Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Od domowniczki do ogrodniczki ;-)

Od domowniczki do ogrodniczki ;-)

eVka 23:25, 25 kwi 2020

Nowa12 napisał(a)
Obejrzałam zdjęcia i nie mogę uwierzyć, że to z tego sezonu.
Graby całe zielone, wielkie hakonki, kwitnące azalie? Szok jak u Was już wszystko do przodu poszło. Co roku nie mogę się nadziwić Dolnego Śląska. Ja na Górnym a to jakby w innej strefie klimatycznej było .

Wrocław jest wyjątkowy pod tym względem, zimy nie mamy, czasami parę stopni na minusie, generalnie blisko zera a od lutego wiosna to i rośliny szybko sie budzą.
Myślę, że jeszcze kilka lat i będziemy mieć pogodę jak na południu...
sylwia_slomc... 23:29, 25 kwi 2020

Nigdy rzodkiewki nie przerywam, ani buraczków, a zawsze sieje całą torebkę, bo potem wybieram rzodkiewki na bieżąco i robi się miejsce dla tych co miały za ciasno Dłużej plony są A buraczki podbieram na botwinkę
eVka 00:22, 26 kwi 2020

sylwia_slomczewska napisał(a)
Nigdy rzodkiewki nie przerywam, ani buraczków, a zawsze sieje całą torebkę, bo potem wybieram rzodkiewki na bieżąco i robi się miejsce dla tych co miały za ciasno Dłużej plony są A buraczki podbieram na botwinkę

Sylwia, mówisz? To może nue ma co się przejmować poradami w internecie, uff ile roboty mi odpadło...
Dzięki kochana!
A marchew i pietrucha?
Milka 06:11, 26 kwi 2020

effka napisał(a)
Piwonie już olbrzymie

A różanka zaczyna się czerwienić listkami

Bloodgood zachwyca, jest to nasze ulubione drzewko, będzie więcej klonów palmowych

Kancik brzytwa
Wiosna piękna
Kasya 06:48, 26 kwi 2020

No...kancik aż w oczy kłuje
i rozanka świetnie się prezentuje
eVka 09:34, 26 kwi 2020

Milka napisał(a)

Kancik brzytwa
Wiosna piękna

Dziękuję Irenko Wiosną zawsze kanciki idę u mnie pod półksiężyc
Buziaki przesyłam
eVka 09:36, 26 kwi 2020

Kasya napisał(a)
No...kancik aż w oczy kłuje
i rozanka świetnie się prezentuje

Dziękuję Ci bardzo Na różankę czekam z niecierpliwością, to moja ulubiona rabata latem Busz róż, traw i lawendy zawsze mnie zachwyca.
Pozdrawiam!
Iwonka 09:42, 26 kwi 2020

Ależ się u Pani dzieje, prawdziwa gospodyni warzywa posadzone, ogród wypielęgnowany, ciasto na niedzielę - o ile jeszcze coś zostało Inspirujesz kochana Z przyjemnością obejrzałam jak wszystko ci bujnęło, wiśnia RB jest przepiękna
eVka 09:42, 26 kwi 2020

Rozczulają mnie te paprotkowe kuleczki zalążki lisci

Udanej niedzieli kochani

Ja po śniadanku i Mai w ogrodzie lecę do ogrodu, lista prac długa. Dzisiaj będę przesadzać miskanty, bo się rozrosły i zagrabiają pół rabaty.
Może jeszcze uda mi się rodkami zająć.

eVka 09:46, 26 kwi 2020

Iwonka napisał(a)
Ależ się u Pani dzieje, prawdziwa gospodyni warzywa posadzone, ogród wypielęgnowany, ciasto na niedzielę - o ile jeszcze coś zostało Inspirujesz kochana Z przyjemnością obejrzałam jak wszystko ci bujnęło, wiśnia RB jest przepiękna

Oj Iwonko, z tą gospodynią to nie do końca, bo ja domowy leń jestem. Te eklerki to córka robiła bo chce iść do Masterchefa Juniora i trenuje ehehe. Oczywiście to dopiero jej piczatke przygody i lubi tylko piec ciasta, gotować nie bardzo po mamusi, to domena taty.
Moją domena jest ogród, tu jest gospocha na całego ehehhe a raczej ogrodniczka
Na wiśnię nie mogę się napatrzeć...
Dziękuję