Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Od domowniczki do ogrodniczki ;-)

Od domowniczki do ogrodniczki ;-)

eVka 19:43, 20 kwi 2020

oliwka napisał(a)

Ewa ja pryskalam jeszcze ortusem 3 tygodnie temu i zbieram się żeby zrobi to dzisiaj jeszcze raz. Zapłaczę się jak znowu zbrązowieją liscie moim grabom .

Mam nadzieję, że dziś w nocy były ostatnie przymrozki bo już mam dosyć przykrywania i odkrywania hortensji i milorzebow. Szczególnie,ze na tych drugich pojawiły się zieloniutkie listeczki.

To trzymam kciuki za Twoje graby i za swoje też
Mam dosyć patrzenia na brązowe poskręcane listki w lecie...

Ja już olewam przymrozki,trudno, co ma być to będzie, pokrywała jak bbyły te -5 ostatnio i tak to nic nie dało, pąki róż pomarzły, hortki ogrodowe też, magnolie a przy okazji seslerie się dziwne zrobiły, takie siankowe końcówki mają (były przykryte razem z różami bo sie nie dało inaczej okryć).
eVka 19:48, 20 kwi 2020

Wiolka5_7 napisał(a)

Z moich 3 szt. odbił tylko jeden ....eh...tego jedynaka teraz pielęgnuję,okrywam od mrozu... a tamtym nie wiem co się stało

dzięki za info

Wiesz co, ja się nie przyglądam na razie, mam nadzieję, że te wszystkie 3 sztuki odbiją. Nie okrywam, już nie będzie przymrozków, tej nocy było 0 już kolejne noce mają być ciepłe, na większym plusie.

Nie ma za co

Wiolka5_7 20:32, 20 kwi 2020

effka napisał(a)

Wiesz ci, ja się nie przyglądam na razie, mam nadzieję, że te wszystkie 3 sztuki odbiją. Nie odkrywam, już nieznany przymrozków, tej nocy było 0 już kolejne noce mają być ciepłe, na większym plusie.

Nie ma za co

Trzymam kciuki za Twoje

U mnie -2 jeszcze podaja...
eVka 21:08, 20 kwi 2020

Wiolka5_7 napisał(a)

Trzymam kciuki za Twoje

U mnie -2 jeszcze podaja...

Dzięki. O mamo co ja nawypisywałam, słownik mi poprzekręcał hehe
Czyli u Ciebie jeszcze mroźno, u nasd dzisiaj ma by 1 stopień a później już 3,4,5,6 stopni.
Mnie czeka chyba wymiana całego pasa turzyc the Beatles i Evergold bo nie widać u ich oznak życia a w innych miejscach są już spore. Nie wiem o się stało z nimi, dziwna sprawa.
Wiolka5_7 21:36, 20 kwi 2020

effka napisał(a)

Dzięki. O mamo co ja nawypisywałam, słownik mi poprzekręcał hehe
Czyli u Ciebie jeszcze mroźno, u nasd dzisiaj ma by 1 stopień a później już 3,4,5,6 stopni.
Mnie czeka chyba wymiana całego pasa turzyc the Beatles i Evergold bo nie widać u ich oznak życia a w innych miejscach są już spore. Nie wiem o się stało z nimi, dziwna sprawa.

W końcu u mnie wschód...
Nie skończą się te przymrozki ,eh...:/

U mnie jeden carex Gold fountain też cos kuleje...nie wiem co mu się stało....ID dopiero wypuszczają kwiaty...jakoś niemrawo...

Z carexami to wiecznie jakiś problem...ja nie kupuję już ich więcej....wolę hakonki,molinie,seslerie te rosną bez problemu i nie wymagają opieki
eVka 22:17, 20 kwi 2020

Wiolka5_7 napisał(a)

W końcu u mnie wschód...
Nie skończą się te przymrozki ,eh...:/

U mnie jeden carex Gold fountain też cos kuleje...nie wiem co mu się stało....ID dopiero wypuszczają kwiaty...jakoś niemrawo...

Z carexami to wiecznie jakiś problem...ja nie kupuję już ich więcej....wolę hakonki,molinie,seslerie te rosną bez problemu i nie wymagają opieki

No tak, wschód to jednak ostrzejszy klimat.

Carexy są trudne, też się z nich już wyleczyłam a ma ich sporo. Oby te śpiące ruszyły w końcu bo tam z 10 szt rośnie...
eVka 22:35, 20 kwi 2020

To sobie podlałam trawnik... Zapomniałam o zraszaczu i 3 godziny lała się woda na jeden obszar... Mały potop, oj trawa będzie rosła... Muszę koniecznie kupić wyłącznik czasowy na pompę.
wiklasia 22:41, 20 kwi 2020

No popatrz, tak się zapatrzyłam w tulipany, że info o magnolce mi sprzed oczu zwiało.
andzia458 22:42, 20 kwi 2020

Witaj. Wpisuję się w wątek, żeby mi nie umknął i będę miała, gdzie wracać. A u mnie taki piach, że po takiej powodzi pewnie szybko by ślad zginął, heh.
eVka 22:45, 20 kwi 2020

wiklasia napisał(a)
No popatrz, tak się zapatrzyłam w tulipany, że info o magnolce mi sprzed oczu zwiało.

Ehehe, spoko, jej tam w ogóle nie widać, taki suchy badylek.