mrokasia napisał(a)
Ooooo, jaki fajny nabytek!

Fajny fajny, polecam!!!
galgAsia 08:36, 11 mar 2020

No witaj w klubie Felków Cieszę się Twoim szczęściem Bardzo dobry wybór
eVka 08:36, 11 mar 2020

AniazUroczyska napisał(a)

Ewuniu, wielkie dzięki za powyższe fotki , właśnie o takie miałam prosić, najlepiej wraz z obrazkiem całej sympatycznej ogrodniczki Nadal aktualne
Różnica między Felco 2 a Felco 6 -długość 21,5 i 19,5 mm, średnica cięcia 25 mm i 20 mm. Nie wiem i dlatego zastanawiam się: czy różnica 2 mm w długości i 5mm w średnicy cięcia stanowi , aż taką różnicę?
Mówisz ,że 2 w dłoni leży super , ale z drugiej strony,że jednak ten mniejszy leżałby jeszcze lepiej. Tak to zrozumiałam... Poza tym , mam wrażenie ,że Twoje dłonie są trochę większego rozmiaru niż moje. Dylemat pozostaje, czekam jeszcze na opinie.
Co do braku manicure... kokietko miła, ja tu widzę manicure francuski, najmodniejszy i najbardziej elegancki

Nie ma za co Dłonie mam raczej małe, może na fotkach wyszły większe bo w zbliżeniu Rękawiczki noszę S/M.
Tak naprawdę będę mogła w pełni go ocenić jak zacznę używać, może dzisiaj się uda wypróbować to Ci jeszcze napiszę
Zależało mi, żeby był jak najmocniejszy bo tak naprawdę używam takich sekatorów prawie do wszystkiego, łącznie z wycinaniem gałęzi, dużych kęp miskantów, starych grubych róż etc. Najczęściej używany przeze mnie sprzęt do cięcia.

Manicure francuski naturalny
eVka 08:37, 11 mar 2020

galgAsia napisał(a)
No witaj w klubie Felków Cieszę się Twoim szczęściem Bardzo dobry wybór

Dziękuję za przyjęcie w to zacne grono! Jest BOSKI!!!!
Anda 08:40, 11 mar 2020

effka napisał(a)

Aniu, mam mój mały prezent Felco 2 i ostrzałka
Nie ciełam jeszcze nic bo dopiero odebrałam, jest duży i dosyć ciężki ale jak się weźmie w dłoń leży super, mógłby być trochę mniejszy jak dla mnie ale wolę taki niż ten mniejszy bo ma większe i mocniejsze ostrze niż Felco 6.

No no no, proszę mi tu nie rozsiewać alternatwnych faktów 6-ka też ma mocne ostrze. Krzewy, grubsze gałęzie daje radę ciąć bez problemu. Gardena i Fiskars w porównaniu to oseski

Serdeczności Ewa - Doświadczalnia bylinowo-różana 2 poprzedni wątek Doświadczalnia bylinowo-różana (Niemcy i Wielkopolska) Panie Foerster, co pan robi przeciwko nornicom? - Krzyczę na nie. Wizytówka doświadczalni Landhaus Ettenbühl i Rosengarten Zweibrücken
Anda 08:42, 11 mar 2020

effka napisał(a)

Dziękuję za przyjęcie w to zacne grono! Jest BOSKI!!!!

Witaj, witaj w klubie
Serdeczności Ewa - Doświadczalnia bylinowo-różana 2 poprzedni wątek Doświadczalnia bylinowo-różana (Niemcy i Wielkopolska) Panie Foerster, co pan robi przeciwko nornicom? - Krzyczę na nie. Wizytówka doświadczalni Landhaus Ettenbühl i Rosengarten Zweibrücken
eVka 08:55, 11 mar 2020

Anda napisał(a)

No no no, proszę mi tu nie rozsiewać alternatwnych faktów 6-ka też ma mocne ostrze. Krzewy, grubsze gałęzie daje radę ciąć bez problemu. Gardena i Fiskars w porównaniu to oseski

Ehehe Ewuniu, chodziło mi bardziej o średnice cięcia, że "2" ma fi 25 a "6" fi 20 i troszkę mniejszą długość.
Masz rację, Gardena to zabawka dla małych dziewczynek w porównaniu do Felusia
Dzięki za porady
eVka 08:56, 11 mar 2020

Anda napisał(a)

Witaj, witaj w klubie