Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Od domowniczki do ogrodniczki ;-)

Od domowniczki do ogrodniczki ;-)

eVka 12:04, 27 kwi 2020

UrsaMaior napisał(a)

Nie byłoby problemu, gdyby szkółkarze wszystkiego do torfu nie ładowali, tym bardziej teraz, kiedy susza. Przecież jak wyschnie, to po zawodach

Tak, tylko pisza w szkółce, żeby nie rozplatywac korzeni i nie wytrzepywać torfu, nie rozrywać bryły korzeniowej ich rodków i ja naiwna uwierzyłam, że te ich bryły jakieś wyjątkowe...
eVka 12:06, 27 kwi 2020

Kasia73 napisał(a)
Pozdrawiam dawno nie zaglądałam. Ten miskant to nie spartyna grzebieniasta?!
Eklery też widziałam

Witaj Miło, że zaglądasz.
Dokładnie, to spartyna grzebieniasta, a widzisz po wykopaniu się dowiedziałam hehe
Gdzieś ja wsadzę na sąsiedniej działce chyba, bo tam może się rozrastać do woli.
Kawa 13:49, 27 kwi 2020

hej Ewunia nooo
do Ciebie jak sie wejdzie to nie wiadomo na co patrzeć!
masz niesamowicie zielono!! a hakone normalnie padłam
dziś podleje florovitem
a eklerki mniam
eVka 14:54, 27 kwi 2020

Kawa napisał(a)
hej Ewunia nooo
do Ciebie jak sie wejdzie to nie wiadomo na co patrzeć!
masz niesamowicie zielono!! a hakone normalnie padłam
dziś podleje florovitem
a eklerki mniam

Powiem szczerze, że te Beni Kaze to mutanty, muszę jeszcze dokupić 10 szt na wymianę po zdechłych turzycach, w innych miejscach All Gold lub Macry są mniejsze, więc to chyba jednak nie tylko nawóz tylko taka właściwość odmiany a może po prostu miejsce im pasuje i kompost, w który je wsadziłam
Dziękuję kochana Eklerki zjedzone juz hihi
oliwka 15:04, 27 kwi 2020

Ewa czy ty masz u siebie miskanty zebrinusy? A jeśli tak to czy ci juz ruszyły? Widziałam zdjecia twoich hakone. U mnie wyglądają podobnie w donicach.
Dzisiaj lub jutro zamierzam wybrać się do K. Muszę popatrzeć co w ogóle u siebie mają w tym sezonie.
Kawa 15:09, 27 kwi 2020

tez mam beni kaze całe 3 kupiłam końcem października na wyprzedaży
po kilka listków miały takie bidy
zadołowałam ale u mnie po dwóch przesadzeniach dopiero wyłażą z ziemi
eVka 15:15, 27 kwi 2020

oliwka napisał(a)
Ewa czy ty masz u siebie miskanty zebrinusy? A jeśli tak to czy ci juz ruszyły? Widziałam zdjecia twoich hakone. U mnie wyglądają podobnie w donicach.
Dzisiaj lub jutro zamierzam wybrać się do K. Muszę popatrzeć co w ogóle u siebie mają w tym sezonie.

Tak, miskanty Zebrinusy już ruszyły, mają małe ździebełka.
Ja na razie nie kupuję nic, nie jeżdzę, żeby mnie nie kusiło... Chętnie bym się spotkała ale jeszcze trochę musimy wytrzymać przez tą sytuację...

Edit. Muszę kupić rodki przecież, napisz jak byś jechała do Kwiatony, może uda nam się spotkać
eVka 15:17, 27 kwi 2020

Kawa napisał(a)
tez mam beni kaze całe 3 kupiłam końcem października na wyprzedaży
po kilka listków miały takie bidy
zadołowałam ale u mnie po dwóch przesadzeniach dopiero wyłażą z ziemi

Ja poluje w necie na jakieś fajne sadzonki ale drogie strasznie a tam gdzie tańsze to dopiero w czerwcu będą mieli a ja chce teraz.
polinka 15:35, 27 kwi 2020

effka napisał(a)

Ja poluje w necie na jakieś fajne sadzonki ale drogie strasznie a tam gdzie tańsze to dopiero w czerwcu będą mieli a ja chce teraz.

Jest w tym roku taki popyt na trawy, że szkółkarze nie są w stanie nasycić rynku...Połowa polaków na kwarantannie zabrała się za swoje działki.
eVka 15:44, 27 kwi 2020

polinka napisał(a)

Jest w tym roku taki popyt na trawy, że szkółkarze nie są w stanie nasycić rynku...Połowa polaków na kwarantannie zabrała się za swoje działki.

Żebyś wiedziała! Jak przejeżdżam obok Kwiatonu to dzień w dzień dosłownie o każdej porze jest pełen parking plus auta na zewnątrz na aulixy, mnóstwo ludzi. Szok. Nigdy nie widziałam tam takich kolejek...
Zarezerwowałam sobie Beni Kaze dopiero na poczatek czerwca...